Gigabyte B450m S2H CPU Voltaj Ayarı Değişmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mer33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Konu daha önce açılmış ancak ancak kapandığı için oraya yazamadım. Daha önceki konuda voltajı değiştirmek için "dynamic vcore" ayarından yapıldığı söyleniyor. Buraya kadar geldim ancak bu seçeneğe tıkladığımda ya da enter bastığımda hiç bir tepki vermiyor. yani sanki bir şeye basmamışım gibi. Bios sürümüm güncel. Bunun bir çözümü varmı?. Sıcaklık boştayken 45 derecelerde ve bazen aniden 50 hatta 55 a falan çıkıp iniyor anlık olarak. Ben de nedeninin voltaj olabileceğini düşündüm. Ancak ayar veremiyoruum. LÜTFEN YARDIM!!

nb00LM.jpg

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
En üstte olan Auto ayarının olduğu kısıma vereceksiniz değeri ne seçenekler var o ayarın olduğu kısımda. Direkt sayı yazmaya izin veriyorda olabilir.

KS

mer33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
En üstte olan Auto ayarının olduğu kısıma vereceksiniz değeri ne seçenekler var o ayarın olduğu kısımda. Direkt sayı yazmaya izin veriyorda olabilir.

ayarın altında bir seçenek yok. sorunum da bu zaten. ayara giremiyorum. tıkladığım zaman bu gördüğünüz sayfada kalıyor değişen bir şey olmuyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Auto seçeneğinde ENTER basıp seçenekler çıkmıyorsa direkt voltaj yazabiliyor musunuz bir bakın.

Eğer işe yaramaz ise BIOS kilitli olabilir giriş seviyesi B450 çipset olduğu için bir BIOS update işlemi yapın varsa tabi belki ayarlar aktif olur.

KS

mer33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Auto seçeneğinde ENTER basıp seçenekler çıkmıyorsa direkt voltaj yazabiliyor musunuz bir bakın.

Eğer işe yaramaz ise BIOS kilitli olabilir giriş seviyesi B450 çipset olduğu için bir BIOS update işlemi yapın varsa tabi belki ayarlar aktif olur.

dediğiniz gibi direk üstüne yazılıyor ancak sayıyı yazdıktan sonra enter a basınca tekrar auto ya geri dönüyor. bios um güncel. internette böyle bir şikayeti olan görmedim hiç. böyle ani sıcaklık yükselmeleri oluyor. az önce bir kontrol ettim voltajda durup durup yükselip iniyor aniden anlık olarak. 1.005v de iken birden 1.3 e çıkıp tekrar iniyor falan.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Ayara müdehale etmenize izin vermiyor ben nette bu anakarta voltaj ayarı yapana rastlamadım o yüzden tahminim giriş seviyesi B450 olduğundan ayarı değiştiremiyorsunuz diye düşünüyorum. Ancak Gigabyte 'a bir mail atın bakalım destek ekibi konu hakkında ne düşünüyor. Mail adresleri : [email protected]

KS

mer33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Ayara müdehale etmenize izin vermiyor ben nette bu anakarta voltaj ayarı yapana rastlamadım o yüzden tahminim giriş seviyesi B450 olduğundan ayarı değiştiremiyorsunuz diye düşünüyorum. Ancak Gigabyte 'a bir mail atın bakalım destek ekibi konu hakkında ne düşünüyor. Mail adresleri : [email protected]

az önce kontrol ettim pc boştayken işlemci 3,8mhz civarında çalışıyor. hatta bazen 3.9mhz yi görüp tekrar iniyor. normal mi bu?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Boşta olması fark etmez sistem anlık kullanımlar yapar bu normal bir sorun yok bu konuda. İşlemci modeline göre peek frekanslara çıkıp iner anlık bu bir hata veya başka bir şey değil. Böyle her şeye takılırsanız ooo işiniz var demektir bilginiz olsun.

KS

mer33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Boşta olması fark etmez sistem anlık kullanımlar yapar bu normal bir sorun yok bu konuda. İşlemci modeline göre peek frekanslara çıkıp iner anlık bu bir hata veya başka bir şey değil. Böyle her şeye takılırsanız ooo işiniz var demektir bilginiz olsun.

sistemi alalı 1 hafta oldu ve az önce 5 dk içine 3 kere sistem reset attı. şimdi ben takıntı yapmamayımda kim yapsın  :) Ben hayatımda hiç bu kadar bios ayarlarıyla oynamamıştım. Benim bildiğim takarsın işlemciyi mhz sini voltajını yüküne göre kendi ayarlar. Bunu her şeyini biz ayarlıyoruz bir de izin vermiyor :)  Bu ne böyle kardeşim silecekleri elle çalıştırılan, ilk icat edilen arabalar gibi  :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistem siz BIOS 'a müdehale ettiğiniz için mi reset atıyor yoksa genel bir durum mu? Eğer genel bir durum ise anakartta sorun olabilir diye sordum.

KS

mer33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Sistem siz BIOS 'a müdehale ettiğiniz için mi reset atıyor yoksa genel bir durum mu? Eğer genel bir durum ise anakartta sorun olabilir diye sordum.

tam tersine müdahale edemiyorum diye atıyor. Voltajını ayarlayamadığım için 1V civarında iken birden 1.3 e çıkıyor ani bir şekilde. muhtemelen reseti bundan dolayı atıyor. bios ta değiştirdiğim tek şey ram frekansı. normalde 2k mhz iken olması gereken 3000mhz XMP profili açarak yaptım. Onunla da bir alakası olacağını sanmam.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM ile alakalı değil. Verdiğim mail adresine gerekli bilgilendirmenizi ve hataları yazın teknik ekip size bilgi verir. Eğer sorun var derlerse iade edersiniz anakartı.

KS

mer33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RAM ile alakalı değil. Verdiğim mail adresine gerekli bilgilendirmenizi ve hataları yazın teknik ekip size bilgi verir. Eğer sorun var derlerse iade edersiniz anakartı.

Hocam bir şekilde bios tan volt düşürmeyi becerdim. auto yazan yere 0,150 yazdım ve kaydedip çıktım. Hatta tekrar girip kontrol ettim sayı değişmemiş. Ama HWmonitör programından baktığım zaman max voltaj da hiç bir değişiklik yok. Hala max 1.363v gösteriyor.??
bv7oyV.png

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
:D yahu niye bu kadar uğraşıyorsunuz anlamdım. Size verdiğim maile bildirin sorunu eğer bir problem varsa size bildirirler. Voltaj otomatikte kaldığı için sürekli değişiyor. Sabit değer verdiğinizde bu olmaz zaten. Dediğim gibi mail atın gigabyte teknik ekibe verdiğim adresten onlar size söylerler.

KS

mer33

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
:D yahu niye bu kadar uğraşıyorsunuz anlamdım. Size verdiğim maile bildirin sorunu eğer bir problem varsa size bildirirler. Voltaj otomatikte kaldığı için sürekli değişiyor. Sabit değer verdiğinizde bu olmaz zaten. Dediğim gibi mail atın gigabyte teknik ekibe verdiğim adresten onlar size söylerler.

kurdum ryzen master'ı. çektim 3.8ghz'ye. Çektim 1.2v'ye. 5dk lık stres testinde max 76 dereceyi gördü. oyun sırasında 70 dereceyi bile zor görüyor artık kasa kapalı olasına rağmen. bunun bios'uylamı uğraşacam arkadaş. :dodgy:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri