görev zamanlayıcı çalışmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

thelers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba ben nvidia experience de güncelleme yapmak için açıcakdım fakat ''devam etmek için Windows  görev zamanlayıcısı hizmetinin çalışır durumda olması gerekir.'' diyor fakat ben services.msc görev zamanlayıcısını başlat dediğimde.Yerel bilgisayar üzerindeki görev zamanlayıcı hizmeti başladı ve durdu.Bazı hizmetler başka hizmetler veya programlar tarafından kullanılmıyorsa,otomatik olarak durabilir diyor lütafen yardımcı olun :(

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başlata Sistem Yapılandırması yaz ve gir açılan pencerede Hizmetler sekmesine gel ve aynı hizmetin bu sekmedeki baştaki kutuda tik işareti var mı / yok mu bunu kontrol et eğer yoksa kutuyu işaretle bu sistem başlangıcında o hizmeti direkt olarak çalıştırır. Uygula ve Tamam de sistemi yeniden başlat. İşe yaramaz ise CMD ile çalıştırmayı dene CMD 'yi yönetici olarak çalıştır ve net start Schedule yaz ve enter 'a bas bir hata olmaması gerekir.

KS

thelers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sistem yapılandırmasında tik var ama durduruldu yazıyor cmd dede
görev zamanlayıcı hizmeti başlatılıyor
görev zamanlayıcı hizmeti başlatılamadı

hizmet hiçbir hata bildiremedi diyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birde net start task scheduler bu kodu dener misin? CMD 'yi yönetici olarak çalıştır ve öyle yaz. Olmaz ise başlata Hizmetler yaz ve sağ tıkla yönetici olarak çalıştır ve Görev Zamanlayıcısına sağ tıkla Yeniden Başlat de işe yaraması gerek. Buda işe yaramaz ise CMD 'yi yönetici olarak çalıştır ve powercfg -waketimers bu komutu yaz ve tekrar dene çalıştırmayı işe yaramaz ise PC 'yi yeniden başlat ve öyle dene.

KS

thelers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
maalesef bir düzelme olmadı hizmetlerde yeniden başlat düğmesine basamıyorum sadece başlat var ona basıncada aynı hatayı alıyorum :( :huh:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birde şunu dene. Başlata Sistem Yapılandırması yaz ve gir Başlatma seçimi ayarını Normal başlangıç yap ve uygula ve tamam deyip sistemi yeniden başlat ve kontrol et işe yaramaz ise  aşağıdakileride deneyip eski haline geri alabilirsin. İşe yaramaz Windows 'u Güvenli modda başlat ve bu net start task scheduler kodunu tekrar dene, CMD 'yi yönetici olarak çalıştır. İşe yaramaz ise  Hizmetleri aç ve Windows Olay Görüntüleyicisi hizmetine çift tıkla açılan sekmede Başlangıç türü ayarını Otomatik yap uygula ve Sistemi yeniden başlat ve kontrol et. İşe yaramaz Windows update 'i kontrol et bu sorun genelde eski sürüm Windows 'larda oluyormuş sonradan düzeltilmiş Windows kaynaklı ise sorun böyle çözülür. Buda işe yaramaz ise Regedit 'i aç ve HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Schedule bu konuma gir ve sağ taraftan Start 'ı bul çift tıkla ve oradaki onaltılık değer verisindeki rakamın 2 olması gerek böyle değilse 2 yap ve kapat sistemi yeniden başlat. Tüm bunlar işe yaramaz ise sistemsel bir sorun vardır format veya Windows Sıfırlama çözüm olur benden başka bir öneri yok malesef.

KS

thelers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Maalesef olmadı görev zamanlayıcısını açarken uzak bilgisayar bulunamadı diyor burda bir sorum olabilr mi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Son kez bir şey öneriyorum başka önerim kalmadı.
CMD 'yi yönetici olarak çalıştır ve;
net start TermService
net start RpcSs
net start EventLog
Bu kodları teker teker dene işe yaramaz ise sadece 2 tavsiyem var format veya Windows Sıfırlama başka bir yol bulamadım internette.

KS

thelers

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
teşekkür ederim bu kadar zahmet ettiğiniz için istenilen uygulama başlatıldı dedi ama yine aynı format falan atarım teşekkürler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri