Geforce 1050 ti ekran kartı

erayberkturkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
hocamm merhabalar herkese benim ekran kartım geforce 1050 ti ve fanın birinden bobin sesi geliyor bu sorun beni çok rahatsız etmeye basladı ve 2 aydır falan var bunun çözümünü bilen varsa lütfen bana yardımcı olsun

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
Psu dan gelen bir ses olabilir mi bende ilk açtığımda bilgisayarı ses geliyor Yukarı kaldırdığımda gidiyor arka taraftan baskı uyguladığımda vs de gidiyor uzun süre sonra düzeliyor.
hocam sadece lol oynuyorum 144 fps sabit baska bir öneriniz var mıdır acaba kasayı bi tık yukarı kaldırdıgım da ses gidiyor komple

KS

erayberkturkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Psu dan gelen bir ses olabilir mi bende ilk açtığımda bilgisayarı ses geliyor Yukarı kaldırdığımda gidiyor arka taraftan baskı uyguladığımda vs de gidiyor uzun süre sonra düzeliyor.
yok hocam pc acıkken ekran kartına bakıyorum ses gelen fanı elimle durduruyorum ses kesiliyor

fastdriver3459

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
260
Kronik bu sorun çözümü yok fabrikasyon özellikle 1050 ti lerde hatta geçen forumda bir arkadaşın Gencer gamıng ten aldığı 3080 ekran kartında dahi vardı bu sıkıntı ıslık sesi gibi bir sese benziyomu birde fanların temizlik durumu ne alemde?

Coil Whine sorunun tam adi

Son düzenleme:
KS

erayberkturkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Kronik bu sorun çözümü yok fabrikasyon özellikle 1050 ti lerde hatta geçen forumda bir arkadaşın Gencer gamıng ten aldığı 3080 ekran kartında dahi vardı bu sıkıntı ıslık sesi gibi bir sese benziyomu birde fanların temizlik durumu ne alemde?

Coil Whine sorunun tam adi
hocam normal fanları cok temiz neredeyse 1 hafta da temizliyorum ama ekran kartını nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum sökmeyi falan hiç beceremem sadece süpürge makinesiyle çektiririm

hocam normal fanları cok temiz neredeyse 1 hafta da temizliyorum ama ekran kartını nasıl temizleyeceğimi bilmiyorum sökmeyi falan hiç beceremem sadece süpürge makinesiyle çektiririm
evet ıslık sesi gibi

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
yok hocam pc acıkken ekran kartına bakıyorum ses gelen fanı elimle durduruyorum ses kesiliyor
Eğer fanı elleyince kesiliyorsa fanlar yağlanırsa çözülür diye düşünüyorum, çünkü benim bildiğim coil whine denen ses resimdeki parçalardan geçen elektrik akımıyla vs. oluşuyor. Kart kaç yıllık, sonradan oluştuysa dediğim gibi bence bir fan temizliği yağlama ile hallolabilir.

Ekli dosyalar

• bobin.JPG
    bobin.JPG
    41.2 KB · Görüntüleme: 8
KS

erayberkturkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Eğer fanı elleyince kesiliyorsa fanlar yağlanırsa çözülür diye düşünüyorum, çünkü benim bildiğim coil whine denen ses resimdeki parçalardan geçen elektrik akımıyla vs. oluşuyor. Kart kaç yıllık, sonradan oluştuysa dediğim gibi bence bir fan temizliği yağlama ile hallolabilir.
hocam nasıl yağlıcam peki mala anlatır gibi anlatır mısın hiç anlamam

ama ekran kartının minik fanları var ya onlardan geliyor

KS

erayberkturkay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
bi bilgisiyarcıya götürsem düzelir mi ki anlar mı bu sorunlardan ne dersiniz ben hiç girmeyim yağlamaya işlemine falan

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
hocam nasıl yağlıcam peki mala anlatır gibi anlatır mısın hiç anlamam

ama ekran kartının minik fanları var ya onlardan geliyor
Normal fan yağladım ama hiç ekran kartı fanı sökmedim maalesef yardımcı olamayacağım ama görüşüm böyle. Coil whine sorunlu kartlar genelde satın alındığından itibaren sorunlu oluyor. Sonradan oluşması ve fanı durdurunca ses kesilmesi fan ile halledilebilir bence.

Ekleme: Bir baktım internette bir çok video var, eliniz yatkınsa yaparsınız bence ama güvenmiyorsanız hiç bulaşmayın bir bilgisayarcıya gösterin. Ek olarak soğutucu bloğun kalkmadı gerekirse mecbur termal macun da ihtiyacınız olur. Benim de bilgisayarımda psu da coil whine var, arada gidip geliyor siz ekran kartından geldiğinden emin olunda yine boşa uğraşmayın.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri