Yardım Gigabyte G24F-2 Monitöre Oc Yapılmalı Mı?

Entropi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Gigabyte G24F-2 monitörünü kullanıyorum. Bu monitör fabrikasyon olarak 165Hz değerinde ancak bir ayar ile 180Hz'ye OC yapabiliyoruz. Monitörü alalı 6 ay oldu, 165Hz kullanıyorum sürekli ancak kafama bir şey takıldı.

Sorum şu 15Hz için OC yapmaya değer mi? OC yapmak için monitörün hangi özelliklerinden ya da nelerden ödün veriyorum?

Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

agathusia

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
224
Monitöre gömülü gelen OC'nin bir zararı yok.

RtuNc

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
O monitörden bende aldım. Geldiginde oc falan yapmadim ama 180hz secenegi vardı sanırım oc li sekilde geliyor. Hdmi ile baglaniyorum

Lory

Monitör Uzmanı
Monitör Uzmanı
Tepki
789
Yap gitsin.

KS

Entropi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Monitöre gömülü gelen OC'nin bir zararı yok.
Zararı olacağından değil. OC yaptığımda monitördeki hangi ayarı kullanamıyorum mesela? Bazı montitörler 1ms moduna alınca ya da OC yapınca flicker free özelliğini kapatıyormuş mesela. Onun gibi şeylerden bahsediyorum nelerden ödün veriyorum diye.

claude

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
ben de yaklaşık 1 yıldır aynı monitörü kullanıyorum ve kutudan çıkarttığımdan beri 180hz. şu an meraktan baktım oc kapalı olmasına rağmen 180hz çalışıyor. internette de net bir bilgi bulamamakla birlikte overclock özelliğini açtığım zaman osd menüsünde açılan herhangi bir özellik görmedim.. lakin osd menüde gaming sekmesinde aim stabilizer ve display mode seçenekleri kilitli neden bilmiyorum.

KS

Entropi

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ben de yaklaşık 1 yıldır aynı monitörü kullanıyorum ve kutudan çıkarttığımdan beri 180hz. şu an meraktan baktım oc kapalı olmasına rağmen 180hz çalışıyor. internette de net bir bilgi bulamamakla birlikte overclock özelliğini açtığım zaman osd menüsünde açılan herhangi bir özellik görmedim.. lakin osd menüde gaming sekmesinde aim stabilizer ve display mode seçenekleri kilitli neden bilmiyorum.
Merak ettiğim buydu. OC açınca Aim Stabilizer kapanıyor demek ki bir bakayım bende suan acık mı acaba.

Düzeltme: OC açık değil ama yine de Aim Stabilizer özelliği kapalı bende nedenini anlamadım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri