Goat V4 Ek SSD

Eray Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar dostlar,

2024 Mayıs ayında goat v4 alan şanslı (kendimce şanslı-beğenen olur beğenmeyen olur) kişilerden biriyim. Alırken Taner hocanın tavsiyesiyle 2x16 yaptım ramleri ama SSD'ye dokunmamıştım. Tabi oyunlar malum, hızlı doluyor. Ek olarak 2. SSD yuvasına aynı model SSD almak istiyorum. Çok da aşırı anlamam bu işlerden yüzeyseldir bilgim. Bir sürü kodları vs. oluyor yanlış bir şey almak istemem. Aynı modelin 2 tb olanını alıyım diyorum ama şu aşağıdaki linkte yer alan SSD Goat v4 sistemdekiyle aynı SSD midir? Birinin 1 TB bu alacağımın 2 TB olması bir sıkıntı yaratır mı? Alalade bir gamer'ım öyle 3-5 fps azalmış artmış gözüm seçmez zaten onu da ekleyeyim.

Ek olarak, ben dediğim gibi çok iyi anlamadığım için aynı marka model olsun sorun çıkarmasın diye bunu baz aldım. Daha iyi performans vereceğini düşündüğünüz öneriniz varsa ona da açığım. Çok uçuk olmamakla birlikte herhangi bir bütçe sınırım yok.
Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Merhaba,
Goat V4 sistmemindeki anakart marka ve modeli ne idi?
MSI PRO B760M-P bu sanıyorum doğru mu?

SLC, MLC, TLC, QLC
bunlar NAND yongalar güvenilirlik ve dayanıklılığına göre en baştaki en dayanıklı şeklinde sıralama.
Bizim bulabileceğimiz piyasada TLC ve QLC genellikle

Takılı olanla aynı olması, boyut olarak gibi sınırlamalar yok. Seçimde özgürsünüz

Verdiğiniz linkteki:
Crucial 2TB P3 Plus QLC NAND yonga DRAMSIZ BİR MODEL buna rağmen 2tb için 5500 TL e biraz uçmuşlar....
AKAKÇE DE 4900 tl

oLUR KULLANILIR olmaz değil.

Kingston NV2, NV3 lerde kullanılabilir 2TB fiyatları olarak.
5800 TL lere çıkabilirim derseniz. DRAMLI, TLC nand yongalı Phison E18 kontrolcülü Kingston KC3000 2TB lık da olabilir.

Kingston Renegade SRNGD/2000G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD
bu modeli de olabilir yine DRAMLI 2TB 5700 TL civarında

KS

Eray Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Goat V4 sistmemindeki anakart marka ve modeli ne idi?
MSI PRO B760M-P bu sanıyorum doğru mu?

SLC, MLC, TLC, QLC
bunlar NAND yongalar güvenilirlik ve dayanıklılığına göre en baştaki en dayanıklı şeklinde sıralama.
Bizim bulabileceğimiz piyasada TLC ve QLC genellikle

Takılı olanla aynı olması, boyut olarak gibi sınırlamalar yok. Seçimde özgürsünüz

Verdiğiniz linkteki:
Crucial 2TB P3 Plus QLC NAND yonga DRAMSIZ BİR MODEL buna rağmen 2tb için 5500 TL e biraz uçmuşlar....
AKAKÇE DE 4900 tl

oLUR KULLANILIR olmaz değil.

Kingston NV2, NV3 lerde kullanılabilir 2TB fiyatları olarak.
5800 TL lere çıkabilirim derseniz. DRAMLI, TLC nand yongalı Phison E18 kontrolcülü Kingston KC3000 2TB lık da olabilir.

Kingston Renegade SRNGD/2000G PCI-Express 4.0 2 TB M.2 SSD
bu modeli de olabilir yine DRAMLI 2TB 5700 TL civarında

Öncelikle teşekkürler. Bu tarz bir SSD için fiyatı çok bulduysanız bu özelliklere benzer daha uygun alternatiflere de açığım. DRAM bildiğim kadarıyla uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Çok ayırt edici bir özellik midir olsa da olmasa da çok şey fark ediyor mu bilemedim açıkçası.

"MSI PRO B760M-P bu sanıyorum doğru mu?"
Evet anakart budur.

Son düzenleme:

dmrlk44

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Merhabalar dostlar,

2024 Mayıs ayında goat v4 alan şanslı (kendimce şanslı-beğenen olur beğenmeyen olur) kişilerden biriyim. Alırken Taner hocanın tavsiyesiyle 2x16 yaptım ramleri ama SSD'ye dokunmamıştım. Tabi oyunlar malum, hızlı doluyor. Ek olarak 2. SSD yuvasına aynı model SSD almak istiyorum. Çok da aşırı anlamam bu işlerden yüzeyseldir bilgim. Bir sürü kodları vs. oluyor yanlış bir şey almak istemem. Aynı modelin 2 tb olanını alıyım diyorum ama şu aşağıdaki linkte yer alan SSD Goat v4 sistemdekiyle aynı SSD midir? Birinin 1 TB bu alacağımın 2 TB olması bir sıkıntı yaratır mı? Alalade bir gamer'ım öyle 3-5 fps azalmış artmış gözüm seçmez zaten onu da ekleyeyim.

Ek olarak, ben dediğim gibi çok iyi anlamadığım için aynı marka model olsun sorun çıkarmasın diye bunu baz aldım. Daha iyi performans vereceğini düşündüğünüz öneriniz varsa ona da açığım. Çok uçuk olmamakla birlikte herhangi bir bütçe sınırım yok.
Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

Kardeşim konudan bağımsız soru sormak istiyorum, ben de goat v4 alabildim, ama kasanın güç kaynağından aşırı şikayetçiyim aşırı yüksek sesli çalışıyor,üstelik hiçbir şey yapmasam bile, boş masaüstünde bile aşırı cızırtılı çalışıyor,garantiye gönderdim 2 hafta sonra hiçbir şey yapmadan geri gönderdiler , durum sende de aynı mı sormak istedim.

Güç kaynağından çıkan seste bu:

Son düzenleme:

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
Dram özelliğine sahip olanlar daha çok yoğun işgücü için. Yoğun dosya transferleri. Büyük boyut dosyalarla çalışma, kopyalama-aktarma (zaman açısından)
İşlem hızı, karmaşık işlemlerdeki performans yazmalardaki performans vb. daha uzun ömürlülük ve güvenilirlik gibi. Prof. oyuncular,
Bunlarla meşgul olanlar için çok daha uygun olabiliyor.

Yani bilemiyorum, seçim olarka ne düşünürsünüz.
2TB İÇİN GB başına fiyat daha avantajlı.

Fiyat farklarına bakalım.

İçpazarda malesef çeşitlilik yeterince yok.
Kingston NV3 SNV3S/2000G bu 4700 TL den başlıyor.
Bunda sıkıntı değişik varyantlara sahip olması her birinde özellikler değişebiliyor.
4 varyant var ve hangisi satışta olanı

---------------------

Kioxia Exceria Plus G3 bu da olabilir DRAM SIZ TLC YONGALI 5200 Tl civarı
(Kesin olarak TLC yongalı olduğu için üçü arasında daha avantajlı)
Kontrolcü olarak ta Phison E21T

--------------------------------------

Crucial 2TB P3 Plus sizin baktığınız. PLUS seçilmeli bunda gen4 için. Bir de düz plus olmayan modeli var.
4900 TL civarı buda dramsız ve QLC yongalı

---------------------------------------------

Kingston lar iki modeli 5700-5800 TL arası.
Bu durumda tam olarak bilemiyorum düşüncenizi. Almışken DRAM LI 2TB lık TLC yongalı model alayım. Bir tane de elimde DRAMLI model olsun arada uçurum fark yok. Daha iyi performanslı bir tane olsun, şeklinde düşünürseniz. Bu Kingston lardan birini tercih edebilirsiniz.
(Kingston KC3000 VEYA Kingston Renegade)
Farklı markalarda fiyat daha yukarılara tırmanıyor.

Firecuda 530 ve Samsung lara doğru gider
Bunlarda 2tb için fiyatlar 6500 TL lere ulaşıyor.

Son düzenleme:
KS

Eray Çolak

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kardeşim konudan bağımsız soru sormak istiyorum, ben de goat v4 alabildim, ama kasanın güç kaynağından aşırı şikayetçiyim aşırı yüksek sesli çalışıyor,üstelik hiçbir şey yapmasam bile, boş masaüstünde bile aşırı cızırtılı çalışıyor,garantiye gönderdim 2 hafta sonra hiçbir şey yapmadan geri gönderdiler , durum sende de aynı mı sormak istedim.

Güç kaynağından çıkan seste bu:

Merhaba, senin sorununu diğer konuda gördüm aslında ve korktum da :) çok şükür bende öyle bir problem yok şu an. 1 kere ses gelmişti ama bu kadar şiddetli değil onda da kasanın yeri oynamış şu an bir sorun yok bahsettiğim 2-3 ay önce. Senin adına üzüldüm ama elektronik cihaz genel olarak böyle bir şey biraz piyango maalesef.

Dram özelliğine sahip olanlar daha çok yoğun işgücü için. Yoğun dosya transferleri. Büyük boyut dosyalarla çalışma, kopyalama-aktarma (zaman açısından)
İşlem hızı, karmaşık işlemlerdeki performans yazmalardaki performans vb. daha uzun ömürlülük ve güvenilirlik gibi. Prof. oyuncular,
Bunlarla meşgul olanlar için çok daha uygun olabiliyor.

Yani bilemiyorum, seçim olarka ne düşünürsünüz.
2TB İÇİN GB başına fiyat daha avantajlı.

Fiyat farklarına bakalım.

İçpazarda malesef çeşitlilik yeterince yok.
Kingston NV3 SNV3S/2000G bu 4700 TL den başlıyor.
Bunda sıkıntı değişik varyantlara sahip olması her birinde özellikler değişebiliyor.
4 varyant var ve hangisi satışta olanı

---------------------

Kioxia Exceria Plus G3 bu da olabilir DRAM SIZ TLC YONGALI 5200 Tl civarı
(Kesin olarak TLC yongalı olduğu için üçü arasında daha avantajlı)
Kontrolcü olarak ta Phison E21T

--------------------------------------

Crucial 2TB P3 Plus sizin baktığınız. PLUS seçilmeli bunda gen4 için. Bir de düz plus olmayan modeli var.
4900 TL civarı buda dramsız ve QLC yongalı

Kingston lar iki modeli 5700-5800 TL arası.
Bu durumda tam olarak bilemiyorum düşüncenizi. Almışken DRAM LI 2TB lık TLC yongalı model alayım. Bir tane de elimde DRAMLI model olsun arada uçurum fark yok. Daha iyi performanslı bir tane olsun, şeklinde düşünürseniz. Bu Kingston lardan birini tercih edebilirsiniz.
(Kingston KC3000 VEYA Kingston Renegade)
Farklı markalarda fiyat daha yukarılara tırmanıyor.

Firecuda 530 ve Samsung lara doğru gider
Bunlarda 2tb için fiyatlar 6500 TL lere ulaşıyor.

Selam, alternatifler için çok teşekkürler. Son soru olarak Kioxia, Crucial ve Kingstonlardan herhangi birinde bir uyum problemi vs. yaşamayacağımdır değil mi? En başta dediğim gibi bendeki SSD'yi çıkarıp bunu takmak değil amacım bunu ek olarak takmak 1+2 şeklinde olacağı için tam emin olamıyorum uyum konusunda.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
481
2x M.2
M.2_1 Kaynağı (CPU'dan) PCIe 4.0 x4'e kadar destekler, 2280/2260/2242 aygıtlarını destekler
M.2_2 Kaynağı (Yonga Setinden) PCIe 4.0 x4'e kadar destekler / SATA modu, 2280/2260/2242 aygıtlarını destekler
4x SATA 6G
* M2_2 yuvasına M.2 SATA SSD takıldığında SATA5 kullanılamaz hale gelecektir.

Uyumluluk vs, çalışmama, görmeme vb hiçbir sorun çıkarmaz. Tak çalıştır prensibini esas alırlar.

Sizde 4 SATA PORTU VAR (HDD VE 2.5 İNCH SSD için) bunlardan biri kapanacak. Geriye 3 tane kalacak bu kalanlar ekstra bir tane daha depolama cihazı alırsanız haydi haydi yeterli olur.

KİNGSTON o dramlı iki modelden birini seçerseniz. (Kingston KC3000 VEYA Kingston Renegade)
Uygun bir zamanda, format gerktiğinde vb, durum müsait olursa:
Bunu birinci m.2 ssd yaparsınız. 128gb olarka bölüm oluşturup Windows u 128 lik bölüme kurarsınız. (DRAM lı oldukları için windows için bir miktar avantaj sağlar.)
Şu an elde mevcut olanı da ikinci yuvada depolama olarak gidebilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri