GHz Sabit sorunu

Eraydmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle merhaba ben bilgisayarımı yüksek performansa çekip en düşük işlemci kullanımını 100 yapıp  ve quick cpu kullanarak (ısınma problemim yok macunu yeni yeniledim pcyi temizledim pc laptop) yüksek performans ayarlarını yapmama ragmen 2.4 ghzde sabitleniyor nasıl düzeltebilirim . Ayrıca biosta cpu power saving mode 'u kapatıyorum.Bilgisayarı kapatıp açtığım zaman kendi kendine açılıyor.Bu sorunu nasıl çözebilirim?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri bu konumdan aktif güç planınızın Plan ayarlarını değiştir seçeneğine tıklayın ve açılan pencerede Intel Dynamic Platform and Thermal Framework adlı bölümden işlemcinin pilde ve pilde değilken kaç W güç çekeçeceğini ve frekans değerini ayarlayın.

KS

Eraydmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için fakat söylediğiniz yerde Intel Dynamic Platform and Thermal Framework diye bir seçenek yok

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihazın marka modelini verir misiniz. Markaya göre değişebiliyor ayar sizin cihazda olmayabilir bakayım ismini verin.

KS

Eraydmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Güç Seçenekleri bu konumdan aktif güç planınızın Plan ayarlarını değiştir seçeneğine tıklayın ve açılan pencerede Intel Dynamic Platform and Thermal Framework adlı bölümden işlemcinin pilde ve pilde değilken kaç W güç çekeçeceğini ve frekans değerini ayarlayın.

EBy6wO

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pil ayarında olabilir bir ihtimal ona bir bakın.

Cihazın marka modelini verir misiniz. Markaya göre değişebiliyor ayar sizin cihazda olmayabilir bakayım ismini verin.

KS

Eraydmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Pil ayarında olabilir bir ihtimal ona bir bakın.

Samsung NP350V5C Laptop

Cihazın marka modelini verir misiniz. Markaya göre değişebiliyor ayar sizin cihazda olmayabilir bakayım ismini verin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cihaz hakkında pek bilgi bulamadım. Size önerim cihazın BIOS güncellemesi varsa yapın ayrıca güncellemeden önce BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp deneyin. Sıcaklık bazlı sorun değilse güç bazlı bir sorun olabilir yani batarya vs. sorunu olabilir. Bence makineyi bir PC tamircisine götürün.

KS

Eraydmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Cihaz hakkında pek bilgi bulamadım. Size önerim cihazın BIOS güncellemesi varsa yapın ayrıca güncellemeden önce BIOS ayarlarınızı sıfırlayıp deneyin. Sıcaklık bazlı sorun değilse güç bazlı bir sorun olabilir yani batarya vs. sorunu olabilir. Bence makineyi bir PC tamircisine götürün.

yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim biosumu nasıl güncelleyeceğim hakkında bir fikriniz var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
BIOS güncellemesi Windows sürümü ile alakalı bir şey değil. BIOS bir dosya USB belleğe atıp BIOS üzerinden güncelliyorsunuz.

KS

Eraydmrl

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Pek yardımcı olamadım. Normalde sıcaklık sorunudur yada BIOS sorunudur bu tip sorunlar. Eğer işletim sisteminden bir sıkıntı yoksa tabi. BIOS sürümüne cihaz eski olduğundan ulaşamadık onu geçtik. Sıcaklık sorununuz yok dediğinize göre onuda geçtik. BIOS u sıfırlayın BIOS a girip. Windows odaklı sorun olabilir Windows 10 son sürüm format atıp deneyebilirsiniz. Bunun dışında cihazda güç odaklı bir sorun olabilir batarya veya direkt güç yönetimi bileşenleri bir ihtimal ki bunu PC tamircisi yada servis vs. anlar. Başka bir önerim yok maalesef.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri