Gaming Kasa ile Takas Etmem Sizce Mantıklı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Altugb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba dostlar elimde msi gaming laptop var bir takas teklifi geldi. İlk başta kabul ettim ama şuan kararsızım.

Laptop özelliklerim;

MSI GF63 Thin 9SCXR
• Core i5 9th Gen
• 16 GB RAM DDR4
• 256 GB M2 SSD
• 1TB Toshiba HDD

Gaming bilgisayarın özellikleri;

• Gamepower 550w 80+ bronz PSU + Kasa
• Tomahawk B450 Max Arsenal Gaming main B550
• AMD Ryzen 5 56000x CPU
• 8GB 3000MHZ corsair CL 16
• Sapphire RX 560 4gb
• 128GB M.2 SSD
• 240GB sata SSD
• 2TB Harddisk
• 1x Watercooler 120m RGB
• 3x RGB on cam panel fan
• 3x blue ust pencere fan

Ben işin ticaret tarafındayım bu kasayı satıp. Daha iyi bir gaming laptop alma düşüncem var. Sizce kârlı çıkar mıyım?

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci ve ekran kartı sizin sistemin kat ve kat üzerinde ama PSU ve soğutucu kötü. Değiştirilebilir ama bunları bilerek karar verin.

KS

Altugb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Elimde gtx 970 ekran kartı var rx560alıp satacağım psu konusuna gelirsek elimde xigmatek 600w+80 psu mevcut onu takmayı düşünmüştüm üzerine

KS

Altugb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki laptopu satmak mı daha karlı yoksa bu kasayı alıp bunu satmak mı daha çok kar elde edibilirim çünkü işlemci güncerliğini yitirmek üzere bu yüzden ilk başta evet demiştim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Laptop cihazınızdaki bileşenlerden CPU evet artık güncelliğini yitirmeye yakın. Satılması bence makuldür. Sistemi alıp neden satacaksınız ki? Çok bir para etmez ekran kartı düşük bileşenlerin 2 tanesi çin menşei kötü sayılabilecek ürünler. SSD disklerin markasını bilmediğim için yorum yapmadım ama genel olarak dediğim gibi performans anlamında Laptop cihazdan daha iyi bir sistem. Bileşen kalitesi ayrı konu.

KS

Altugb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
M2 ssd corsair marka 240gb ssd ise samsung evo marka sistemi şunun için almayı düşünmüştüm daha fazla bir kar bırakabilir ve bu parayla gidip daha üst seviye bir gaming laptop almak için

KS

Altugb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
üzerine bir miktarda ben eklemeyi düşünüyorum dediğinizde gerçekten haklısınız ayrıca sıvı sogutma markası xigmatek. Ben sadece laptopu satarak mı daha fazla kar elde ederim yoksa kasayı satarak mı daha fazla kar elde ederim bunu öğrenmek istiyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Laptop daha fazla kar bırakabilir. Çünkü monitör + ekipman olayı birde masaüstünde siz toplam tam set satıyorsunuz Laptop olarak.

KS

Altugb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
27inç ve 19inç monitörlerim var ve ekipmanlarım mevcut ve türkiyede laptop fiyatları bu kadar düşükten mi gidiyor bilmiyordum

KS

Altugb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben kıbrısta yaşıyorum bu sistemin benzerine 16000tl para istiyorlar laptobuma ise emsalleri monster vs... 10000 12000tl arası gidiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
27inç ve 19inç monitörlerim var ve ekipmanlarım mevcut ve türkiyede laptop fiyatları bu kadar düşükten mi gidiyor bilmiyordum
Kasayı alacak kişi harici olarak monitör + ekipmanda alacağı için kasa bileşenlerine göre daha ucuza gidiyor demek istedim. Sizdekileri sormadım.

Laptop piyasasıysa bu sizin makine ayarında cihazlar burada 9-11K arası gidiyor benzer sayılır fiyatlar.

Kasayı satabileceğinize güveniyorsanız kasayı alıp satmak mantıklı olabilir.

KS

Altugb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Düşüncem şu şekilde Türkiye piyasasını bilmiyorum fakat burda dediğim fiyatlardan gidiyor bu kasayı satıp üzerine biraz para koyup ailem yazda Türkiye'ye gidecek ve ordan daha iyi bir laptop almak istiyorum çünkü Kıbrıstaki laptoplar çok uçuk fiyatlardan gidiyor. i5.10nesil gtx1650 laptoplar 1300dolardan başlıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Burada 15K bütçeye kadar RTX 3060 makineler bile alınabiliyor Laptop olarak indirimlerde. En kötü RTX 3050/3050 Ti cihaz alırsınız bu bütçeye.

KS

Altugb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Doğrudur bende arada bakıyorum.bilgileriniz için teşekkür ederim ben kendime güveniyorum.zaten. Bilgisayar üzerinden sürekli alım satım yapmaktayım düşüncem dediğim gibi bilgisayarı alıp satmak ve daha iyi bie laptopa geçmek teşekkür ederim

KS

Altugb

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kapatılsın teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri