Gigabyte Windforce 2060 Super yüksek ısı ve performans sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

QadesH

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

Gigabyte Windforce 2060 super ekran kartı sahibiyim fazla grafik istemeyen oyunlarda sorun yoktu fakat Cod Warzone oynamaya başladığımda kasada ısı sorunu yükseldi ısı yükseldiği için kasaya ek üste 2 egzoz fanını ise anakartın desteği ile rpm hızını yükselttim. Fakat ekran kartı sıcaklığı %80 83 arasını gördü gene ve oyunda takılmalar başladı. Bu takılmalar olunca ekran kartını furmark testi ile yaklaşık 1 saat kadar süren test ettim. İlgili resmi eke ekliyorum. Ekran kartı arızalı olma ihtimali varmıdır. Yada ne gibi bir sorun ile karşı karşıyayım.

Konu ile ilgili yardımlarınızı rica ederim.

Not: Test sonuçlarında Max/Avg/Min ölçülendirilmediği için ilgili resimleri alta ekledim. 

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Birincisi sıcaklık değeri % olarak değil C yani Celsius olarak verilir. Sizin kartınız 1 saat tam yükte teste girmiş ve maksimum sıcaklığı 83 C derece olarak görünüyor bu sorun değil çok çok iyi bu kadar ağır 1 saatlik bir yükte bu sıcaklığa çıkması. Minimum 32 C oda çok çok iyi ve ortalama 70.5 derece bu değerlerde hiçbir sorun yok.

Sistem genelinde bileşenlerinizi yazın kartınızı anlık takılma durumundan eledim hiçbir sorunu yok. Diğer bileşenlere bakalım uyumsuz yada yetmeyen bir bileşen mi var bakalım. Birde MSI Afterburner ile oyun oynarken GPU ve CPU Yük durumu % olarak ve RAM kullanımı + FPS durumunu gösteren bir kaç SS alın farklı sahnelerden bakalım durumlar nedir. Anlık takılmanın olduğu sahneleride yakalayabilirseniz iyi olur o değerleri de önemli.

KS

QadesH

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Uğur Bey.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Mesajınızı geç gördüm. Belirtmiş olduğunuz işlemleri yarın deneyip tekrar yanıtlıyor olacağım.

İlginiz için teşekkür ederim.

KS

QadesH

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Uğur Bey,

Ancak cevap verebiliyorum. Malum virüs nedeni ile homeoffice çalışıyoruz çok yoğun geçiyor. Yaklaşık 1 saat kadar oyun içerisinde test ettim değerleri. 3 zaman diliminden oluşan test resimlerini ekliyorum.

İlk 20 dk :
İkinci 20 dk :
Üçüncü 20 dk :

Bilgisayar Bileşenleri :
GIGABYTE B450 AORUS M 3600MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI mATX Anakart
XPG 8GB Gammix D30 Kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single Kit Ram
AMD Ryzen 5 3600 3.6GHz 35MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm İşlemci MPK
GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa

Not: Kasa geldiğinde 3 önde 1 arkada olmak kaydı ile 4 fan bulunuyordu. Sonradan 2 adet daha fan eklendi. Kasa fan düzenini şabon ile aşağıya ekledim.

Kasa Fan Düzeni :

Konu hakkında yardımlarınızı rica eder, iyi çalışmalar dilerim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Baktım değerlerinize sorun kasanız. Kasanızın önü hiç ama hiç iyi bir hava akışına sahip değil. Sorun kasanız işlemcinizde ekran kartınızda 80 derece üzerinde ouynda bu değerler mümkün değil bu bileşenlerde. Kasanız içeri hava alamadığından berbat bir tasarıma sahip Thermalteke markasına yakışmayacak düzeyde bir tasarım yüzünden temiz ve serin hava bolca gelemediğinden diğer bileşenler fazla ısınıyor buda işlemci ve ekran kartınızın sıcaklığını yükseltiyor. Kartınızda yada bileşenlerinizde sorun yok sorun kasa.

KS

QadesH

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Uğur Bey,

Öncelikle değerli vaktinizi ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

Konu ile ilgili bana önerebileceğiniz bir kasa varmıdır.

Konu ile ilgili yardımlarınızı rica eder iyi çalışmalar dilerim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Aslında incehesapta 399 TL ye MSI çok uygun fiyata kaliteli kasa var şuan ama oda hava akışında çok iyi sayılmaz size önü mesh iyi hava alan bir kasa gerek bütçe nedir?

KS

QadesH

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba Uğur Bey,

Desteğiniz için teşekkür ederim.

En kisa surede belirtmis olduğunuz kasanın siparişini vericem.

Hayirli aksamlar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kasa masrafı sizin ekran kartı sıcaklığınızı ve işlemci sıcaklığınızı bir miktar düşürecektir. En azından 80 derece üzerine çıkmazsınız 70 civarı en kötü şartlar o ekran kartı için. Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri