Gb-2419Ff Monitör Kutucuk Sorunu

lstrex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sabah uyanıp geceden açık kalma bilgisayarıma oturduğumda ekranda küçük küçük kutucuklar fark ettim. Discord açılış ekranında renk gri olduğu için orada daha net anladım ama tam anlam verememiştim, sonrasında aylar sonra LoL girdim ve renk farklılıkları sayesinde kutucukları orada da gördüm. En temelde masaüstünde sol click basılı tutarak kaydırıp mavi bir ekran yaptığımda bile kutucuklar belirgin bir şekilde görünüyor. DP kablosunun kasadaki slotunu değiştirdim, kabloyu çıkarıp başka yere falan taktım yani. HDMI kablosu denedim. Monitörü açıp kapattım, kablosunu falan çıkarıp birkaç dakika bekledim Chat GPT'nin söylediklerine göre ama düzelmedi. Monitörün içinde bir şeylerin bozulabileceğini veya kabloyu taktığım slotta bir problem olabileceğini söylüyor. Kabloyu birkaç kez tak çıkar yaptıktan sonra monitör ve kasa birbirine bağlı değilken ekranda sinyal yok yazısı çıkıyor, o ekranın bile bozulduğunu ve ekranın ortasından yukarıya doğru çizgiler çıkardığını gördüm (Sadece o ekranda ve 60Hz ayarında). Ek olarak monitörü 180'den 60Hz'e alınca görüntü aşırı kötü oluyor.

Konuyu açma sebebim bu sorunun bir çözümü var mı yok mu onu öğrenmek, eğer yoksa da uygun fiyatlı monitör tavsiyesi almak. https://www.hepsiburada.com/gameboo...g-monitor-p-HBCV00009USTOB?magaza=Hepsiburada --- Yarım saat önce böyle bir monitör buldum ve benimkinden bir tık daha iyi, ek olarak daha ucuz. 2 yıl önce kendi monitörümü aldığımda 4-5k arası para vermiştim ve şu an almayı düşündüğüm monitör daha ucuz, daha iyi. Monitörün tek kötü yanı sağ-sol-yukarı-aşağı falan yapılmıyor, standı sabit yani. Ayrıca kargoda yarın kapında özelliği olduğu için bayramı bilgisayarsız geçirmemiş olacağım.

Ekli dosyalar

• 2.jpg
    2.jpg
    210.6 KB · Görüntüleme: 0
  • 1.jpg
    1.jpg
    100.8 KB · Görüntüleme: 0

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
842
Son durum nedir? İkinci foto yukarıdan aşağıya şerit çizgiler görünmüyor...???
60HZ o kadar da kötü değildir. İdare edilebilinir. Bir süre yeni monitör alana kadar...
Fotolardan anlaşıldığı kadarı ile sıkıntı çıkaran monitör Gamebooster.
Madem sıkıntıları mevcut, yine aynı markaya yönelmenin anlamı yok diye düşünüyorum.

Bir süre mevcut monitör ile idare edebilip, bütçeyi imkanlar dahillinde arttırabilirseniz, farklı seçeneklere, markalara yönelebilirsiniz diye düşünüyorum..

Bir kere alım, daha kaliteli monitöre yönelim, daha uzun kullanım.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri