Gamegaraj sistemin kargoda nemlenmiş. Ne yapmalı

spanko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhaba,

Pazar gunu aldigim sistemi bugun hizli bir şekilde teslim almış oldum. Kasanin koyulduğu ve ekran kartinin koyulduğu kutularda ıslaklık yoktu. Kutularda içeriğe zarar verilmis olabilecegini gosterecek belirgin bir eziklik/yırtık da yoktu. 

Kutuları açmaya başladığımda kasanin dış alt kısmında ıslaklık hissettim, görsellerde de gorebileceginiz gibi. Kasanin iç kısmı ise kuruydu tamamen.

Ekran karti ise ayri bir kutu içinde, kendi kutusunda, ve plastik bir poset tarzi bir paket içerisinde olduğu halde kasaya benzer sekilde uzerinde islaklik hissettim, kart oldukça soğuktu ve yer yer ufak damlacıklar vardı.

Bu durumu fark ettiğimden dolayi ekran kartini monte etmedim, kasayi da elektrige baglamadim. Kutularindan cikardim ve kombiyi kokledim. Odada kurumaya biraktim sistemi ve ekran kartini.

Gamegaraj'a ulastim ve onlar da sistemi 1 gün oda ısısında bekletip kurudugundan emin olduktan sonra calistirmami istediler. 

Sansima, bugun yasadigim  yerde oldukça yoğun bir kar yağışı mevcut ve kargonun yolculuk sirasinda sicak/soguk hava geçişleri yasadigi için metal.parçalarin nemlenme yapabilmis olabilecegini dusunuyorum.

Benzer tecrubeleri olanlar var mıdır? Ne yapmalı? Teşekkürler.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Gamegaraj sistemin kargoda nemlenmiş. Ne yapmalı

Bunu nerede bekletmişler böyle ya saçmalık resmen. Fön makinesi kullanabilirsiniz kurutma için. Ayrıca eğer sorun olursa firmanın bunu kendilerinin karşılayacağını teyit edin. Yani kullanıcı hatası vs. gibi bir durumda kalmayacağınızı teyit edip buna göre kasaya elektrik verin.

KS

spanko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
RE: Cvp: Gamegaraj sistemin kargoda nemlenmiş. Ne yapmalı

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bunu nerede bekletmişler böyle ya saçmalık resmen. Fön makinesi kullanabilirsiniz kurutma için. Ayrıca eğer sorun olursa firmanın bunu kendilerinin karşılayacağını teyit edin. Yani kullanıcı hatası vs. gibi bir durumda kalmayacağınızı teyit edip buna göre kasaya elektrik verin.

Sormayın Hocam. Firma yarin calistirmami, teknik bir arıza olması durumunda kendilerine yeniden ulasmamı soylediler. Eger bir arıza durumu soz konusu olursa dogrudan cayma hakkı kullanarak iade isteyebilir miyim? Kaç ay para biriktirip sistem alinca böyle saçmalıklarla uğraşmak istemiyorum açıkçası.

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu sekilde bekletiyorum yaklasik 4 saattir. Yarina kadar bekletecegim. duzenli araliklarla ceviriyorum esit isi saglamak icin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bu tür hazır sistemlerde birkaç firmaya baktım güncelde iade hakkı yok denmiş ama siz yine de sorun. Ben geçen sene 1-2 arkadaşım sistem iade ettirmiştim ama firmayı ve süreci bilmiyorum. Firma sorun olursa ulaşın dediğine göre bileşenlere bir zarar gelirse sanırım bileşen bazlı değişim yapacaklar. Siz önce fön makinesiyle parçaları kurutun sonrasında ise eğer montaj biliyorsanız parçaları tek tek sökün ve parçaları açıkta tercihen kutu gibi bir şeyin üzerinde çok sıcak olmayan ılık bir ortam olabilir ve nemli olmayan bir ortamda en az 1 gün tutun. Örnek petek olan bir oda olabilir veya kapalı olmayan ama çok sıcak olmayan ılık bir oda. Böylece oluşan nem kuruyacaktır. Soba varsa oda olur ama soba aşırı sıcak olacağı için mümkün olduğunca uzakta bir yerde konumlandırın parçaları.

Resimde parçalar peteğe baksınlar ama biraz daha uzakta durabilir 1 metre kadar uzakta dursunlar. Fazla sıcakta nem yapar. Birde kasanın o diğer kapağını da sökün ki arada nem oluşmasın. Birde sökme şansınız varsa bileşenleri tekrar montajlayabilirseniz sökün derim. Ekran kartı gibi kutuların üzerine serin. Daha garanti olur.

KS

spanko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bu tür hazır sistemlerde birkaç firmaya baktım güncelde iade hakkı yok denmiş ama siz yine de sorun. Ben geçen sene 1-2 arkadaşım sistem iade ettirmiştim ama firmayı ve süreci bilmiyorum. Firma sorun olursa ulaşın dediğine göre bileşenlere bir zarar gelirse sanırım bileşen bazlı değişim yapacaklar. Siz önce fön makinesiyle parçaları kurutun sonrasında ise eğer montaj biliyorsanız parçaları tek tek sökün ve parçaları açıkta tercihen kutu gibi bir şeyin üzerinde çok sıcak olmayan ılık bir ortam olabilir ve nemli olmayan bir ortamda en az 1 gün tutun. Örnek petek olan bir oda olabilir veya kapalı olmayan ama çok sıcak olmayan ılık bir oda. Böylece oluşan nem kuruyacaktır. Soba varsa oda olur ama soba aşırı sıcak olacağı için mümkün olduğunca uzakta bir yerde konumlandırın parçaları.

Resimde parçalar peteğe baksınlar ama biraz daha uzakta durabilir 1 metre kadar uzakta dursunlar. Fazla sıcakta nem yapar. Birde kasanın o diğer kapağını da sökün ki arada nem oluşmasın. Birde sökme şansınız varsa bileşenleri tekrar montajlayabilirseniz sökün derim. Ekran kartı gibi kutuların üzerine serin. Daha garanti olur.

Hocam kasanin yan kapagi ve ramleri sokebilirim fakat sivi sogutma ve islemciye hic bulasmak istemiyorum acikcasi. Gamegaraj ile simdi canli destek uzerinden de yazistim ve 1 gun bekletmemi soylediler. Bir sorun olmasi durumunda da kesinlikle benim sorumlu olmayacagimin altini cizdiler. Musteri memnuniyeti yuksek bir marka oldugu icin bir sorun olmasi durumunda destek olacaklarini dusunuyorum acikcasi. Umarim bir problem yasanmaz yarin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Tamamdır teyit almışsınız zaten. 1 gün bekleyin. Birde bence işinizi garantiye alıp parçalara tek tek fön makinesi tutun.

Kerimhan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
220

Onca para verip daha sonra bu şekilde kullanmak gerçekten üzücü bir durum firmayı kötülemek de istemem tam detayını bilmiyoruz belki kargo hatası ama paylaşım için teşekkür ederim hepimizin başına gelebilir. Umarım normale döner süreç.

Eğer 2. bir plan olarak firmadan da sonuç alamazsan şikayetvar sitesinde de kanıt fotoğraflarla birlikte durumu paylaşabilirsin oradan sonuç aldığım bir çok konu oldu.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366

Bizi de konu hakkında bilgilendirir misin? Son durum nedir acaba?

KS

spanko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

OceanLaB' Alıntı:
Bizi de konu hakkında bilgilendirir misin? Son durum nedir acaba?

Hocam merhaba. Ekran kartini monte ettim calistirdim. Ekran karti dahil her sey calisiyor fakat hdmi ve display port ekran kartina bagli oldugu halde no signal hatasi aliyorum ve anakartta BOOT isigi sürekli sarı yanıyor. Boyle olunca ekran kartini ve ramleri sokup tekrardan taktim ve sorun devam etmekte. Acaba nedeni ne olabilir?

Anakart: msi b560m proGpu: msi ventus 3060ti 3x
İşlemci: i5 11400f
Ram: 2x8 kingston fury beast rgb 3200
İslemci sogutucusu: msi mag coreliquid 240r
Psu: msi mag a650bn 650w
Ssd: crucial  pw 1tb

KS

spanko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

ugur.gozaydin' Alıntı:
Yanan LED 'in yanında CPU, DRAM, VGA veya BOOT hangisi yazıyor?

Boot yazıyor hocam

spanko' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:
Yanan LED 'in yanında CPU, DRAM, VGA veya BOOT hangisi yazıyor?

Boot yazıyor hocam.

Hocam simdi icinde Windows kurma dosyasi olan flash bellek taktim ve goruntu geldi. Kurulum yapiyorum bakalim ne olacak

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Normalde sistemde BOOT edecek bir aygıt olmadığında yada okuyamadığında bu sorun olur ama o zamanda görüntü alabilirdiniz.
  • Önce BIOS pilini söküp pil yokken çalıştırmayı deneyin.
  • Ekran kartı POWER kablolarını iyice oturttuğunuzdan emin olun. Ayrıca görüntü aktarım kablonuzu farklı soketlerde veya farklı kablolar ile deneyin.
  • CPU yani işlemcinin POWER kablolarını kontrol edin. Aslında tüm kabloları tek tek önce söküp sonra takarsanız iyi olur.

Tahmin etmiştim aslında ama ilk başta sizi BIOS 'a atmalıydı No Signal hatası saçma ama neyse ilerleyin bakalım.

KS

spanko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

ugur.gozaydin' Alıntı:
Normalde sistemde BOOT edecek bir aygıt olmadığında yada okuyamadığında bu sorun olur ama o zamanda görüntü alabilirdiniz.
  • Önce BIOS pilini söküp pil yokken çalıştırmayı deneyin.
  • Ekran kartı POWER kablolarını iyice oturttuğunuzdan emin olun. Ayrıca görüntü aktarım kablonuzu farklı soketlerde veya farklı kablolar ile deneyin.
  • CPU yani işlemcinin POWER kablolarını kontrol edin. Aslında tüm kabloları tek tek önce söküp sonra takarsanız iyi olur.

Tahmin etmiştim aslında ama ilk başta sizi BIOS 'a atmalıydı No Signal hatası saçma ama neyse ilerleyin bakalım.

Hocam ben de once bios guncelleyip sonra os yiklemeyi tercih ediyorum fakat biosa atmadi nedense. Suan kurulum sorunsuz ilerliyor bkalim sıkıntı olmaz İnşallah

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145

Bir problem çıkmazsa Windows aşamasına kadar bir dizi test yapalım makineye 100% emin olmak adına. İster buradan ister özelden siz yazın ilerleriz duruma göre.

KS

spanko

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3

ugur.gozaydin' Alıntı:
Bir problem çıkmazsa Windows aşamasına kadar bir dizi test yapalım makineye 100% emin olmak adına. İster buradan ister özelden siz yazın ilerleriz duruma göre.

Ugur Hocam bir aksamini bana ayirarak sistem ile ilgili butun kontrolleri tamamladi. Kendisine degerli emekleri icin sonsuz tesekkur ediyorum. Sistem suan sorunsuz calismakta.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri