Gigabyte 2070S mi yoksa Evga 2060S mi

UTRM

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba ryzen 7 3700x islemci aldim kalan parcalari toplamaya calisiyorum ama ikilemde kaldim. evga 2060super itopyada 4260 lira ama sinerji de gigabyte 2070 super 4482 lira. 200 lira daha verip 2070 supere geciyim mi gigabytetan pisman olur muyum? birde kasa olarak Corsair iCUE 220T Airflow ile Corsair 275R Airflow arasinda kaldim oneriniz hangisi olur 275r nin tipi kotu ama buyuk ici 220t nin kucuk. son olarakta corsair 650w psu alicam ama goldu 880 lira bronz 607 duz 80+ olani 518 sizce hangisini almaliyim. birde sinerjiden alisveris yapan var mi ilgileniyorlar mi kotu sorunlar yasayanlar oldu mu ?

tam parca listem:
ryzen 7 3700x aldim
xpg sx8200 ssd aldim
seagate 7200 rpm hdd aldim 
asagidakileri henuz almadim
anakart MSI B450-A PRO MAX 4133MHz(OC)
ram corsair 2x8 3000mhz cl16 vengance lpx
kalan parcalar yukarida sordugum gibi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Öncelikle sinerji bilgisayar bilindik bir firmadır sorun yaşamazsınız genel olarak iyi bir firmadır.

Sorunuza gelirsek marka bazlı düşünmeyin ki Gigabyte ve EVGA ikisi de çok sağlam markalardır burada 2060 Super ve 2070 Super kıyaslaması yapmak saçma olur. Gigabyte 2070 Super kartı alın geçin.

Kasa olarak ben Corsair önermem genel olarak eko sistem bazında RGB kontrolü anlamında kısır bir firma.
  1. COOLER MASTER MASTERBOX TD500 MESH 3x120mm ARGB - 826 TL aynı paraya bunu alın geçin. 7 Kg kadar bir ağırlığı var çelik kalitesi ortalamanın üzerinde. 3 adet ARGB fan ile geliyor ve RGB vs. senkron konularında daha serbest bir firmadır.
  2. XPG INVADER Beyaz - 588,41 TL - Eğer daha uygun bir şey arıyorsanız bu ürünü alabilirsiniz. 9 Kg civarı ağırlığı var ki buda bayağı yüksek bir rakam çelik kalitesinden. Hava akışı sağlamdır ön panel kapalı gibi duruyor ama yan tarafları 2 yönden çok geniş bir hava akışına sahip sorun yok. Sadece 2 normal RGB olmayan fan ile geliyor önü görsel olarak kapalı olduğundan bu fanlar önde durur siz arka egzoz kısmına bir ARGB yada RGB fan alabilirsiniz. Bu beyaz versiyonu stoklarda siyah pek bulunmuyor bir yer var XPG INVADER Siyah - 710,47TL burada ve biraz pahalı.
  3. ASUS TUF GAMING GT301 - 911,67 TL - Az daha çıkarsanız bu yeni ASUS modeli alabilirsiniz ancak bu ASUS modelde CORSAIR gibi özel bir RGB kontrolüne sahip. CORSAIR ICUE ile kontrol ve senkron olabilirken bu ASUS kasada sadece Aura Sync kontrolü için özel 3 RGB fan ve RGB olmayan 1 fan ile geliyor.
  4. THERMALTAKE S500 - 932.58 TL - Bu kasa favorim. Genel olarak buradaki en kaliteli çelik ağırlığı olan kasa bu model. Kasa ağırlığı 15.04 Kg ki bu çok çok iyi bir değer. Bu kasada özel bir şey daha var dikey ekran kartı desteğinin tüm bileşenleri dahili olarak geliyor. Kasanın tek eskiği sadece 2 fan ile geliyor 1 adet 12cm ve 1 adet 14cm RGB olmayan fan ile geliyor. Kasa genel olarak hava akışını boydan boya ön ve üst panele uzanan oldukça geniş çift taraflı yan bölgelerden alıyor. Ekstra fan takviyesi ile kasa 1200 TL civarına filan gelir biraz pahalıya geliyor yani karar size ait ben önerilerimi yaptım.

PSU konusunda size önerilerim aşağıda. Sisteminiz genel olarak üst düzey bileşenlerden oluşuyor bu yüzden bence PSU seçiminizi üst düzey bir üründen yana yapın ama size alternatif yine kaliteli bir üründe önereceğim.
  1. XPG CORE REACTOR 750W 80 Plus Gold - 899 TL - Piyasadaki 1200 TL civarına kadar ürünler arasında en kaliteli üründür. Şuan indirimde burada site bilindik firmalardandır. Üründe 8 aşamalı akım koruması var ki bu kadar sayıda akım korumasını sunan pek bir ürün yok piyasada. Ürünü CWT firması geliştirdi ki bu firma genel olarak pek çok firmanın (Corsair, Lian li, Be Quite, ANTEC, ZALMAN, LEPA, ASUS, COUGER, INWIN, NZXT vs. vs.) ürünlerini yapan çok büyük bir firmadır yani bu XPG ürünün kalitesinden şüphe etmeyin. Zaten ürün çok yüksek puanlar aldı genel yabancı basında ve kullanıcılardar. Bu ürün diğer pek çok kaliteli ürün gibi 10 yıl garantili ülkemizde 2 yıldan fazla resmi garanti olmadığından ürünü XPG sitesine kaydediyorsunuz garantisini firma ülke bazlı bu şekilde uzatıyor. GOLD sertifika genel olarak zaten faturanıza olumlu yansır. Japon Kapsitörleri vs. var dememe gerek yok ama üst düzey zaten ürün her anlamda iç bileşen yapısı üst düzey bileşenlerden oluşuyor. Full modüler bir ürün buda kablolamada size kolaylık sağlar.
  2. High Power 750W 80+ GOLD Performance GD - 673,83 TL - Yine kaliteli bir üründür. Yukarıdaki ürün kadar üst düzey değil ama pek çok firmadan iyi ürünleri olan uzun yıllar piyasada olan bir firmadır. 6 aşamalı akım koruması var. GOLD bir PSU ve Japon Kapasitörleri var ki buda en üst standart bileşen kalitesinde. Genel olarak oldukça başarılı bir üründür. Tabi çok üst düzey olmadığından yukarıdaki ürün gibi 10 yıl değil 2 yıl garantili bir ürün ama pek çok ürün zaten 2 yıl garantili yukarıdaki gibi ürünler genelde 1000 TL civarında oluyor zaten yukarıdaki ürün indirimde olduğundan o fiyata sahip.
Bu 2 üründen birisini alabilirsiniz. Ben olsam sizinki gibi bir sistemde XPG ürünü seçerdim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri