Gigabyte RGB Fusion 2.0 Açılmama/ Başlatmama Sorunu

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Selamlar;

Sorun RGB fusion 2.0 uygulamasının hiç başlatılamıyor olması. Tamamen sildim yeniden yükledim, yönetici olarak çalıştırmayı denedim, farklı argb yazılımlarını denedim ama nafile.

Şu anda keşfettiğim şey ise sorunun Armoury Crate den kaynaklı olduğu. Sanırım programlar çakışıyor ve açılmıyor. Aynı şekilde mod uygulaması da öyle.

Windows dilini ingilizce de yaptım ama nafile. Eşzamanlı Armoury Crate, mod ve RGB fusion 2.0'ı çalıştıramıyorum Windows 10 da. Çalıştırmayı başarabilen varsa konuya lütfen yazsın. Keyifli forumlar.

@"ugur.gozaydin" 
@"OceanLaB"  Belki bir fikriniz ya da bilginiz vardır diye etiketledim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Gigabyte RGB Fusion 2.0 Açılmama/ Başlatmama Sorunu

Tuhaf sorunmuş. Bakayım bir nedir diye soruna eğer bir şey bulursam yazarım. Bu arada 2 firmaya da yazmadıysan bence yaz. Güncellemelerde sorun çözülebilir belki.

Bu soruna benzer bir şey yaşayan birkaç kullanıcı RGB Fusion kurulumunun olduğu klasöründeki Phison.dll ve GvBiosLib.dll adlı dosyayı silip sorunu çözmüş bir dene istersen. Benzer şekilde aynı klasörde AtiTool adlı klasörü de silmen işe yarayabilir denmiş. Bu arada dosyaları silince sistemi yeniden başlatman gerekiyormuş.

Ayrıca Aura Sync, iCUE ve Riot Vanguard uygulamalarıyla RGB Fusion 2.0 yazılımının çakıştığını gördüm pek çok yabancı sitede. Sorun yazılım odaklı bariz belli.

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Aynen yazılımsal tamamen , Gigabyte da Asusa da tövbe edecem yakında :D Deniyeceğim.

Ekleme yapayım uğur denedim hiçbir işe yaramadı .

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,372

Valla hocam şöyle söyleyeyim ASUS Armory Create ve AORUS yazılımlarının şikâyeti çok. Stabil çalışmıyorlar. Yüzlerce forumda bunlarla alakalı konu ve şikâyet var. Zaten iki yazılımın çakışmama gibi ihtimali olduğunu düşünmüyorum :D illa birbirini bulurlar.

Şöyle denemek lazım; İki yazılımı da komple kaldırdıktan sonra kayıt defterinden de girdileri temizleyin. Genelde iObit Uninstaller gibi uygulamalar bunu güzel yapıyor. Sonra reset atın ve sizin için hangi uygulamanın önceliği varsa, ilk onu kurarak deneyin. Hatta ilk hangisini kurduysanız değiş - tokuş yaparak bu sefer diğerini kurun :D

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: Gigabyte RGB Fusion 2.0 Açılmama/ Başlatmama Sorunu

OceanLaB' Alıntı:
Valla hocam şöyle söyleyeyim ASUS Armory Create ve AORUS yazılımlarının şikâyeti çok. Stabil çalışmıyorlar. Yüzlerce forumda bunlarla alakalı konu ve şikâyet var. Zaten iki yazılımın çakışmama gibi ihtimali olduğunu düşünmüyorum :D illa birbirini bulurlar.

Şöyle denemek lazım; İki yazılımı da komple kaldırdıktan sonra kayıt defterinden de girdileri temizleyin. Genelde iObit Uninstaller gibi uygulamalar bunu güzel yapıyor. Sonra reset atın ve sizin için hangi uygulamanın önceliği varsa, ilk onu kurarak deneyin. Hatta ilk hangisini kurduysanız değiş - tokuş yaparak bu sefer diğerini kurun :D

2 tane berbat yazılımlı markaya sahibim onun farkındayım malesef  :)  . Söylediğiniz gibi yaptığımda çalışıyor , Armoury Create yi sildiğimde direk M.O.D ve Rgb fusion açılıyor amacım hepsini aynı anda çalıştırabilmek :) 1 hafta öncesine kadar hiçbir sorun yoktu keşke öyle devam etse  :s

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,372

Bu duruma arka planda gerçekleşen bir Windows güncellemesi de getirmiş olabilir. Otomatik güncelleştirmeler açık mı? Eğer açıksa, geriye alıp tekrar deneyebilirsiniz diye düşünüyorum.

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

Oto güncelleştirmeler kapalı fakat haftalık kontrol eder ve güncellerim , söylediğinizi bir deneyeyim . Aklıma gelmemişti teşekkür ederim.

clarq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12

Elinde Corsair Ekosistem yoksa Gigabayte Msi doğru düzgün çalışmıyor hepsini denedim deneyimledim.

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

clarq' Alıntı:
Elinde Corsair Ekosistem yoksa Gigabayte Msi doğru düzgün çalışmıyor hepsini denedim deneyimledim.

Full sistemi tek marka toplamanın en büyük artısı problem yaşanmaması. Corsair ile farklı markalarda da problem yaşanıyor .

clarq

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12

BatuhanKLC' Alıntı:
clarq' Alıntı:

Full sistemi tek marka toplamanın en büyük artısı problem yaşanmaması. Corsair ile farklı markalarda da problem yaşanıyor .

Benim elimde Msi lı sistem de vardı Gigabayte'lı  sistemde vardı tek marka tek program olmasına rağmen gene sapıtıyorlardı.
Ama Kontrol stabilite sorunsuz Bios çakışması yaşamayan şuanda sadece Corsair denk geldim ve ben aşırı derece Msi fanboyu olmama rağmen.

KS

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757

clarq' Alıntı:
BatuhanKLC' Alıntı:

Benim elimde Msi lı sistem de vardı Gigabayte'lı  sistemde vardı tek marka tek program olmasına rağmen gene sapıtıyorlardı.
Ama Kontrol stabilite sorunsuz Bios çakışması yaşamayan şuanda sadece Corsair denk geldim ve ben aşırı derece Msi fanboyu olmama rağmen.
Bende fanboyluk yok ama corsair mesela lian li strimmer plus ürünleri ile doğru çalışmıyor , onun yanı sıra başka marka ramler ile alaklı problemi var . Ekipman asus ise yine sorun yaşarsınız .

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri