G-Sync Açıkken Oyun Harici Ekranlarda Titreme Sorunu Nasıl Çözülür?

ilkaydmr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
29 Ocak 2024
Mesajlar
42
Tepki
8
Herkese merhaba, arkadaşlar.
Bir süredir ara ara yaşadığım bir sorundan bahsetmek istiyorum. Ben ekran kartı ve monitör kullanıyorum. İşletim sistemim ise Windows 11. yaşadığım sorun ise bazen oyundayken Alt Tab atıp herhangi bir tarayıcıdan başka sitelere giriyorum. Örneğin YouTube'dan video izliyorum bazen video izlerken ekran titremeye başlıyor. Bu sırada sekme değiştirirsem önceki sekmedeki yazılar vs görünüp kayboluyor. Ya da çok çok hızlı bir şekilde ekranın parlaklığı artıp azalıyor gibi titreşimler oluşuyor. Bu oluştuğu sırada oyuna geri dönersem genellikle titreme kayboluyor ancak geri tarayıcıya dönersem yine başlıyor. Bazen ise oyuna geri döndüğümde de titreşim oluyor ama çok hafif bir şekilde oluyor. Ekran kartı Driver'ını temiz kurulum yaptım ancak sonuç alamadım. İşletim sistemi ve diğer donanımlarımın Driver'ları da güncel.
Dün ayarları kurcalarken fark ettim ki NVIDIA Denetim Masası'ndan G-Sync ayarını kapatırsam titreme sorunum ortadan kalkıyor ama o şekilde oyun oynamak istemiyorum çünkü ayar kapalıyken hareketli sahnelerde problem oluşuyor gibi hissediyorum.
G-Sync kapatmadan bu sorunu çözme durumum var mı? Ya da ekran kartımda ya da bilgisayarın herhangi bir donanımında fiziksel bir arıza olma durumu var mı?
Şimdiden hepinize vereceğiniz değerli cevaplar için teşekkür ederim.
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst