Yardım Gpon Altyapi Sorum Var

ersan.gokdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
yeni ev alma aşamasındayız önümüzdeki hafta nasipse hastalık bela olmaz ise tapu işlemleri olacak

3 adet sorum var
1)1000mbps hızı almak için illa firma modemi/routerı kiralamak mı gerekiyor?
(iki firmayı aradım biri kablo biri turkcell illa bizim modemi kullanacaksınız diyor)
2)evde 3 firmanın (tt ,turkcell, kablonet) altyapısı var en iyi peering hangisinde?
3)illa firma modemi/routerı kiralamak gerekmiyorsa 11 cihaza yetecek sismeyecek router modem önerisi alabilir miyim?(bütçe 5k)

suan 100mbps dsl üzerinden 94 civarı hız alıyom

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Firmanın Modemini kullanmak zorunda değilsiniz. Fiber destekli Vdsl 2 Modem alabilirsiniz, markası Asus TP Link Keenetic olabilir. Çoklu Ağ bağlantısı ile birden fazla cihazda kullanacaksanız ya da Wifi ile kullanacaksanız çok sağlam bir Modem ve extra Router almanız gerekli. İnternet hızını ise alt yapı sorgulayarak taşınacağınız adresi sorgulayabilirsiniz . Firmalardan telefon ile kaç Mbps hız aldığınızı öğrenmek daha mantıklı.

KS

ersan.gokdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
42
yazdım kenara
Firmanın Modemini kullanmak zorunda değilsiniz. Fiber destekli Vdsl 2 Modem alabilirsiniz, markası Asus TP Link Keenetic olabilir. Çoklu Ağ bağlantısı ile birden fazla cihazda kullanacaksanız ya da Wifi ile kullanacaksanız çok sağlam bir Modem ve extra Router almanız gerekli. İnternet hızını ise alt yapı sorgulayarak taşınacağınız adresi sorgulayabilirsiniz . Firmalardan telefon ile kaç Mbps hız aldığınızı öğrenmek daha mantıklı.
firmalar 1000 veriyor fakat elimdeki modem router ikilisi kaldırmayabilir diye korkuyorum
https://www.akakce.com/modem/en-ucuz-zyxel-vmg3625-t50b-1200-mbps-vdsl2-fiyati,873225930.html
bu modemden 2 adet var biri köprü modunda calışıyor suanlık sıkıntı yok ama 1000mbps hızda sıkıntı yapar mı bilemiyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri