Gigabyte RTX 3090 Aorus Xtreme Furmark Testinde Ve Call Of Duty®: Wwii De 85 Dereceye Çıkıyor

BigChief

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
10 dakika FurMark testi yaptım 85 dereceye çıktı. Yeni pedleri ve termal macununu yeniledim. Ped olarak " Pullsar Ice Dragon Ultra termal pad " kullandım. Termal macun ise " GD900-1 " kullandım. Call of Duty®: WWII 4k full ayarlarda kasanın kapağı kapalı iken 86 dereceleri görüyor. Kasanın kapağını açınca yaklaşık 5 derece düşüyor. Eskiden kaç derece idi hatırlamıyorum, çünkü yeni aldım 2. el minig yapılmamış. Kasam deepcool cc560. Ne yapabilirim?
Furmark.png
Isı Değerleri.png
110000263667287.jpg

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
10 dakika FurMark testi yaptım 85 dereceye çıktı. Yeni pedleri ve termal macununu yeniledim. Ped olarak " Pullsar Ice Dragon Ultra termal pad " kullandım. Termal macun ise " GD900-1 " kullandım. Call of Duty®: WWII 4k full ayarlarda kasanın kapağı kapalı iken 86 dereceleri görüyor. Kasanın kapağını açınca yaklaşık 5 derece düşüyor. Eskiden kaç derece idi hatırlamıyorum, çünkü yeni aldım 2. el minig yapılmamış. Kasam deepcool cc560. Ne yapabilirim?Ekli dosyayı görüntüle 18173Ekli dosyayı görüntüle 18172 Ekli dosyayı görüntüle 18171
85 derece gercekten yüksek tahmini ekran kartı mining görmüs

Nandor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
10 dakika FurMark testi yaptım 85 dereceye çıktı. Yeni pedleri ve termal macununu yeniledim. Ped olarak " Pullsar Ice Dragon Ultra termal pad " kullandım. Termal macun ise " GD900-1 " kullandım. Call of Duty®: WWII 4k full ayarlarda kasanın kapağı kapalı iken 86 dereceleri görüyor. Kasanın kapağını açınca yaklaşık 5 derece düşüyor. Eskiden kaç derece idi hatırlamıyorum, çünkü yeni aldım 2. el minig yapılmamış. Kasam deepcool cc560. Ne yapabilirim?Ekli dosyayı görüntüle 18173Ekli dosyayı görüntüle 18172 Ekli dosyayı görüntüle 18171
Hem çok sıcak hemde fanlar full hızda çalışıyor. Termal macunu ve padleri değiştirmeden önce değerler nasıldı? Sizden önce içi açılmış mı?
Edit: padler kalın geldiyse soğutucu block ile gpu tam temas etmiyor, yeterli basınç saglanamiyor olabilir.
Termal pad kalınlık ; Linkten kullanılması gereken pad kalınlıklarını ve yerlerini görebilirsiniz.

Son düzenleme:
KS

BigChief

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Hem çok sıcak hemde fanlar full hızda çalışıyor. Termal macunu ve padleri değiştirmeden önce değerler nasıldı? Sizden önce içi açılmış mı?
Eskiden vramlar 105 derce oluyordu ped değiştirdim 94 dereceye düştü. Ped değiştirmeden önce gpu sıcaklığı aklımda kaldığı kadarıyla 78-79 gibiydi.

Nandor

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
28
Eskiden vramlar 105 derce oluyordu ped değiştirdim 94 dereceye düştü. Ped değiştirmeden önce gpu sıcaklığı aklımda kaldığı kadarıyla 78-79 gibiydi.
Bilmediğim bir kart olduğu için biraz araştırdım. Fan hızlarinin yüksek olması normalmis, baktığım teslerde fan hızları genelde %70-90 arasında. (%100 de 85 derece olması değil tabiki). Oyun içi sıcaklık değerleri 60-70 arası. Sanırım ramde sıcaklık sorunu olan bir model, bu konuda çok fazla konu gördüm. Bir videodan bulduğum furmark testinide ekliyorum. Yabancı forumlarda termal pad değişim rehberleri var onlara bakabilirsiniz.Onceki mesajımda ki linkde de bilgiler mevcut. Kullandığınız termal macun bu gpu için yeterli değil, zaten yenisi almışsınız. Onunda etkisi olacaktır. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20230328-021752_YouTube.jpg
    Screenshot_20230328-021752_YouTube.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 41
KS

BigChief

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Bilmediğim bir kart olduğu için biraz araştırdım. Fan hızlarinin yüksek olması normalmis, baktığım teslerde fan hızları genelde %70-90 arasında. (%100 de 85 derece olması değil tabiki). Oyun içi sıcaklık değerleri 60-70 arası. Sanırım ramde sıcaklık sorunu olan bir model, bu konuda çok fazla konu gördüm. Bir videodan bulduğum furmark testinide ekliyorum. Yabancı forumlarda termal pad değişim rehberleri var onlara bakabilirsiniz.Onceki mesajımda ki linkde de bilgiler mevcut. Kullandığınız termal macun bu gpu için yeterli değil, zaten yenisi almışsınız. Onunda etkisi olacaktır. Güzel haberlerinizi bekliyoruz.
Teşekkürler hocam herşey için. Amazondan aldım termal macunu nisanın 4 dünde geleceğini söylüyor. Geldiğinde kesinlikle test sonuçlarını paylaşacağım.

KS

BigChief

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Bu gün noctua nt-h2 geldi ve sürdüm yaklaşık 10 derece fark oldu 76-78 derece arası değişiyor.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri