GPU Kullanımında Düşüklük Ve Dalgalanma

dogukanavci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, kısa bir süre önce aşağıda özellikleri bulunan sistemi topladım. Oyunlarda GPU kullanımında düşüklük ve dalgalanma yaşıyorum örneğin GTA 5 oynarken gpu kullanımı 90'lara çıkıyor o değerlerde
FPS'im de 100-110 oluyor ancak kullanım aniden 68-70'lere düşünce FPS'im de düşüyor araştırdığıma göre işlemcim ve ekran kartımda darboğaz yaşanmıyor. Sorunumun sebebi ne olabilir? RAM'in single channel olmasından kaynaklı oluyor olabilir mi ? Monitörüm 1080 P değil 900P ondan kaynaklı olabilir mi ?

AMD Ryzen 5 1600 12nm
Gigabyte GTX 1650 Super
Gigabyte B450M S2H
Gskill Ripjaws 3000mhz 1x8g RAM
Kingston 240 GB ssd

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Drop yiyorsunuz hocam. Oyun içerisinden görüntü atar mısınız ? Kullandığınız çözünürlükten kaynaklı ekran kartını besleyemiyor olabilirsiniz

KS

dogukanavci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Umarım doğru yüklemişimdir
Kullanım 98'lere de çıkıyor ancak o değerlerde çok seyretmiyor gelen olarak 87 ile  67 arası gidip geliyor

KS

dogukanavci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Drop yiyorsunuz hocam. Oyun içerisinden görüntü atar mısınız ? Kullandığınız çözünürlükten kaynaklı ekran kartını besleyemiyor olabilirsiniz
hocam elimde monitör olmadığı için aşağıdaki led tvlerden birinde denedim 1080p oynamayı aldığım fps değerleri bi tık yükseldi ancak gpu kullanımı yine sabit kalmadı ve 99 a ulaşmadı

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam çözünürlükten ötürü bu sorunla karşılaşıyorsun. Kısacası darboğaz yapıyor:)

Ayarları en yükseğe çekerek yükü ekran kartına bindirmeni tavsiye ederim

KS

dogukanavci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam çözünürlükten ötürü bu sorunla karşılaşıyorsun. Kısacası darboğaz yapıyor:)

Ayarları en yükseğe çekerek yükü ekran kartına bindirmeni tavsiye ederim
1080p monitör yeterli olacak mıdır ? Rami dual channel yapsam bir nebze de olsa rahatlama sağlar mıyım yoksa monitör almam şart mı şu an ?

KS

dogukanavci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam tabi 16GB Ram almanızı öneririm. O konuda acele etmeyin bence.
Şu anda önceliğim monitör olmalı yani doğru anlamışım değil mi ? Eğer öyle ise 1080p monitör yeterli olacak mıdır ?

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
İdare etmek amaçlı yükü ekran kartına bindirebilirsiniz. Evet bir monitör almanız gerekiyor. Hocam başka oyunlarda da bu testi yapabilir misiniz ? Tek bir oyun üzerinden yürümeyelim

KS

dogukanavci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
İdare etmek amaçlı yükü ekran kartına bindirebilirsiniz. Evet bir monitör almanız gerekiyor. Hocam başka oyunlarda da bu testi yapabilir misiniz ? Tek bir oyun üzerinden yürümeyelim
şu anda elimde grafik kalitesi en yüksek bu oyun var csgo vb oyunlar genelde işlemciye yüklendiği için onları işin içine katmıyorum. Şu an bu oyunda grafikler max seviyede advanced graphics ayarlarında frame scaling mode adlı bir ayar var onu yükselttiğim zaman ekran kartım 98-99 aralığında çalışıyor problem olmuyor ancak bu sefer de 60 fps altı fps alıyorum. Bunun sebebi nedir ?

KS

dogukanavci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Ayarları yükselttiğiniz için öyle oluyor. Drop yaşamıyorsunuz demi ayarları yükseltince ?
Hayır o dediğim ayarı yükselttiğimde drop yemiyorum 99-95 arası geziyor kullanım ancak fps im düşük oluyor. 45-50 lere kadar düşüyor malesef o ayar olmadan yüklendiğimde yine drop yiyorum.

daha ne yapmam gerekiyor yük binmesi için anlam veremiyorum

Enes Değirmenci' Alıntı:
Ayarları yükselttiğiniz için öyle oluyor. Drop yaşamıyorsunuz demi ayarları yükseltince ?
Bir de bugün evdeki led televizyonlardan birinde 1080 p de denedim fps im yükseldi fakat kullanımda yine droplar oluyordu 99 a çıkmıyor ve dalgalanma yapıyordu.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
BF1 mesela hocam. Gta 5'in benchmark kısmıda işimizi görebilir. Siz ekran kartı kullanımı,ısısı ve işlemci kullanımı ve ısısını açın. Ram kullanım değerleride net bir şekilde gözüküyor olsuın

KS

dogukanavci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
BF1 mesela hocam. Gta 5'in benchmark kısmıda işimizi görebilir. Siz ekran kartı kullanımı,ısısı ve işlemci kullanımı ve ısısını açın. Ram kullanım değerleride net bir şekilde gözüküyor olsuın
BF1 indiriyorum yüklendiği zaman görsel paylaşacağım

Enes Değirmenci' Alıntı:
Bunlar da GTA 5 Benchmark testinin fotoğrafları RAM komple kullanılıyor neredeyse

KS

dogukanavci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Hocam darboğaz var. Bariz bir şekilde. Diğer oyunlar gelsin birde onlara bakalım
Peki ama işlemcim ve kartım hazır sistemler de dahil bir çok sistemde kullanılmış ben almadan önce youtube'da bir çok testini izledim neden besleyemiyor ki kartı acaba ?

KS

dogukanavci

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Çözünürlükten ötürü olabilir hocam. Ben öyle olduğunu düşünüyorum

Üstadım buyrun anca kurabildim oyunu 900P'de bu şekilde scalingi birazcık daha kısınca 130-140 lara çıkıyor fps'im

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri