Gigabyte M27Q vs MSİ MAG274QRF vs LG27GP83B-B Monitör Tavsiyesi

beruxen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yaklaşık 6.000TL bütçemi var. Bu modeller arasında kaldım. Gigabyte BGR piksel düzeninden dolayı metinlerde bulanıklık olduğu söyleniyor. MSI'ın QD olmayan modeli hakkında hemen hemen kimsenin bir bilgisi yok.

Çok kararsız kaldım. 27" 2560x1440P monitör arıyorum. Ekran kartım RX 5700 XT, işlemcim i7 6700k. Farklı önerilere açığım.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
MSI modeli geçin, IPS monitöre göre çok zayıf fabrikasyon renk kalibrasyonuna sahip ve testlerde çıkan düşük kontrast sorunları var.

M27Q modelindeki bahsettiğiniz şey kronik bir sorun değil. @BatuhanKLC aynı ürünü kullanıyor size deneyimlerinden bahseder etiketi görünce.

LG üründe siyah dengesi biraz zayıf yani karanlık ortamlarda griye kaçan bir tonu var panelin. Ayrıca bölgesel aydınlatma karartması yok üründe. Siyahta griye kaçan renk sorunu bundan olabilir ama genel kitlenin takılacağı bir şey değil bu sorun.

Gigabyte ürün ile LG ürün çok yakın hatta denk bile sayılırlar. Ben LG ve Gigabyte arasında kalsam %51 ihtimalle Gigabyte seçerdim.

Alternatif öneri için bütçe belirtmeniz yeterli ama bu LG ve Gigabyte ürün kadar başarılı ürün piyasada çok yok onların fiyat bandı için konuşuyorum.

KS

beruxen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
MSI modeli geçin, IPS monitöre göre çok zayıf fabrikasyon renk kalibrasyonuna sahip ve testlerde çıkan düşük kontrast sorunları var.

M27Q modelindeki bahsettiğiniz şey kronik bir sorun değil. @BatuhanKLC aynı ürünü kullanıyor size deneyimlerinden bahseder etiketi görünce.

LG üründe siyah dengesi biraz zayıf yani karanlık ortamlarda griye kaçan bir tonu var panelin. Ayrıca bölgesel aydınlatma karartması yok üründe. Siyahta griye kaçan renk sorunu bundan olabilir ama genel kitlenin takılacağı bir şey değil bu sorun.

Gigabyte ürün ile LG ürün çok yakın hatta denk bile sayılırlar. Ben LG ve Gigabyte arasında kalsam %51 ihtimalle Gigabyte seçerdim.

Alternatif öneri için bütçe belirtmeniz yeterli ama bu LG ve Gigabyte ürün kadar başarılı ürün piyasada çok yok onların fiyat bandı için konuşuyorum.
Hocam fiyat olarak itopya'da indirimle M27Q 5500 civarındaydı. Şu an 6500 gibi fiyata yükseldi. LG modelim yaklaşık 6200 bandında. Bu ay içerisinde indirimle 5500 civarına düşmüş. Şu an ki fiyatlarla almalı mıyım yoksa indirim mi beklemeliyim kararsızım. Bir kaç gün daha bekleyip sipariş geçeceğim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
6500 TL etmez M27Q abartı. LG model 5.5K edebilir mi eh diyebilirim.

GIGABYTE 27" G27Q 144Hz 1ms IPS var itopya firmasında 4.099 TL ki çok iyi fiyat. Üründe başarılıdır öneririm. Link: GIGABYTE 27" G27Q 144Hz 1ms 2xHDMI DP USB HDR QHD FreeSync Premium IPS - 4.099 TL

ViewSonic 27 XG2705-2K 144Hz 1ms 2xHDMI DP IPS QHD FreeSync G-Sync - 4.119 TL bu modelde çok iyidir bu fiyatta çok başarılı.

GIGABYTE 31.5" M32QC-EK 165Hz 1ms HDMI DP USB 3.0 HDR400 VA QHD KVM Curved - 5.299 TL - Bu ürünü de LG yerine tercih ederdim ben.

LG 27GN880-B UltraGear Nano IPS 27" 144Hz 1ms - 5.884 TL - O LG yerine bunu alın çok çok daha mantıklı bir karar vermiş olursunuz.

NOT : Sizin listenizdeki LG kötü değil sadece alternatif olarak iyi model çok piyasada. Rekabet fazla yani.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri