ghosting nasıl azaltabilirim.

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
monitörümde blm ama bana kalırsa fazla ghostibg var nasıl azaltabilirim bunu

İsapeh

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
Kontrastı arttırmayı deneyin ek olarak linkteki videoda bir arkadaş şu yorumu yapmış:
"Böyle bir sorununuz var ise monitörünüzü mümkün ise farklı bir bilgisayar ile deneyin. Başka bilgisayarda sorun çıkmıyor ise kablolarınızı ve portlarınızı kontrol edin. Bir sorun yok ise DDU isimli uygulama ile güvenli modda grafik sürücünüzü kaldırın ve NVIDIA/AMD/INTEL grafik kartınızın sağlayıcısının web sitesinden bilgisayarınız için uyumlu güncel bir sürücüyü indirin ve bilgisayarınıza kurun. Hala sorun gitmedi ise monitöre baktırmakta fayda var."
Çoğusu çözümü yok diyor araştırdığıma göre en azından belki azaltmanıza yardımcı olabilir yabancı kaynaklarada bakabilirsiniz.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Kontrastı arttırmayı deneyin ek olarak linkteki videoda bir arkadaş şu yorumu yapmış:
"Böyle bir sorununuz var ise monitörünüzü mümkün ise farklı bir bilgisayar ile deneyin. Başka bilgisayarda sorun çıkmıyor ise kablolarınızı ve portlarınızı kontrol edin. Bir sorun yok ise DDU isimli uygulama ile güvenli modda grafik sürücünüzü kaldırın ve NVIDIA/AMD/INTEL grafik kartınızın sağlayıcısının web sitesinden bilgisayarınız için uyumlu güncel bir sürücüyü indirin ve bilgisayarınıza kurun. Hala sorun gitmedi ise monitöre baktırmakta fayda var."
Çoğusu çözümü yok diyor araştırdığıma göre en azından belki azaltmanıza yardımcı olabilir yabancı kaynaklarada bakabilirsiniz.
kartım da aşırı ısınma sorunu var onla alakalı olabilirmi
hani bide yeni nesil monitör böle sorun yapması korkutuyo

ddu işlemine gerek duymuyorum daha yeni format attım

hocam bide 360 hz monitör kullanıyorum ekran kartım ısınmasın diye 165 fps oynuyorum ghosting burda fazlalaşıyo ama fps kısıtlamayı kaldırdığımda ghosting olayı azalıyo ama ben bunu azaltmak istiyorum işte

Son düzenleme:

İsapeh

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
kartım da aşırı ısınma sorunu var onla alakalı olabilirmi
hani bide yeni nesil monitör böle sorun yapması korkutuyo

ddu işlemine gerek duymuyorum daha yeni format attım

hocam bide 360 hz monitör kullanıyorum ekran kartım ısınmasın diye 165 fps oynuyorum ghosting burda fazlalaşıyo ama fps kısıtlamayı kaldırdığımda ghosting olayı azalıyo ama ben bunu azaltmak istiyorum işte
Başka bir kasada denediniz mi kendi kasanızdaki kablolamalardan dolayı olabilir kontrol etmenizi öneririm. Birde ekran kartınız neydi

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Başka bir kasada denediniz mi kendi kasanızdaki kablolamalardan dolayı olabilir kontrol etmenizi öneririm. Birde ekran kartınız neydi
evga rtx 3060 12gb xc

kablolama sıkıntısını nasıl düzeltebilirim peki denicek pc yok cünkü hani kablolama sıkıntısını nasıl düzeltcem varsa

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
ve bide bu monitörde ben şuan 2ms kulllanıyorum panel ayarını aşırı hız moduna alırsam 1ms olcakmış ve bu ayar hangisi bilmiyorum

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
ve bide bu monitörde ben şuan 2ms kulllanıyorum panel ayarını aşırı hız moduna alırsam 1ms olcakmış ve bu ayar hangisi bilmiyorum
Monitörü yenimi aldınız? Eğer ki aldıysanız iade etmeyi deneyin.
hocam ghostingde iade yapılmıyor diye biliyorum alınalı 8 ay oldu

İsapeh

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20

hocam ghostingde iade yapılmıyor diye biliyorum alınalı 8 ay oldu
öyle bir mesele olacağını zannetmiyorum tüketici dilediği şekilde iade edebilir eğer öyle bir şey varsa da sebep olarak başka bir şey seçebilirsiniz ama 8 ay sonra iade alınacağını zannetmiyorum ne kadardır kullanıyorsunuz monitörü

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
öyle bir mesele olacağını zannetmiyorum tüketici dilediği şekilde iade edebilir eğer öyle bir şey varsa da sebep olarak başka bir şey seçebilirsiniz ama 8 ay sonra iade alınacağını zannetmiyorum ne kadardır kullanıyorsunuz monitörü
8 aydır kulllanıyorum 1 ölü pixeli var ama şunu anlamıyorum aldığım monitör e sporcular için bir monitör bu monitörlerde ghosting olmaması lazım

İsapeh

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
20
8 aydır kulllanıyorum 1 ölü pixeli var ama şunu anlamıyorum aldığım monitör e sporcular için bir monitör bu monitörlerde ghosting olmaması lazım
Ölü pixel çıkar çıkmaz iadeye vermeliydiniz bu saatten sonra iade alacaklarını zannetmiyorum aldığınız an test etseydiniz keşke. Benim araştırdığım ve bildiğim kadarıyla ghostingin çözümü yok.

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Ölü pixel çıkar çıkmaz iadeye vermeliydiniz bu saatten sonra iade alacaklarını zannetmiyorum aldığınız an test etseydiniz keşke. Benim araştırdığım ve bildiğim kadarıyla ghostingin çözümü yok.
hocam aldıktan 1 ay sonra cıktı 3 pixel olması lazımmış ve sonradan cıktı

Hocam fotoğrafını çeker misin videoda anlayamıyorum.
fotoğraftan anlaşılmıyor yinede atayım

Görsel

Görsel

Görsel

KS

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Başka Hz de deneye bilir misiniz hocam bende 144 var ufolar ayrı ayrı sizde çok yok gibi duruyor.
hocam daha yeni test ettim super peoplda neredeyse yok ama pubgde ghosting var bu monitörde yine sorunmu var anlamına geliyo yoksa pyunmu sıkıntılı

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri