Gigabyte RTX 3050 EAGLE ve Gaming OC Farkları?

nowr.7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selamlar,

Gigabyte RTX 3050 Eagle OC ve RTX 3050 Gaming OC ekran kartları arasındaki fark nedir? Birisinin 3 fanlı, diğerinin 2 fanlı olması dışında. Yaklaşık 1200 TL kadar fiyat oynuyor. Sizce Eagle versiyonu alınır mı?

rtx-3050-eagle.png

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
Selamlar,

Aradaki farklar çok az. En büyük fiyat farkı 3 fanlı olmasından kaynaklanıyor. Ancak Gigabyte GeForce RTX 3050 Gaming OC 8G ekran kartının OC frekansı 1822 MHz. Eagle'da ise 1777 MHz. Bunun dışında tükettikleri güç, pin girişleri, üretim süreci, bellek bant genişliklerine kadar birebir aynıdır.

Eagle versiyonu da iyidir. Alınabilir. Oyunlarda ortalama 65 ile 70 derece arası sıcaklık değerlerine sahip.

eagle.png

KS

nowr.7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Selamlar,

Aradaki farklar çok az. En büyük fiyat farkı 3 fanlı olmasından kaynaklanıyor. Ancak Gigabyte GeForce RTX 3050 Gaming OC 8G ekran kartının OC frekansı 1822 MHz. Eagle'da ise 1777 MHz. Bunun dışında tükettikleri güç, pin girişleri, üretim süreci, bellek bant genişliklerine kadar birebir aynıdır.

Eagle versiyonu da iyidir. Alınabilir. Oyunlarda ortalama 65 ile 70 derece arası sıcaklık değerlerine sahip.

Ekli dosyayı görüntüle 806
Bilgilendirme için teşekkürler. Rx 6600xt nin bu kartlardan çok daha iyi olduğunu onu almam gerektiğine yönelik bir öneri aldım sizce 6600xt nin performansı daha iyi olur mu

disturbed58

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Merhaba buradan teknik özelliklerine bakabilirsin;

Kişisel yorumum ise en yalın haliyle, fiziksel olarak pcb yani devre üzerinde kullanılan entegre farkları ve görüleceği üzere soğutma yapısındaki pasif blok, fan, termal pad ve pasif soğutma blokları gibi farklar. Bunun sonucunda erişilen frekans değerleri değişkenklik gösteriyor. Tabi soğuk çalışan elektronik devrelerin kullanım ömrü kullanıma bağlı olarak daha uzun olabiliyor.

Mertay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
948
Gigabyte güzel marka ama gaming oc kartları sıcak çalışıyor rakiplerine göre iyi değil.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri