Soru Görev Yöneticisi/Başlangıç Bölümünde Gözüken 2 Saçma Program

Mazzy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Şans eseri gördüğüm başlangıç bölümünde "28" ve random bir program gözüküyor bunlar nedir bilgi sahibi olan var mı? Silmenin yöntemi var mıdır? "KasperSky ile tam tarama falan yaptım herhangi bir şey bulamadı
Screenshot_3.png

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Önce 28 in üzeine gelip, sağ tık özelliklerden konum olarak neresi görülüyor. Açılan pencerede bunun ismi cismi de çıkar üstte bunu da bakın.
Konumu copy-paste yapın. Yine Program üzerine gelip aynı şeyi yapın.
Bir bakalım neyin necisidir.

Görev yöneticisi-İşlemler bölümünde de bunlar görülüyor mu?

KS

Mazzy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Önce 28 in üzeine gelip, sağ tık özelliklerden konum olarak neresi görülüyor.
Konumu copy-paste yapın. Yine Program üzerine gelip aynı şeyi yapın.
Bir bakalım neyin necisidir.

Görev yöneticisi-İşlemler bölümünde de bunlar görülüyor mu?
Hayır, işlemler bölümünde gözükmüyorlar
Üzerlerine sağ tıkladığımda devre dışı bırak özelliği harici hiçbirine tıklanmıyor

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
O zaman şu Aba ile başlayan da aynı şekilde tepki mi veriyaor bir de buna bakın.
Ayrıca şu ORACLE ve GHUB a da bakın. Bu ikisinin normal tepki vermesi lazım.

Buradan bu şekilde bakınca tam olarak neyin necisi olduğunu söylemek zor malesef.

Herhangi bir ücretsiz program yüklerken, ilk başta bazıları şunu bunu yüklüyoruz. Şeklinde tikli pencereler açıyor. Bunlar otomatik tikli geliyor. Bu tür bir şeyle karşılaştınız mı?

Bir de şuraya bir göz atın şu beyaz sayfa şeklindekiler görülecek mi
Görev Yöneticisi > Hizmetler bu pencereye bakın.
Sonra yine Hizmetler penceresinde iken, pencerenin üstünde üç tane yan yana nokta var.
Burayı tıklayın. Hizmetleri aç deyin yine buradan bakın.

Şu JAVA mutlaka gerekli mi kullanmıyorsanız kaldırın.

KS

Mazzy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
O zaman şu Aba ile başlayan da aynı şekilde tepki mi veriyaor bir de buna bakın.
Ayrıca şu ORACLE ve GHUB a da bakın. Bu ikisinin normal tepki vermesi lazım.

Buradan bu şekilde bakınca tam olarak neyin necisi olduğunu söylemek zor malesef.

Herhangi bir ücretsiz program yüklerken, ilk başta bazıları şunu bunu yüklüyoruz. Şeklinde tikli pencereler açıyor. Bunlar otomatik tikli geliyor. Bu tür bir şeyle karşılaştınız mı?

Bir de şuraya bir göz atın şu beyaz sayfa şeklindekiler görülecek mi
Görev Yöneticisi > Hizmetler bu pencereye bakın.
Sonra yine Hizmetler penceresinde iken, pencerenin üstünde üç tane yan yana nokta var.
Burayı tıklayın. Hizmetleri aç deyin yine buradan bakın.

Şu JAVA mutlaka gerekli mi kullanmıyorsanız kaldırın.
Javayı kaldırdım. GHUB veya farklı şeylerin dosya konumunu açıyor sadece bu 3 beyaz simgeli uygulamalara tıklayamıyorum.

Crack, 3. parti yazılım falan hiçbir şekilde bilgisayara sokmadım yani oralardan bulaşacağını düşünüyorum çünkü bilgisayarda belli başlı uygulamalar ve oyunlar(steam, epic vb) harici hiçbir şey yok.

Görev yöneticisi hizmetler tarafıda aynı şekilde hiçbir şekilde bunlarla alakalı bir şey yok Program yazan şeyi aslında araştırmıştım silinen bir uygulama orada kalabiliyormuş CCleaner veya program silme uygulamaları ile kaldırılabiliyormuş. 28 ve Aba ile başlayanlara benzer hiçbir şey yok hizmetlerde veya işlemlerde

KS

Mazzy

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Küçük bir araştırma sonucu sonunda bulabildim arkadaşlar sizlerle paylaşiyim böyle bir sorun yaşarsanız eğer en azından benim gibi telaşa girmezsiniz.

1-) Program yazan uygulamanın konumunu bulmak için görev yöneticisi/başlangıç sekmesine gelin ad/yayıncı/durum yazan başlık tarafına sağ tıklayıp en alttan komut satırının tikini açın böylelikle o Program yazan simgesiz uygulamanın nerden geldiğini görebilirsiniz.

2-) Bunu kaldırmak için çalıştır - regedit - HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run bu konuma gittikten sonra ordan üstte bulduğum uygulamayı sildim ve düzeldi.

3-) 28 ve Aba35f22 ile başlayan uygulamalar ise yine üstte olan konumda gözüküyordu üzerine geldiğimde once human-npc olduğunu yani 2 dosyanında once human oyunundan gelme olduğunu gördüm umarım virüs değildir :D

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri