Gelecek Kaygısı

taex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam bu sene 10.sınıfa geçtim.Meslek lisesi bilişim teknolojileri alanı okuyorum,derslerim pek iyi değil hatta matematiğe sıfırdan başlamayı düşünüyorum.Hedefim var matematiğe asılıp bilgisayar mühendisliğini kazanmak istiyorum,bu yaz tatilinde bi elektrikçide çalıştım ve okulun ne kadar değerli bir yer olduğunu anladım.Ama ailem beni okula göndermemekle ısrar ediyor akrabalarım ''senden hiçbirşey olmaz gitde meslek öğren'' diyorlar ve bu beni herşeyden soğutuyor daha 15 yaşındayım ve ne yapağımı bilmiyorum,aslında ailem haklı 1 yıl boyunca hiç ders çalışmadım elime kitap bile almadım ama şimdi çok pişmanım,bi akıl verin

ucarkam

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
18
Kardeşim eğer gerçekten istiyorsan düzenli çalışarak kazanamayacağın bölüm yok. Her gün planlı çalışırsan derslerine yansır muhakkak. Seni küçümseyen insanlara en güzel cevabı bu şekilde verirsin. Azimle çalış hırsını kaybetme o hakkında konuşanlara biz demiştik diye söyletmemek için hemen çalışmaya başla. Erteleme hiçbir şey için geç değil önünde yeterli bir vakit var istersen başarırsın

KS

taex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kardeşim eğer gerçekten istiyorsan düzenli çalışarak kazanamayacağın bölüm yok. Her gün planlı çalışırsan derslerine yansır muhakkak. Seni küçümseyen insanlara en güzel cevabı bu şekilde verirsin. Azimle çalış hırsını kaybetme o hakkında konuşanlara biz demiştik diye söyletmemek için hemen çalışmaya başla. Erteleme hiçbir şey için geç değil önünde yeterli bir vakit var istersen başarırsın
Tam herşey rayına oturuyor,bu seferde annem ''eğerki bu işi yapmazsan ileride çok pişman olcaksın ama herşey çok geç olcak'' diyor o anda tüm hevesim kayboluyor
ve bu sevmediğim işe gitmek zorunda kalıyorum.ailemin tek mantıklı düşüncesi bu işi yaparsam ileride yurt dışına çok daha kolay gidersin diyorlar.Ama bi yurtdışı için değermi onu bilemedim

kaanmeng17

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
56
Tam herşey rayına oturuyor,bu seferde annem ''eğerki bu işi yapmazsan ileride çok pişman olcaksın ama herşey çok geç olcak'' diyor o anda tüm hevesim kayboluyor
ve bu sevmediğim işe gitmek zorunda kalıyorum.ailemin tek mantıklı düşüncesi bu işi yaparsam ileride yurt dışına çok daha kolay gidersin diyorlar.Ama bi yurtdışı için değermi onu bilemedim
Dostum Fazla türkçem yok kusura bakma, Elinden gelen herşeyin en iyisini yap Bütün eğitimlerini al ve yurtdışına çık ülkeni gururlandır Aziz Sancar gibi.

Eraydemiray

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Selam bu sene 10.sınıfa geçtim.Meslek lisesi bilişim teknolojileri alanı okuyorum,derslerim pek iyi değil hatta matematiğe sıfırdan başlamayı düşünüyorum.Hedefim var matematiğe asılıp bilgisayar mühendisliğini kazanmak istiyorum,bu yaz tatilinde bi elektrikçide çalıştım ve okulun ne kadar değerli bir yer olduğunu anladım.Ama ailem beni okula göndermemekle ısrar ediyor akrabalarım ''senden hiçbirşey olmaz gitde meslek öğren'' diyorlar ve bu beni herşeyden soğutuyor daha 15 yaşındayım ve ne yapağımı bilmiyorum,aslında ailem haklı 1 yıl boyunca hiç ders çalışmadım elime kitap bile almadım ama şimdi çok pişmanım,bi akıl verin
Seni tanımadan yapılan yorumlar havada kalır kardeşim.. Ben bir öğretmenim ve çok öğrenci gördüm.. Yanlış anlama ama yaşın itibari ile verdiğin/vereceğin kararlar çok hızlı bir şekilde değişebilir. 15-16 yaşlarında çok hızlı fikir değişiklikleri yaşanır.

Önce iyice düşünmen ve kesin kararını vermen lazım gerçekten bilgisayar müh. olmak istiyor musun yoksa şu an ilgini çeken bir alan olduğu için mi meyillisin. Tabi ki bilgisayar müh. okuyabilirsin ama Türkiye şartlarında çok iyi bir üni + en az 2 dil + alanınla ilgili sertifikalar şart olacaktır.

Bunları yapacak azim ve isteğin varsahiç durma! ilk iş bunu ailene kanıtla ve hemen başla.. Eminim göreceklerdir..

Yukarda baahsettiklerim gerçekten zor şeyler.. Aşırı emek, zaman, para vs isteyen şeyler. Yarı yolda vazgeçeceksen, pes edeceksen ya da gerçekten istediğinden emin değilsen aileni dinle..

İki seçenekte de çok şey başarabilirsin sadece ne istediğine karar ver uygula..

KS

taex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Seni tanımadan yapılan yorumlar havada kalır kardeşim.. Ben bir öğretmenim ve çok öğrenci gördüm.. Yanlış anlama ama yaşın itibari ile verdiğin/vereceğin kararlar çok hızlı bir şekilde değişebilir. 15-16 yaşlarında çok hızlı fikir değişiklikleri yaşanır.

Önce iyice düşünmen ve kesin kararını vermen lazım gerçekten bilgisayar müh. olmak istiyor musun yoksa şu an ilgini çeken bir alan olduğu için mi meyillisin. Tabi ki bilgisayar müh. okuyabilirsin ama Türkiye şartlarında çok iyi bir üni + en az 2 dil + alanınla ilgili sertifikalar şart olacaktır.

Bunları yapacak azim ve isteğin varsahiç durma! ilk iş bunu ailene kanıtla ve hemen başla.. Eminim göreceklerdir..

Yukarda baahsettiklerim gerçekten zor şeyler.. Aşırı emek, zaman, para vs isteyen şeyler. Yarı yolda vazgeçeceksen, pes edeceksen ya da gerçekten istediğinden emin değilsen aileni dinle..

İki seçenekte de çok şey başarabilirsin sadece ne istediğine karar ver uygula..
Ne kadar çalışsamda çok iyi bir üniversite kazanabileceğimi düşünmüyorum,aklımda 2 yıllık bilgisayar programcılığına gidip DGS ile bilgisayar mühendisliğine gitmek vardı.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Bu kadar kendini kasma yapamam vs. Çünkü mezun olduktan 1 yıl sonra dönüp konulara bakınca bunlar kolaymış ya diyeceksin. Bu dediğimi yanlış anlama ama annenin mesleği ne ki bu işi yapmazsan böyle olursun vs diyor ? PC müh kazanmak sağlam yerler istemiyorsan zor değil zaten. Evde çalışamıyorsan okul çıkışı şehrindeki kütüphane vs gidebilirsin. Yavaştan temelini at en azından, 11. sınıf bitince sağlam şekilde çalışmaya başlarsın.

Eraydemiray

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
11
Ne kadar çalışsamda çok iyi bir üniversite kazanabileceğimi düşünmüyorum,aklımda 2 yıllık bilgisayar programcılığına gidip DGS ile bilgisayar mühendisliğine gitmek vardı.
bak şimdi ilk dakikadan kendine bi sınır koydun.. senin bu sınava giriş hakkın 1 değil ki.. matematiğim kötü demişsin.. diyelim ki 15 konu var matematikten ve sen 13 ünde çok kötüsün.. ilk senende okulla birlikte olacağı için ilk 5-6 konuyu yer yutarsın "mezuna kaldığın" (bu deyimi sevemiyorum) sene de asılır geri kalanı halledebilirsin..

Kabul ediyorum zor iş.. Ama yapılabilir.. 2 belki 3 sene kaybedebilirsin sonunda değecek mi değmeyecek mi.. Bu tamamen senin perspektifinden bakılabilecek bi durum..

KS

taex

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Birde meslek lisesi olduğu için son sene staj var adam akıllı ders çalışamıyorsun

Klews

Co Admin
Co Admin
Tepki
25
Daha yolun başındasın bende Meslek lisesi Bilişim teknoloji bölümünde okuyorum son sınıf öğrencisiyim ve ilk başlarda senin gibi çok zorlanıyordum ve beni durum daha kötü etkiliyordu ve aklından şu düşünceleri çıkar başkaları sana ne derse desin bu hayatı yaşacak olan sensin eğer kendinden eminsen bu durumu daha fazla uzatmadan düzenli bir çalışma ile çok rahat bir şeklide tamamlarsın.

Ahmetzkan

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
73
Daha dolu dolu 3 senen var, bırak desinler hatta bu konuları konuşmadan sadece ders çalış.Gerekirse yazında bir yerde meslek öğrenirsin.Çok kafana takma ikisini de başarabilirsin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri