Görüntü gitti gelmiyor GG-1

resulaykan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

PC HOCASI GG-1 Sistemi çıktığı ilk zamanlarda almıştım. Videodaki parçalar bulunmakta. Bugün eve geldim bilgisayarı açtım yaklaşık 5-10 dakika sonra bilgisayar kendini kapattı ve yeniden açmaya çalıştı fakat açılmadı.

Ekran kartının üzerindeki ışık normalde çalışırken kırmızı yanması gerekirken mavi yanmaya başladı. Denediğim şeyler; 1 adet ram mevcut her 2 slotu da denedim fakat sorun çözülmedi. Onun dışında güç kablosunu psudan söktüm taktım prizi değiştirdim yine aynı.

Yaklaşık 2-3 saattir deniyorum yardımınızı bekliyorum. Íyi akşamlar arkadaşlar.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
PSU yada ekran kartı sorunu var gibi duruyor. PSU ve ekran kartı bileşeninizi marka model olarak paylaşır mısınız.

KS

resulaykan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci: AMD Ryzen 3 3100
• Anakart: ASUS A320M-F
• Ekran Kartı: ASUS ROG Strix RX570 8GB
• RAM: XPG Gammix 8GB D30 (3000MHz CL16)
• SSD: Adata SU750 512GB
• Kasa: FPS VG04F Vento RGB
• Güç Kaynağı: FSP 500W %85

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,416
Selamlar,

Sistem şu anda çalışıyor (tüm fanlar dönüyor) görüntü gelmiyor mu, yoksa sürekli reset mi atıyor? Ayrıca sistemi kapatıp tekrar açtığınızda ekran kartı fanları ilk etapta dönüyor mu?

KS

resulaykan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistem çalışıyor on etraftaki 3 fan egzoz fanı, işlemci fani çalışıyor. Sürekli reset atmıyor açtığımda öylece kalıyor. Ekran kartı fanları dönmüyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Ekran kartında yada PSU 'da sorun var gibi duruyor. Mavi LED için bir bilgi paylaşılmış mı ona baktım sitesinden ama bir bilgi bulamadım. Ya kart arızalı yada PSU büyük ihtimalle.

disturbed58

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
aniden kapanma enerji ile ilgili olabilir diye düşünüyorum eğer, arka planda bir güncelleme vs. olmadıysa. psu arızalı olma ihtimali yüksek ancak öncesinde şu adımları denermisiniz;

1. Ramlerden sadece tek modülü kullanarak her bir slotta deneyerek başlatmak
2. Bios pilini çıkartarak, bios sıfırlama
3. Kasadaki enerji tüketimi olan dahili donanımların bazılarını denemek için psu'dan sökerek. Varsa 2. hdd ve ilave fanlar olabilir.
4. Usb portlarda takılı ve enerji tüketen, klavye mouse hariç tüm donanımların sökümesi. Hatta 3,5 jack girişi olan kulaklık ve ses sistemleri de dahil.
5. İmkan varsa ekran kartını çıkartıp farklı bir görüntü verebilecek donanım ile deneyerek.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri