Çözüldü Gigabyte AORUS M32Q Vs Acer Nitro XV322QUP

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Merhabalar. Başlıkta isimlerini paylaştığım "Gigabyte AORUS M32Q" ile " Acer Nitro XV322QUP " Monitörleri arasında kararsız kaldım . Bu mönitörler dışında daha uygun fiyata daha iyi hizmet veren 32 inç veya 27 inç monitör varsa önere de bilirsiniz. Genel olarak Modelleme ve Tasarımda kullanılacaktır. Gecikme 1ms olsun istiyorum. 2k çözünürlükte. Asus Geforce Tuf Gaming 3090 Ti Oc ekran kartında kullanmayı düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkürler.
Fiyat Performans kıyaslaması için bulabildiğim ürün fiyatlarının en uygun olduğu iki adres şunlardır:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Gigabyte AORUS M32QAcer Nitro XV322QUP
Panel Tipi :IPSIPS
Panel Bit Değeri :Gerçek 8 BitGerçek 8 Bit + 2 Bit FRC Yükseltmesiyle 10 Bit
Panel Renk SkalasısRGB %120 + DCI-P3 %94sRGB %99 + DCI-P3 %90
Parlaklık :350 Nit Statik / 460 Nit Dinamik330 Nit Statik / 400 Nit Dinamik
Kontrast :1000:11200:1
Hertz :170Hz170Hz
Panel Süresi :1ms MPRT1ms VRB
Input Lag :5ms Civarı4ms Civarı
Giriş/Çıkış Portları :2xUSB 3.0 Tip-A + 1xUSB 3.0 Tip-C + 2xHDMI 2.0 + 1xDP 1.4 + 1x3.5mm Ses Çıkışı4xUSB 3.0 Tip-A + 2xHDMI 2.0 + 2xDP 1.4 + 1x3.5mm Ses Çıkışı
Ergonomi :VESA : 100x100mm + Yükseklik Ayarı : 13cm + Sağa/Sola Çevirme : 30 Derece + Öne/Arkaya Çevirme : 5/21 DereceVESA : 100x100mm + Yükseklik Ayarı : 15cm + Sağa/Sola Çevirme : 90 Derece + Öne/Arkaya Çevirme : 5/35 Derece
Ekstralar :2x3W Hoparlör + FreeSync Premium ( G-Sync Uyumlu )2x3W Hoparlör + 2x3W Hoparlör + FreeSync Premium ( G-Sync Uyumlu )

Genel olarak 2 ürününüde kendine has artıları var ama toplam tabloda ACER ürünü daha dolu bir monitör. Tam net bütçenizi ve isteklerinizi yazarsanız alternatif ürün varsa bu ürünlere denk öneri yaparım.

Son düzenleme:
KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Gigabyte AORUS M32QAcer Nitro XV322QUP
Panel Tipi :IPSIPS
Panel Bit Değeri :Gerçek 8 BitGerçek 8 Bit + 2 Bit FRC Yükseltmesiyle 10 Bit
Panel Renk SkalasısRGB %120 + DCI-P3 %94sRGB %99 + DCI-P3 %90
Parlaklık :350 Nit Statik / 460 Nit Dinamik330 Nit Statik / 400 Nit Dinamik
Kontrast :1000:11200:1
Hertz :170Hz170Hz
Panel Süresi :1ms MPRT1ms VRB
Input Lag :5ms Civarı4ms Civarı
Giriş/Çıkış Portları :2xUSB 3.0 Tip-A + 1xUSB 3.0 Tip-C + 2xHDMI 2.0 + 1xDP 1.4 + 1x3.5mm Ses Çıkışı4xUSB 3.0 Tip-A + 2xHDMI 2.0 + 2xDP 1.4 + 1x3.5mm Ses Çıkışı
Ergonomi :VESA : 100x100mm + Yükseklik Ayarı : 13cm + Sağa/Sola Çevirme : 30 Derece + Öne/Arkaya Çevirme : 5/21 DereceVESA : 100x100mm + Yükseklik Ayarı : 15cm + Sağa/Sola Çevirme : 90 Derece + Öne/Arkaya Çevirme : 5/35 Derece
Ekstralar :2x3W Hoparlör + FreeSync Premium ( G-Sync Uyumlu )2x3W Hoparlör + 2x3W Hoparlör + FreeSync Premium ( G-Sync Uyumlu )

Genel olarak 2 ürününüde kendine has artıları var ama toplam tabloda ACER ürünü daha dolu bir monitör. Tam net bütçenizi ve isteklerinizi yazarsanız alternatif ürün varsa bu ürünlere denk öneri yaparım.
Tekrar ilgi ve alakanız için teşekkür ederim Uğur Bey.Benim bütçem maksimum 8 bin gibi duruyor. Ama buna deymesi lazım bu ürünlere kıyasla elle tutulur farkları olmalı.Benim isteğim özellikleri karşılıyor aslında bu ürünler. 32 inch, 1ms, 170 hz ,2k, Vesa ve Nvidia ile uyumu.(G-synic gibi).Bu özellikler dışında fiyat , kontras ve renk degerleri gibi diger hususlarda veya bilmedigim diger onemli hususlarda sizlerin değerli bilgi ve tecrübelerine basvurmak istedim. 27 inch ürünlerde (en az 2k , 1ms) olmak uzere hertürlü tavsiyeye açığım.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Standart bir oyuncu ve gündelik kullanıcı için Kontrast ve renk skalası gibi değerler önemsiz olabilir.

Kontrast değeri basitleştirecek olursam siyah ve beyaz dengesindeki doygunluğu temsil ediyor. Rakam ne kadar çok o kadar derin siyah ve beyaz tonlar ama bu sadece siyah ve beyaz için geçerli değil renklerde daha doygun oluyor ama gerçekçilik azalıyor tabi. Daha çok göze hoş geliyor.

Renk skalası bilgileriyse panelin hangi renk skalasının ne kadarını gösterebildiğini belirtiyor. sRGB renk skalası genel olarak gündelik ve oyun odaklı kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayan bir renk değeridir ve standart bir kullanıcıyı renk anlamında %80 ve üzeri tatmin eder.

Panel bit değeri bilgisi panelin gösterebildiği maksimum renk sayısını ifade eder. Bit değeri ne kadar yüksek olursa ekrandaki renk geçişlerindeki hare efekti yani renk geçişleri arasındaki iz efekti o kadar az olur. Aşağıya bir örnek resim bırakıyorum fikir edinmeniz için. ACER ürün 8 Bit + FRC bir panele sahip gerçek 10 bit ile arasındaki hare farkı bu kadar abartı olmasa da bu fikir verir size. Gigabyte üründe ve ACER üründe de bu ayarda olmasa da böyle bir fark olur gibi düşünün.

8-bit-vs-10-bit-1-1024x570.jpg

KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Standart bir oyuncu ve gündelik kullanıcı için Kontrast ve renk skalası gibi değerler önemsiz olabilir.

Kontrast değeri basitleştirecek olursam siyah ve beyaz dengesindeki doygunluğu temsil ediyor. Rakam ne kadar çok o kadar derin siyah ve beyaz tonlar ama bu sadece siyah ve beyaz için geçerli değil renklerde daha doygun oluyor ama gerçekçilik azalıyor tabi. Daha çok göze hoş geliyor.

Renk skalası bilgileriyse panelin hangi renk skalasının ne kadarını gösterebildiğini belirtiyor. sRGB renk skalası genel olarak gündelik ve oyun odaklı kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayan bir renk değeridir ve standart bir kullanıcıyı renk anlamında %80 ve üzeri tatmin eder.

Panel bit değeri bilgisi panelin gösterebildiği maksimum renk sayısını ifade eder. Bit değeri ne kadar yüksek olursa ekrandaki renk geçişlerindeki hare efekti yani renk geçişleri arasındaki iz efekti o kadar az olur. Aşağıya bir örnek resim bırakıyorum fikir edinmeniz için. ACER ürün 8 Bit + FRC bir panele sahip gerçek 10 bit ile arasındaki hare farkı bu kadar abartı olmasa da bu fikir verir size. Gigabyte üründe ve ACER üründe de bu ayarda olmasa da böyle bir fark olur gibi düşünün.

8-bit-vs-10-bit-1-1024x570.jpg
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Ben bu doğrultuda bit degerleri ve renk skalası gibi özellikleri daha iyi, ama en az acer kadar özellikli baska modeller aramaya devam edecegim 8000 tl ye kadar.Sizin ve forumdaki arkadaşların değerli tavsiyeleri olursa bekliyorum.Muhtemelen önümüzdeki haftasonuna kadar almış olurum.

KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Ek olarak sormayı unuttuğum konu ise Va panel mi yoksa ips panel mi olacak sorusuydu.Araştırdığımda kullanıcıların çoğu ips tavsiye ediyor ama samsung gibi ürünlerdeki Va panellerden de memnun olanlar var.Va panellerin dez avantajı avantajlarından daha az ise düşünülebilir.

KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Bu arada curved ekranlarlada pek iyi gecmişim yok.Ofis bilgisayarımda memnun oldugum söylenemez.İşık ve mekan algısını tasarım yaparken yanıltıcı hale getiriyor. Oyunlar icin birşey söyleyemem :)

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,118
Ek olarak sormayı unuttuğum konu ise Va panel mi yoksa ips panel mi olacak sorusuydu.Araştırdığımda kullanıcıların çoğu ips tavsiye ediyor ama samsung gibi ürünlerdeki Va panellerden de memnun olanlar var.Va panellerin dez avantajı avantajlarından daha az ise düşünülebilir.
VA panelin artıları

Hem oyun hem de profesyonel işlerde kullanılabilirler.
Yüksek kontrast oranına sahiptirler.
Siyahlar daha derindir.
Yapıları gereği kavisli olmaya müsaitlerdir.

VA panelin eksileri

VA panellerin çok büyük eksileri bulunmamasına karşın, her özellikten biraz durumundadırlar.

IPS panelin artıları

İyi seviyede renk doygunluğuna ve kalitesine sahiptirler.
Gelişen IPS teknolojisi ile yüksek tazeleme hızlarına ve düşük tepki sürelerine ulaşabilirler.
Görüş açıları çok iyidir. Görüntü kaybına pek uğramazlar.

IPS panelin eksileri

Kontrast oranları pek iyi değil.
IPS Glow olarak adlandırılan siyah görüntülerde parlama sıkıntıları var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Tercihimi ben IPS üründen yana yapardım bu kadar para vermişken ama iyi işlenmiş VA panel ürünler başarılıdırlar. VA panellerde köşelerden özellikle siyah sahnelerde ortaya çıkan ışık sızması eğer mini-LED değilse tabi oluşabilir. IPS ürünlerde de IPS Glow denilen bulutlanma efekti oluşabilir. Ancak altını çiziyorum mini-LED değilse bu sorunlar var genelde. Mini-LED aydınlatma teknolojisine sahip panellerde bu sorunlar yok gibi bir şey.

KS

selcukaysu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
7
Bu gün "Acer Nitro XV322QUP" ürününü almakta karar kıldım ve sipariş verdim .Elime geçtiğinde inceleme fırsatım olursa geri dönüş yapacağım. :) Hepinize çok teşekkür ederim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri