Görüntüdeki BIOS ayarları ne işe yarıyor?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemci çekirdek frekansını % değerleri olarak +/- yönde düşürmek veya OC yapmak için kullanılan bir ayar.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Şuan ki ayarda -%2 performans düşürülmüş ama bu ayar anakartın sıcaklık ve güç opsiyonuna bağlı otomatik olarak frekansa müdahale etmesi için böyle olabilir.

Pikachu' Alıntı:
Bu ayarın AMD çekirdek açma ile ilgisi var mı?
Evet var.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
İşlemci soğutmanız iyi değilse uğraşmayın. Zaten anakart buna bağlı olarak -%2 değeri varsayılan ayarlarda atamış. Bunu bir nevi OC gibi düşünün. Çekirdekleriniz zaten aktif ama frekans bazında +/- yönde % değer olarak biraz kazanç sağlamak için yapılan bir ayar olduğunu bilin.

KS

Pikachu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani ben işlemci sıcaklığımı 70 derece üstünde görmedim hafiften de olsa sınırları zorlamak istiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Stok derken siz beni anlamadınız yani OC işlemi yapılmamış halde demek istedim. 70 derece normal değil stok ayarlardaki bir işlemci için. Zorlamanızı bu yüzden tavsiye etmiyorum. En ufak bir artık 5-10 derece fark edebilir ki artık ciddiye alınacak sınıra yaklaşmış oluyorsunuz bu civarlara gelince.

KS

Pikachu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Peki teşekkür ederim ama yine stok değil işlemci söylemeyi unuttum 3.0 dan 3.4 e OC yaptım sadece bu ayarlar performansıma bir etkisi olur mu diye merak ettim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
+%1 veya 2 yapın ACC ayarını birde böyle deneyin ama sadece tavsiye. Düşük ihtimal ama sorumluluk kabul etmem bir şey olursa.

KS

Pikachu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Teşekkür ederim ufak ufak denerim ben bir problem hissedersem defaulta alırım.

Son bir sorum olacak EC Firmware Selection bölümünde normal ve hybrid ayarı var bunu değiştirmem gerekiyor mu?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri