Çözüldü Gigabyte Aorus 15P XD Aldım İlk Kurulum?

captainyolo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Merhaba,

Bugün İtopya mağazasından testlerini yaptırdıktan sonra bu modeli satın aldım. Windows 11 Home işletim sistemi default olarak geldi. Sormak istediğim şey ise yeni bir laptop alındığında hangi programları kurmam, hangi ayarları yapmam gerektiğidir. Şimdiden teşekkür eder, iyi forumlar dilerim.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Hayırlı olsun güzel cihaz tercih etmişsiniz. Öncelikle şu adımları izleyin;

1-) Denetim masasındaki Windows güncelleştirmelerinin hepsini tamamlayın.
2-) Yine Denetim Masası üzerinden Sistem ve Güvenlik - Güç seçenekleri kısmına gelerek "Nihai Performans" veya "Yüksek Performans" seçeneklerini işaretleyin.
3-) Eğer güvenlik konusunda endişe duyuyorsanız, iyi bir Antivirüs programı yükleyin.
4-) AORUS laptop yazılımları kurulu mu diye kontrol edin. Fan kontrolü, performans kontrolü için gerekecek.
5-) Realtek High Definition Audio kurulu değilse AORUS destek bölümünden ilgili laptop bölümünü seçerek kurun.
6-) Ethernet ile kullanacaksanız yine Gigabyte sitesi üzerinden Realtek Ethernet Controller kurun.
7-) NVIDIA GeForce Experience yazılımını ve NVIDIA Denetim Masası uygulamalarını kurun.

KS

captainyolo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hayırlı olsun güzel cihaz tercih etmişsiniz. Öncelikle şu adımları izleyin;

1-) Denetim masasındaki Windows güncelleştirmelerinin hepsini tamamlayın.
2-) Yine Denetim Masası üzerinden Sistem ve Güvenlik - Güç seçenekleri kısmına gelerek "Nihai Performans" veya "Yüksek Performans" seçeneklerini işaretleyin.
3-) Eğer güvenlik konusunda endişe duyuyorsanız, iyi bir Antivirüs programı yükleyin.
4-) AORUS laptop yazılımları kurulu mu diye kontrol edin. Fan kontrolü, performans kontrolü için gerekecek.
5-) Realtek High Definition Audio kurulu değilse AORUS destek bölümünden ilgili laptop bölümünü seçerek kurun.
6-) Ethernet ile kullanacaksanız yine Gigabyte sitesi üzerinden Realtek Ethernet Controller kurun.
7-) NVIDIA GeForce Experience yazılımını ve NVIDIA Denetim Masası uygulamalarını kurun.
Adımları tamamladım, bir kısmı hali hazırda bulunuyormuş. Teşekkür ederim hocam.

KS

captainyolo

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Rica ederim hayırlı olsun tekrardan :)
Aldığım bu modelde eve gelince farkettiğim ve canımı sıkan bir şey gördüm hocam. Sadece 1 adet HDMI girişi var ve DP yok. Benim HDMI girişini çoğaltmam mümkün mü? Normalde iki adet monitör ile kullanıyorum ve ikisini de bağlamak istiyorum.

ReCFeR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
30
Bu şekilde dönüştürücüler kullana bilirsin fakat link ve ürün hakkında tamamen temsili link hocam buradan ve bundan alın demiyorum fikir olması açısında daha kapsamlı araştırma yapabilirsiniz

Ekli dosyalar

• 41IrxESsd9L._AC_SY780_.jpg
    41IrxESsd9L._AC_SY780_.jpg
    18.8 KB · Görüntüleme: 8

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri