SON DURUM GÜNCELLEME: çözüldü
Uzun lafın kısası bugün (04.12.2024) THH'ye başvurmadan 2 gün önce gaming.gen.tr uzlaşmaya gitmeyi kabul etti. (26.11.2024) Tarihinden bu zamana kadar iade sürecindeydim, fatura tutarı tam olarak hesabıma ulaşmış bulunmaktadır.
(19.Ekim.2024) Alış
(26.Kasım.2024) İade
Tabii ki tecrübelerimi paylaşacağım, Gaming.gen.tr ve benzeri olan sitelerden alışveriş yapmadan önce benim tecrübelerimin en iyi rehberlerden biri olacağına eminim;
Arkadaşlar siparişten önce şunu düşünmeniz gerekiyor: şimdi iki olasılık var, ürün sağlam gelecektir, sağlam gelirse mesele yok ama gelmez ise iki olasılık var ya direk iadenizi/değişim kabul ederler ve 14 günlük iade/değişim sürecine girersiniz ya da o sürece girmeden iade/değişim almayı kabul etmeyip, zorluk çıkartıp sizlere farklı bahaneler üretebilirler ben de burada devreye giriyorum...
Bu duruma düşebileceğiniz için öncelikle kargo geldiği gibi kargocu gitmeden kutuyu, kargocu ve video eşliğinde açıyoruz ve her ürünü teker teker kayıt alıyoruz. Ben monteli aldım (montajsız sipariş hakkında yorum yapamam)
ekran kartı kutusunda gelir onu da siz monte edersiniz orayı da kayıt altına alalım. Sorun hakkında konuştuğunuz tüm görüşmeleri (telefon ya da mail) kesinlikle kayıt altına alın sizlere söyledikleri bahaneler "işlemci ya da işte ekran kartı kırılmış yetkili servis bu ürünü alamaz dilerseniz üretici firma ile görüşüp iade yapabilirsiniz" gibi bahanelerde sakin kalın, görüşmeleri kayıt edin ve asla kabul etmeyin eğer ürüne gerçekten siz zarar verdiyseniz o durum hakkında yorum yapamam ama sizden kaynaklı bir durum değilse zaten monte etme işlemi sırasında aldığınız kayıt kesinlikle işinize yarayacaktır. Peki haklarınız neler? Bu duruma düşerseniz sizler ürünü iade edersiniz onlar kontrol ederler ve bir sorun varsa çözmeye çalışırlar. Sorunun sizden kaynaklı ya da kargodan kaynaklı olduğunu iddia ederlerse ilk durumda sorunun sizden kaynaklı olduğunu resmi belgeler ve kayıtlar ile kanıtlamaları lazım. İkinci durumda kargoda sorun varsa o durum kargo şirketi ve satın aldığınız firma arasındadır sizi ilgilendirmez siz yolunuza bakın, ayrıca kargo geldiğinde üzerinde "dikkat kırılır" etiketi olmak zorunda ona da dikkat edin derim. Çözüm yolları olarak ya iade ederler ya sorunu bir daha ortaya çıkmayacak şekilde yok ederler ya da muadili ile değişim yaparlar. Bunları ben söylemiyorum devlet tarafından 6502 sayılı kanun maddelerinde geçen kanunlar gereği. Lakin sözleşmede hazır sistem iadesi yapılamaz gibi bir ibare var diyorsanız, öncelikle kanunlara uymayan sözleşme yapamazlar, onlar da yapamayacaklarını biliyorlar ama sözleşmeye ekliyorlar, orasını bilmiyorum fakat sizin kesin mağdur olduğunuz bir durum söz konusu ise ve bu durumu kanıtlayacak delilleriniz var ise, sizin haklarınız sonuna kadar kesindir. Karşı taraf ise sizin kanunda yazılı olan isteklerinizi yerine getirmek ile görevlidir bilginize.
Benim sürecim bu konuda tamamen yazıyor, bir göz atıp yine bilgi edinebilir ya da bana ulaşabilirsiniz. Bu konu hakkında sorularınızı ve sorunlarınızı çözmek adına elimden geleni yapmaya çalışırım.
Ben Hazır sitem siparişleri hakkında konuşuyorum ama yine de haklarınız çoğu internet siparişlerinde geçerli olacaktır.
Amacım kesinlikle firmayı ya da firmaları karalamak değildir, sadece tecrübelerimi aktarmaktayım.
Benim atladığım bir yer ya da aklınıza takılan bir soru var ise alıntılayabilirsiniz, cevaplarım.
Bu konuda bana yardım eden ya da etmeyen herkese, Gaming.gen.tr ve PC HOCASI Foruma özellikle
çok teşekkürlerimi iletiyorum. Saygılarımla...