Soru Gamegaraj Prestige R2 Hazır Sistem Alınır Mı?

X99

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
- SSD modeli kötü.
- Ramlerin CL değeri yüksek ama, burada ASUS B850M-K 1dpc anakart modeli devreye giriyor, ramleri bir şekilde tolere eder.
Diğer bileşenlerde sorun yok, sistemi alır almaz, ssd, ram, güç kaynağı testleri yapın. Sorun çıkarsa iade edersiniz.

KS

Hieronymos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
- SSD modeli kötü.
- Ramlerin CL değeri yüksek ama, burada ASUS B850M-K 1dpc anakart modeli devreye giriyor, ramleri bir şekilde tolere eder.
Diğer bileşenlerde sorun yok, sistemi alır almaz, ssd, ram, güç kaynağı testleri yapın. Sorun çıkarsa iade edersiniz.
Anakart için söylediğini anlayamadım, SSD olarak bende SSD var onu takıcam;
Kioxia Exceria heatsink 2TB NVMe M.2 SSD (6200 MB okuma / 4900 MB yazma)
Ramlerin markasını göremedim bir de PSU nasıl sizce?

Fiyat iyi mi sizce problem yaşar mıyım?

X99

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Anakart için söylediğini anlayamadım,
Anakart B850 serisinin özel bir serisi. Sebebi ; 2 Ram slotu olduğu için 1DPC model olarak geçer, RAM'lere ileri seviyede overclock yapmak isteyenler tercih eder, biosu stabildir, her 2 slotlu anakart bu model gibi gelişmiş değil.
Fiyat normal, hergün parça fiyatları değişiyor.

KS

Hieronymos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anakart B850 serisinin özel bir serisi. Sebebi ; 2 Ram slotu olduğu için 1DPC model olarak geçer, RAM'lere ileri seviyede overclock yapmak isteyenler tercih eder, biosu stabildir, her 2 slotlu anakart bu model gibi gelişmiş değil.
Fiyat normal, hergün parça fiyatları değişiyor.
Açıkcası beni cazip eden 9 taksitle alabilecek olmam islemci ve ekran kartı uyumu da cok iyi duruyor fakat anakart ve psu acısından soru isaretlerim var bu pc ileriye dönük müdür sizce ne kadar süre götürür beni?

Siz olsanız alır mıydınız?

X99

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
Anakart ile 9800X3D işlemcide kullanabilirsiniz, bu anakartın performansını şu an başka b850 serisi veremez, 20.000 tl lik modellere çıkman lazım.
Güç kaynağından yana sorun olmaz. İçinize sinmiyorsa XPG ya da Segotep , Bitfeniz, Lian li kasa ve psu kullanan kasalara göz atın.

KS

Hieronymos

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
he yani bu anakartın daha üst bir segmentine cıkmak istesem zaten arada 20.000 tlik fark ödemen gerekir bu anakart ggayet yeterli diyorsun

birde cl36 ile cl30 ramler arasında fark edilecek kadar bir performans farkı olur mu?

X99

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
birde cl36 ile cl30 ramler arasında fark edilecek kadar bir performans farkı olur mu?
Evet CL30 ve 36 arasında farklılıklar var. Ram'lerde kendi içinde çip kullanıyor. CL30 serisi genel olarak SK Hynix çip kullanır, bu çipler düşük voltaj ile yüksek frekans sağlar. CL36 serisi genel olarak Micron çip kullanır, Micron çipler Hynix gibi başarılı ve stabil değil. Birde CMXT çipler var, sistemin başına bela olur, sistem boşta mavi ekran alırsın. Tabi hangi Ram'in hani çipi kullandığı üzerinde yazmaz. CL30 alırsan kesin olarak Hynix gelir, micron çipte bu zamanlama stok modda mümkün değil, yeni nesil ramlerde belki mümkün olabilir, onlar henüz çıkmadı. CL36 Hynix çip kullanan Ram'lerde var ama MHZ değeri farklı oluyor. Zentimings proğramı ile kontrol etmeden bilemeyiz.

Anakart konusu ne yazık ki öyle, B850M-K ve Gigabyte B850M-Force, bu iki model özel üretim sayılır. Bunların bios ve Ram performansını her anakart veremez. Mesela bir çok Msi anakart CL36 ramlerle sorun yaşatıyor, sistem açılmıyor ya da mavi ekran veriyor, bu yüzden Ram'lere manuel ayar yapıyorlar. Yani anakart alırken Asus ve Gigabyte dışına çıkmayın. MSİ istersen Carbon serisinin altı kurtarmaz.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri