Gigabyte Aorus 15P XD vs Lenovo Legion 5 Pro

KerOn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocalarım, yakın zamanda bir laptop alacağım, başlıktaki 2 laptop arasında kararsız kaldım.
Gigabyte Aorus 15p XD: 15, 6” IPS FHD 240Hz, Intel Core i7-11800H, NVIDIA GeForce RTX 3070 (115W+15W dynamic boost/Mux Switch yok), 16 GB RAM, 1TB SSD - $1270.
Lenovo Legion 5 Pro: 16” IPS QHD 165Hz, AMD Ryzen 7 5800H, NVIDIA GeForce RTX 3070 (115W+15W dynamic boost/Mux Switch var), 16 GB RAM, 1TB SSD - $1400.
Yaşadığım Kararsızlıklar:
1. İlk kararsızlığım ekran, Gigabyte 1080p, 240Hz iken Lenovo 2K, 165Hz ekrana sahip. Ekran konusunda Lenovo bana daha yakın geliyordu, fakat 2K çözünürlükteki oyun testlerini izlediğim zaman, bilgisayarın AAA oyunlarda 50 FPS civarında verdiğini gördüm. Bu beni korkutuyor, çünkü 2K ekranı olmasına rağmen düşük FPS vereceği için bunu kullanamayacaksam saçma olur. Bu yüzden ekran konusunda Gigabyte'a yöneldim, Valorant, CS:GO gibi oyunları sıklıkla oynuyorum, bu yüzden 240Hz'nin bana büyük faydası olacak. Siz ne düşünüyorsunuz?
2. İkinci kararsızlığım işlemci, yukarıdaki işlemcilerden hangisi daha güçlü? Bazı sitelerde Intel olanın bazı sitelerde AMD olanın daha güçlü olduğu yazıyor, kararsız kaldım açıkçası.
3. Üçüncü kararsızlığım MUX Switch, Lenovo'da MUX Switch bulunurken, Gigabyte'ta bulunmuyor. MUX Switch ne kadar FPS artışı sağlar, çok önemli midir?
4. Dördüncü kararsızlığım ise sıcaklıklar, benim Gaming laptoplarda en çok önem verdiğim konulardan birisi ise sıcaklık. Zaten Gigabyte laptopu soğutması rakiplerine göre çok daha iyi diye seçmiştim. Gerçekten üst düzey bir soğutması var ve Turbo modda sıcaklıklar 80 dereceyi bile zar zor geçiyor. Lenovo kısmında ise gpu‘nun sıcaklıkları normalken, CPU'nun sıcaklıkları maalesef 90-95'lere varıyor.
Sonuç: Aradaki fiyat farkı da göze alınarak hangisini almamı önerirsiniz?

Çağdaş Işık

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
4,763
Gigabyte tercih ederim oyuyacağınız oyunlarda sorun yaşamazsınız 2 K nın gereksiz olduğunu düşünüyorum laptoplarda.Hz olarak da gigabyte da önde.

KafadanKontak

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
252
1. Öncelikle günlük masaüstü uygulama kullanımında, film veya nette gezinme gibi şeylerde 2K tabii ki daha keyif verici oluyor. 2K ekran aldın diye oyunları da illa 2K ayarda açman gerekmiyor diye biliyorum. Alacaksan da IPS paneli olabildiğince tercih et. Bu açıdan laptopların ekranları şu anda iyi ama tabii ki 240 olanı tercih ederdim.

2. Yerinde olsam AMD tercih ederdim işlemciyi. Ama i7 modeli de bence gayet yeterli.

3. Mux Switch', şöyle açıklayayım. Ekran kartında oluşturulan görüntü normalde önce CPU'ya sonra monitöre gider. Bu datanın belli bir mesafe kat etmesi demek. MUX ise ekran kartından çıkan datayı hiç işlemciye vermeden direkt görüntü birimlerine aktarması demek. Özellikle harici bir ekran bağladığında MUX sayesinde görüntü gecikme değerlerin hayli iyileşiyor. O nedenle rekabetçi oynayan ve harici ekran takacak kişilerin MUX tercih etmesi çok önemli bence.

4. Sıckalık gerçekten çok önemli. AMD işlemciler ısındıkça güç düşümü yapıyor fazlasıyla. Intel de öyle ama ısınmıyorsa kendini de geri çekmeye ihtiyaç duymayacaktır. Bence ilk Gigabyte modelini al. İçinde pişman edecek bir şey yok.

KS

KerOn

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
@Çağdaş Işık @KafadanKontak
Çok sağolun hocalarım. Ben de zaten Gigabyte düşünüyordum, fakat Mux Switch ve ekran olayı kafamı karıştırmıştı. Şuan kafamda kesinleştirdim, Gigabyte modelini alacağım.

lckyvg

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
1,305
Gigabyte seçerdim. 2k sistem için ilerde yetersiz kalması muhtemel ve muhtemrlrn ilerde çıkacak AAA oyunlarda 2k yüksek fps veremeyecektir.
En önemlisi bence sıcaklık değeri. Bu bile tek yeter, bilgisayarı sıcaklık yüzünden başkasındayken bozulan biri olarak.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri