Gigabyte Z490 Coil Whine sorunu

ozkanfe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Merhaba Gigabyte Z490 gaming x anakart ile i5 10600k işlemciyi kullanmaktayım.Bu gelen sesi corsair h100i sıvı soğutmadan sanıyordum çünkü o bölgeden geliyordu.Hatta garantiye gönderdim o da arızalı demişti ayrı bir konu.

Neyse bugün uzay montaj yaptım.Sıvı soğutma gücünü kestim bir de ne duyayım coil whine devam ediyor.Üst taraftaki bobinlerden geliyor ses.Cpu-z ile işlemciyi strese alınca ses kesiliyor, normale alınca ses devam ediyor tekrar.

Bunu nasıl çözebilirim sanki oc ile çözülebilir gibi çünkü streste duruyor ses.Hiç OC yapmadım(Umarım linç yemem Z serisi anakart ve K serisi işlemci alıp OC bilmemek.Hazır sistemle almıştım:).Ya da servise göndersem sonuç alır mıyım?

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
Cvp: Anakart coil whine

O tarz sesleri servisler genel olarak çok takmıyor , yine de sen bilirsin , değişim yapan da var , yapmayan da var .

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Anakart coil whine

Büyük ihtimalle anakartta bir voltaj kontrol problemi var. Çünkü yükte Coil Whine olması gerekirken boşta olması çok tuhaf. OC yapmadan undervolt denemesiyle de çözülebilir bir kontrol edin derim.

KS

ozkanfe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
RE: Cvp: Anakart coil whine

ugur.gozaydin' Alıntı:
Büyük ihtimalle anakartta bir voltaj kontrol problemi var. Çünkü yükte Coil Whine olması gerekirken boşta olması çok tuhaf. OC yapmadan undervolt denemesiyle de çözülebilir bir kontrol edin derim.

Ben de bilemedim ama çok net bir şekilde tespit ettim.Uzay montajla kulağımı heryere dayadım.Ekran kartı zaten yok.Sıvı soğutma komple kapattım, fan hiç takılı değil, psuyu da uzağa bıraktım.Çok net şekilde üstteki heatsink yanındaki bobinlerden geliyor ve dedigim gibi cpu-z strese tıklayınca anında kesiliyor.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,366
RE: Cvp: Anakart coil whine

ozkanfe' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Ben de bilemedim ama çok net bir şekilde tespit ettim.Uzay montajla kulağımı heryere dayadım.Ekran kartı zaten yok.Sıvı soğutma komple kapattım, fan hiç takılı değil, psuyu da uzağa bıraktım.Çok net şekilde üstteki heatsink yanındaki bobinlerden geliyor ve dedigim gibi cpu-z strese tıklayınca anında kesiliyor.

Hocam Coil Whine durumundan anakartı değiştirmezler. Eğer yük altında ses kesiliyorsa, @"ugur.gozaydin" dediği gibi voltajda problem olma ihtimali çok yüksek. Bu durum sadece stres testinde mi kesiliyor? Yoksa oyun oynarken vs de aynı ses kesiliyor mu?

Eğer kesiliyorsa, ufak ufak Overclock ile başlayıp voltajları düzenledikten sonra tekrar kontrol etmek lazım.

KS

ozkanfe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Cvp: Gigabyte Z490 Coil Whine sorunu

Ses ciddi durumda videoda çok çıkmış olabilir ama kendini belli ediyor. Bir voltaj düşürme veya OC işleri deneyip sonuca bakmak gerek.

KS

ozkanfe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Cvp: Gigabyte Z490 Coil Whine sorunu

Evet hem açık hem yakından kayıt aldığım için biraz fazla ama kapalı kasa içinde de sürekli rahatsız edici bir cızırtı geliyor.Hani duymamazlıktan gelecek kadar az değil.

BatuhanKLC

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
757
RE: Cvp: Gigabyte Z490 Coil Whine sorunu

ozkanfe' Alıntı:
Evet hem açık hem yakından kayıt aldığım için biraz fazla ama kapalı kasa içinde de sürekli rahatsız edici bir cızırtı geliyor.Hani duymamazlıktan gelecek kadar az değil.

Direk garantiye yollayın , ses çok ciddi. Değiştirmezlerse onların ayıbı olsun.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri