Gencer Gaming'in yaptığı saçmalıklar

cruwiel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
GÜNCELLEME 2: Aşağıda belirttiğim gibi anakartı pazartesi yolladım, çarşamba onlara ulaştı. Naptınız inceleyebildiniz mi diye sormak için akşam üzeri 4-5 gibi aradım. Bakacağız birazdan dedi. Lütfen yarına kalmasın kargolama işi, yoksa yetişmez bana dedim, hemen gönderdiğim anakartı incelemeden yenisini gönderdiler. Anakart ve işlemci yollamıştım, anakart ve işlemci gönderildi. Çarşamba kargoya verdiler, ertesi gün gelir diye umdum ama bugün geldi, sorun yok, problemim halloldu özet olarak. Sağolsunlar arkasında durdular ve problemimi çözdüler. Hem de günlerce haftalarca uğraştırmadan. Durumun ciddiyetini anlayınca hemen firma yetkilisi aradı ve işlemleri olabildiğince hızlıca halletti.

GÜNCELLEME: Gencer Gaming'in sanıyorum sahibi aradı ve yaşadığım mağduriyeti anladığını, nasıl bir yol izlememiz gerektiğini güzelce anlattı. İki seçenek sundu. İlki, bilgisayarcı bi tanıdık varsa onun yanına git, yazılımsal bi sorun varsa halletsin, masrafı ben öderim dedi. Eğer daha ciddi bir sorun varsa bugün kargoya yetiştir, yarın bize ulaşır ulaşmaz inceleyelim, hemen akşamına sana ürünü geri gönderelim (ya tamir edilmiş ürünü, ya da yenisini diye tahmin ediyorum). Problem yaşanılan parçayı, yani anakartı kargoladım gönderdim.
İletişime geçen beyefendinin tutumu çok iyi ve yapıcıydı. İnsan refleks olarak Türkiye'de yaşadığımız için hemen "ulan yine mi dolandırılıyorum" paniğine kapılıyor. O panikle bu konuları açtım, ama sanıyorum ki bu sorun güzelce çözülecek gibi. Eğer öyle olursa bu güncellemelerle kalmam, yeni başlık açar, yerdiğim gibi özür dileyip övmesini de bilirim.
Bu cumartesi kıbrısa geri dönüyorum. Umuyorum en kısa sürede sorunumu çözecekler gibi görünüyor.

Geçenlerde haqqus gen 3 sistemini satın aldım. Gelen kargoda ekran kartı yoktu. Ekran kartını unutmuşlar sonradan gönderdiler. Sistemi satın almadan önce defalarca "benchmark test yapıyorsunuz değil mi? Ben kıbrısta okuyorum, bir sorun çıkarsa çok başım ağrır, benim için çok kötü olur" diye kırk kere sordum. Her seferinde "tabi ki tüm testleri yapıp öyle gönderiyoruz" dediler. Ayrıca gelen kargolarda fatura yoktu. Defalarca arayıp mesaj atıp fatura istedim. Göndermeleri 4-5 gün sürdü. Ve gönderdikleri fatura da tam bir skandal. Faturayı eklerde görebilirsiniz. Bu tür sistemlerin faturasına satılan her parça tek tek yazılır ki garantisi olsun, ne alındığı bilinsin. Adamların attığı faturaya bakar mısınız? Daha problem yaşamadan önce fatura gelmişti, neden böyle bi fatura olduğunu, neden tek tek ürünler yazmadığını, bi problem yaşarsak direkt onlara mı göndermem gerektiğini sordum, "tabi ki" dendi.

Ekran kartı salı geldi, ben cuma türkiyeye geldim ve gelir gelmez sistemi akşam kurdum. Power sw takılı değildi, onu takıp çalıştırdım, problemsiz açıldı ama windows yüklenme işlemi yarıda bırakılmıştı. Dolayısıyla ne driver yüklü ne de benchmark test yapılmış durumdaydı. Kendim ekran kartı driverını kurdum, güncellemeleri yaptım, bu süreçte 3-4 kere bilgisayarı yeniden başlattım. Güncellemeler bittikten sonra bile aygıt yöneticisinde hala tanınmayan 4-5 sürücü vardı. Asusun resmi sitesinden anakart modldime uygun sürücüleri kurdum. Yeniden başlatılması gerekiyor yazdı ve başlattım. Bilgisayar kapandı ve bir daha görüntü gelmedi. Ekran kartını başka bir bilgisayarda test ettim düzgünce çalışıyor. Problem çok büyük ihtimalle biosta.

Gencer Gaming'e durumu anlattım, biz sadece Windows kurup gönderiyoruz dediler, driver kurmayı siz yapıyorsunuz dediler. Peki ne yapacağım dedim, "Üründe donanımsal bir arıza bulunmuyor bu sebeple bizim yapabileceğimiz bir garanti vb. durumu sözkonusu değil." dediler. Kelimesi kelimesine. Ekran görüntüsü eklerde.

Bu adamlar böyle bir firma işte görün. Asusla görüştüm, düzgün bir fatura olmadan yardımcı olmayacaklarını söylediler. Defalarca mesaj attım, düzgün bir fatura gönderin dedim ama mesajlarıma cevap dahi vermiyorlar.

12 bin liramı çöpe atmış oldum. Siz atmayın diye bunları yazıyorum. Adam akıllı fatura kesen, satış sonrası ürünün arkasında durabilen ahlaklı firmalardan alışveriş yapmanızı öneririm.

Son düzenleme:

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam ekran kartını taktınızmı ?

shwif

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
145
Üzüldüm hocam umarım halledersiniz. Ayrıca cimer e falan başvurabilirsiniz

KS

cruwiel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Hocam ekranmı gelmiyor tek sorun bumu?
Evet ekran gelmiyor. Ekran kartını başka bilgisayara taktım çalıştı. Ramleri değiştirdim yine görüntü gelmiyor. Ram ve ekran kartı sağlam görünüyor. Çok büyük ihtimalle anakartta sıkıntı var

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Evet ekran gelmiyor. Ekran kartını başka bilgisayara taktım çalıştı. Ramleri değiştirdim yine görüntü gelmiyor. Ram ve ekran kartı sağlam görünüyor. Çok büyük ihtimalle anakartta sıkıntı var
Belki yanlış kurulum vs yapmışsınızdır?

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Hocam bazı durumlarda eğer ekran kartını bağlayıp söküp anakart üzerindeki dahili karta bağlayıp açtılarsa ekran bazen sistemi algılamayıp kendini açmıyor. Arkadaşın dediği gibi biosu resetleyince (eğer donanımsal bir problem yoksa) açılması gerekiyor.

KS

cruwiel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Hocam bazı durumlarda eğer ekran kartını bağlayıp söküp anakart üzerindeki dahili karta bağlayıp açtılarsa ekran bazen sistemi algılamayıp kendini açmıyor. Arkadaşın dediği gibi biosu resetleyince (eğer donanımsal bir problem yoksa) açılması gerekiyor.
Bios resetleyin açılacaktır.
Bios'u pili 40 kere çıkarıp bekleyip geri takarak, anakartta bulunan iki pin'e tornavidayla dokunarak reset atmayı denedim ama değişen bi şey olmadı maalesef

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
Geçen sene Şubat ayında Gaming.gen.tr'nin faturasını iletiyim. Şimdi nasıl bilmem ama o zamanlar gerçekten çok ilgili ve profesyonel yaklaşıyorlardı. Bu arada fiyatla can yakabilir :D Uyarayım şimdiden.

1662373354518.png

Bu arada PSU ellerinde kalmadığı için daha pahalı bir Corsair ürünle ücretsiz upgrade yapmışlardı.

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Hocam donanımsal bir arıza yoksa ben normal karşıladım servisin ilgilenmemesini öyle olsa buraya konu açan herkesin garantiye göndermesi gerekebilir, söylediklerimi yanlış anlamayın firma ile uzaktan yakından alakam yok ama gönderin dememeleri normaldir.
Test aşamasında ayıp etmişler yapılmıyor ise Windows yüklenip gönderiyoruz siz yapın diyebilirlerdi.
Fatura konusunda eğer parçaların kutularında servis bilgisi varsa bu fatura da aynı işi görür diye düşünüyorum, daha önce sistem komple fatura kesilen varsa aydınlatır, benimki de ayrı şekilde kesmişlerdi ama dediğim gibi bileşen giderken zaten bu faturayı da kabul etmek zorunda servis.

ValarMorghulish

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
169
Belki işe yarar diye yazıyorum Haqqus'a instagramdan yazarsan yaşadıgın problemi o yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.

KS

cruwiel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Hocam donanımsal bir arıza yoksa ben normal karşıladım servisin ilgilenmemesini öyle olsa buraya konu açan herkesin garantiye göndermesi gerekebilir, söylediklerimi yanlış anlamayın firma ile uzaktan yakından alakam yok ama gönderin dememeleri normaldir.
Test aşamasında ayıp etmişler yapılmıyor ise Windows yüklenip gönderiyoruz siz yapın diyebilirlerdi.
Fatura konusunda eğer parçaların kutularında servis bilgisi varsa bu fatura da aynı işi görür diye düşünüyorum, daha önce sistem komple fatura kesilen varsa aydınlatır, benimki de ayrı şekilde kesmişlerdi ama dediğim gibi bileşen giderken zaten bu faturayı da kabul etmek zorunda servis.
Bugün firma sahibi aradı, bir bilgisayarcıya götürmemi istedi. İlk mesajı düzenleyip detaylıca anlatacağım durumu oradan okuyabilirsiniz isterseniz. Donanımsal bir sıkıntı olduğunu yetit etmiş olduk. Sağolsun Gencer Gaming'in sahibi bayağı yardımcı oldu. Anakartı gönderdim onlara. Yarın ellerine ulaşınca inceleyip gerekeni yapıp en kısa sürede bana tekrar kargolanacak aynı gün

KS

cruwiel

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
19
Yanıtlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Konuyla ilgili bir gelişme oldu, ilk mesajı güncelledim, okuyabilirsiniz

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Probleme yardımcı olmaları gayet güzel hocam hayırlı olsun

rkarayel

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
881
Yanıtlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Konuyla ilgili bir gelişme oldu, ilk mesajı güncelledim, okuyabilirsiniz
O sebepten normal karşıladım tavırlarını hocam, hayırlı olsun çözülmesine sevindim. Kul yapımı sonuçta hata olabilir lakin önemli olan satıcının arkasında durması. Umarım kısa sürede teslim edilir kaldığınız yerden devam edersiniz

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,762
GÜNCELLEME: Gencer Gaming'in sanıyorum sahibi aradı ve yaşadığım mağduriyeti anladığını, nasıl bir yol izlememiz gerektiğini güzelce anlattı. İki seçenek sundu. İlki, bilgisayarcı bi tanıdık varsa onun yanına git, yazılımsal bi sorun varsa halletsin, masrafı ben öderim dedi. Eğer daha ciddi bir sorun varsa bugün kargoya yetiştir, yarın bize ulaşır ulaşmaz inceleyelim, hemen akşamına sana ürünü geri gönderelim (ya tamir edilmiş ürünü, ya da yenisini diye tahmin ediyorum). Problem yaşanılan parçayı, yani anakartı kargoladım gönderdim.
İletişime geçen beyefendinin tutumu çok iyi ve yapıcıydı. İnsan refleks olarak Türkiye'de yaşadığımız için hemen "ulan yine mi dolandırılıyorum" paniğine kapılıyor. O panikle bu konuları açtım, ama sanıyorum ki bu sorun güzelce çözülecek gibi. Eğer öyle olursa bu güncellemelerle kalmam, yeni başlık açar, yerdiğim gibi özür dileyip övmesini de bilirim.
Bu cumartesi kıbrısa geri dönüyorum. Umuyorum en kısa sürede sorunumu çözecekler gibi görünüyor.
Hayırlı olsun şimdiden diyelim Geçmiş olsun inşallah sorununuzu kısa sürede çözerler.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri