Soru God Of War Gerçekten Bu Kadar Iyi Oyun Mu?

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Merhaba arkadaşlar,

Zamanında Steam üzerinden God of War satın aldım ancak oynama şansım hiç olmadı. Çoğu kişi de bana “Bu zamana kadar kütüphanende var ve sen hâlâ oynamadın mı?” diyor. Bu kadar insanın önerdiği bir oyun acaba nasıl bir senaryoya sahip olabilir?

Oynanış tarzı mı etkileyici, hikayesi mi sürükleyici, yoksa görüntü kalitesi mi öne çıkıyor?

Kütüphanemdeki bazı oyunları alıp hâlâ oynamamış olmam biraz komik belki ama durum şu şekilde:

• God of War
  • Forza Horizon 5
  • Battlefield V
  • The Witcher 3
Bu oyunların çoğuna sadece “sahip oldum” ama henüz başlayamadım. Sizce hangisinden başlamalıyım? God of War gerçekten anlatıldığı kadar etkileyici mi?

Lyd19011

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
God of war çok abartılan bir oyun hakkını yemeyelim iyi oyun kendince, the last of us, Crysis Serisi daha iyi.

kihei

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
166
witcher 3 atmosferiyle sizi içine çeken bir oyun.

god of war'ın sevilme sebebi milletin eski oyunları sevmesi ve o oyunlardaki hislerini hatırlaması. God of war 2018i oynadım sonra hemen sildim. Farenin sol tuşuna basma simülatörü yani vuruyorsun vuruyorsun kimsenin öldüğü yok oynarken sinir olduğum bir oyun.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
GOW 2018 oyunu için kısa bir yorumum var, bir tane elinde baltan var ve önüne geleni parçalıyorsun.

Uzun kısmı:
Mini bosslar az uğraştırır ama kolay lokmadır, bosslar ise birazcık uğraştırır. Bulmacalarla da oyunun süresini uzatmışlar. Şahsen bulmacaların sürekli benzer yapıda olmasını sevmedim, çeşitliliği artırsalar güzel olurmuş dedim. Hikaye kısmına değinmedim, tamamen oynanışla ilgiliydi.

Oyun görselleriyle ön plana çıksa da, sonuçta ortalama keyif veren bir oynanışa sahip bir oyun yapmışlar. Boş vaktiniz olduğunda oynayın ve kendiniz de değerlendirirsiniz. Yoksa niye aldınız ki?

Yabancı diliniz iyi seviyede ise hikayesini aksiyon anında daha kolay anlarsınız. Yoksa alt yazılı şekilde, siz aksiyona daldığınızda dahi alt yazılar akıyor.

Jahrein

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
36
Arkadaşlar boş yapmış GoW mis gibi oyundur. Bu kadar sevilmesinin sebebi hem oynanış hem hikaye anlamında iyi olmasıdır. Yani hem en iyi dövüş sistemlerinden birine sahip hem de oyundaki baba oğul ilişkisini hissediyorsun. Detaylı inceleme için dost kayaoğlunun videosuna bak.

Ama Witcher 3 daha iyi bence.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Arkadaşlar boş yapmış
Başkalarının düşüncelerine saygı duymanızı öneririm. Herkesin düşüncesi farklı farklı olur. Zevkler ve renkler aynı değildir. Farklı yorumda bulunacaksanız da başkasına sataşmadan yapabilirsiniz.

KS

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
@Jahrein
Kardeşim fikirlerine saygım var, GoW gerçekten hikaye ve oynanış açısından güçlü bir oyun, özellikle Kratos-Atreus ilişkisi duygusal olarak çok etkileyici.

Ama başta “arkadaşlar boş yapmış” diyerek başlaman bence gereksiz olmuş. Herkesin oyun zevki farklı sonuçta, kimseye yukarıdan bakmadan tartışsak daha güzel olur.

emreuludag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
God of War ve Ragnarök'ü oynamış, uzun saatler geçirmiştim. Bu konuda tarafsız eleştiriler yapmak isterim.

Bu oyuna başlamamın en temel sebebi Türkçe dil desteği olmasıydı. Hikayeyi baştan sona rahatlıkla anlayabiliyorsunuz.

Eğer mitolojik oyunlar, doğaüstü olay ve kişilerin olduğu atmosferdeki filmleri seviyorsanız bu oyunu da sevebileceğinizi düşünüyorum ama daha gerçekçi bakış açınız var ise bu oyun sizi çok tatmin etmeyebilir ama oynadığınızda keyif alabilirsiniz. Oyun neticede.

Oyun hikayesi tamamen mitolojik ve doğaüstü olaylara dayanan, diyar diyar gezebileceğiniz, her diyarda farklı canavarlarla karşılaşabileceğiniz, bu esnada hem kendinizi, hem oğlunuzu hem de elinizdeki materyalleri geliştirebileceğiniz bir atmosfer sunuyor.

Ben bu tarz doğaüstü olayları sevmediğim için oyun ilk başta bana çok çekici gelmemişti ama bir deneyince çokta kötü olmadığını sezdim ve oynadım. Dolayısıyla belki siz de sevebilirsiniz.

Kütüphanenizde varsa oynamaya değer bir oyun diyebilirim.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Bu iki oyundan bahseden pek olmamış:
  • Forza Horizon 5
  • Battlefield V
Forza, arcade araba yarışı oyunu. Görselleri iyidir. Yarış oyunlarını sevenler için oldukça iyi bir oyundur. Direksiyon setine similatör gibi pek uygun olmasa da 270 derece veya daha az derece ayarlandığı zaman keyif verebilir (kişiye göre değişir). Gamepad ile de oynamaya uygun. Klavyeden oynayana saygı duyarım ama direksiyon yönlendirmesi biraz sıkıntılı bence.

BF 5 ise hikayesi neredeyse hiç olmayan ve tamamen online üzerine savaş sistemine dayalı PVP oyunudur.
Tank, uçak, uçaksavar kullanabildiğiniz ve piyade/sniper/medic gibi yaya asker olarak tanklardan, uçaklardan kaçarak oynamanız gereken bir oyun. Bazı haritalarında tank ve uçak bulunmuyordu. COD'un hikayeli oyunları gibi bir beklentiniz olmasın diye yazdım.
PVP seven biri olarak bir dönem oynamıştım, hileye karşı gayet güzel bir sistemi var. Hileye rastlamamış olmam oynama keyfimi artırmıştı. Bugünkü halini bilmiyorum.

LoudyBloody

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
15
Gow çizgisel bir oynanışa sahip, kısıtlı bir açık dünyası var fakat dövüş mekanikleri ve duygu aktarımı ile ön plana çıkan bir oyun. Ama bi skyrim ya da oblivion remastered etmez gözümde. Bu iki oyun fantezi dünyasının zirve noktasıdır. Gow'un aksine birbirini tekrarlayan bulmacalar ve görevler yok denecek kadar azdır, çeşitlilik ve açık dünyası ile sizi sürükleyici bir oyun deneyimine sokar.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Merhaba arkadaşlar,

Zamanında Steam üzerinden God of War satın aldım ancak oynama şansım hiç olmadı. Çoğu kişi de bana “Bu zamana kadar kütüphanende var ve sen hâlâ oynamadın mı?” diyor. Bu kadar insanın önerdiği bir oyun acaba nasıl bir senaryoya sahip olabilir?

Oynanış tarzı mı etkileyici, hikayesi mi sürükleyici, yoksa görüntü kalitesi mi öne çıkıyor?

Kütüphanemdeki bazı oyunları alıp hâlâ oynamamış olmam biraz komik belki ama durum şu şekilde:

• God of War
  • Forza Horizon 5
  • Battlefield V
  • The Witcher 3
Bu oyunların çoğuna sadece “sahip oldum” ama henüz başlayamadım. Sizce hangisinden başlamalıyım? God of War gerçekten anlatıldığı kadar etkileyici mi?
Hepsine kısaca şöyle diyebilirim.
GOW: kesinlikle oynaman gereken oyunlardan bir tanesi. Dönemine göre grafikleri oynanışı ve hikayesi harika bir oyun. (kendi tarzı içerisinde)
Forza : ben genelde nfs tarzı sevmiyorum genel anlamda hikayesi olmayıp online takılmak istersen saha göre. Araba hissiyatları ve modelleri nfslere göre daha gerçekçi.
BF 5: Ben hala bf1 hayranı olan biri olarak bf serilerinin sinir stres atma tarzı oyunlar oldugunu düşünüyorum. hikayelerinden ziyade (call of içinde geçerli 2-4 hariç) hikayesi kısa fakat etkili tarafı aksiyon hissi. call of duty nin eksik kaldıgı bu dönemde bf güzel kalıyor. özellikle 1 i tavsiye ederim. 5 dahateknolojik tabi kişi zevk uyumuna göre değşir.

Withcher 3 : oynadığım oyunlar arasında gerek bana hitabı olsun, geren görevleri, açık dünyası tarzı dövüş şekli tamamiyle bana hitap eden, bir göreve giderken kendimi başka yerlerde macerada buldugum bi oyundur. (Benim listemde 1. sırada bu oyun mevcut. Bu tarz seviyorsan kesinlikle denemelisin.) (Özellikle ilk çıktıgı zamana göre grafikleri harika bir düzeye getirilmişken)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri