Geçmiş olsun.

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Nicehash Quickminer mining yazılımı, ekran kartlarındaki LHR kilidini %100 kırmayı başardı ve stabil şekilde çalışıyor. Örneğin Rtx 3060 ti an itibariyle OC siz 55 MH, OC ile 65 mh a kadar verebiliyor. Ancak LHR V3 e sahip Rtx 3050 ve Rtx 3080 12 GB ekran kartlarının lhr kilidi kırılamadı. Ancak bu durum, mining piyasasını tekrar hareketlendirecek gibi duruyor.

Art

Klavye Delikanlısı
Tepki
326
Kriptoparalar düşüşte şu süreçte, eğer ki tekrar eski yükselişine geçerse etherium 4000 dolar olursa o zaman tekrar ekran kartı fiyatları uçabilir....

Exe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
37
Ekran kartı firmaları ne yaparlarsa yapsınlar bunun önünne geçemezler bence elınde sonunda kilitler her türlü kırılır yani biz oyuncular gine ekran kartı tarafında bolca sıkıntı çekiçez hadi hayırlı olsun.

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Kriptoparalar düşüşte şu süreçte, eğer ki tekrar eski yükselişine geçerse etherium 4000 dolar olursa o zaman tekrar ekran kartı fiyatları uçabilir....
Şahsen düşüncem ekran kartı üreticilerinin bir an önce sadece mininge özel ekran kartlarını piyasaya sürüp, oyun için üretilen ekran kartlarına yazılımsal olarak değil fiziki olarak donanımsal şekilde mining kilitli üretim yapması. Yoksa dediğiniz de olursa (ki olma ihtimali var) ekran kartlarında yeniden stok sorunları göreceğiz ve fiyatlar gene uçacak. Doların da artmasıyla artık Rtx 3050 tarzı giriş seviyesi kartları bile alamayacak seviyeye gelecek.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Ben sevindim bu habere , 5700xt lere 15 k isteyen bireyler toz olur . Üretim BTC ve gpu talebinin pik yaptığı dönemden yüzde 35 daha fazla maksimum eski fiyatların %20 altını görür dolar bazında .

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Bunun yanı sıra giriş orta seviye kartların fiyatı düşer 570 ler 580 ler 1660 Super fiyatları da gayet tabi güzel düşüşler yaşanır. Kısa bir dönem olsa dahi.

Göko40

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Kısa vade Bitcoin’de 18K beklentisi bile gördüm geçen gün Twitter’da. O zamana kadar umarım insanlar piyasadan bıkmış olur yoksa gerçekten yok oluruz.

Göko40

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Şahsen düşüncem ekran kartı üreticilerinin bir an önce sadece mininge özel ekran kartlarını piyasaya sürüp, oyun için üretilen ekran kartlarına yazılımsal olarak değil fiziki olarak donanımsal şekilde mining kilitli üretim yapması. Yoksa dediğiniz de olursa (ki olma ihtimali var) ekran kartlarında yeniden stok sorunları göreceğiz ve fiyatlar gene uçacak. Doların da artmasıyla artık Rtx 3050 tarzı giriş seviyesi kartları bile alamayacak seviyeye gelecek.
Zaten mining için özel ürünler yok mu? Yani tam olarak mining olayını bilmiyorum ama insanlar neden ısrarla bu ürünler yerine ekran kartlarını tercih ediyorlar anlamıyorum.

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Zaten mining için özel ürünler yok mu? Yani tam olarak mining olayını bilmiyorum ama insanlar neden ısrarla bu ürünler yerine ekran kartlarını tercih ediyorlar anlamıyorum.
Var ancak normal ekran kartları gibi piyasası yok. Soğutma performansları vs oyun kartlarından biraz daha kötü ve piyasada az oldukları için daha pahalılar. Bu sebeple insanlar da oyun kartlarına yöneliyorlar.

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Bir problem olacağını sanmıyorum. İntelin ekran artları piyasaya girecek rekabet daha da artacak. Çipset krizi devam etmediği sürece korkmayın derim.

KS

PurpleWebb

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
446
Bir problem olacağını sanmıyorum. İntelin ekran artları piyasaya girecek rekabet daha da artacak. Çipset krizi devam etmediği sürece korkmayın derim.
Ülkemizdeki piyasa adına genede iyi düşünemiyorum. Intelin Nvidia ve Radeon gibi olması için daha çok yol kat etmesi lazım ki gerçek bir rekabetten söz edelim. Bakalım hayırlısı. :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri