Yardım GPU Reset Required

onurtmell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci : i5 14600k
Ekran kartı : Asus Prime GeForce Rtx 5060Ti 16Gb
Anakart : Msı Z790 Gamıng Plus Wifi
Bellek : Gskill Ripjaws M5 Rgb 32Gb(2x16) 6400 mhz CL36
Ssd : WD Black SN7100 1TB m2 7250/6900Mb/S
Kasa : GamePower WarCry Edge 1x Black Fan Type-C Gaming
Güç kaynağı : Asus rog strix 750w gold 80+ sertifikalı
Sıvı soğutucu : Msı Mag Coreliquid a15 360mm
04.03.2026 tarihinde kickte yayın izlediğim sırada ekran dondu ve 1 sanıye sonra sıyah ekran geldi 2 3 saniye sonra düzeldi nolduğunu anlamak için olay günlüğüne baktığımda ekte olan görseldeki hatayı aldım üstüne furmark testi falan yaptım gpu sıcaklığı 60 dereceyi geçmedi ve 6 7 saatlik cs2,god of war ragnarök,lol gibi oyunlar oynandı yine yapmadı ama akşam tarayıcıdan youtube girdim ve aynısı oldu çok şaşkındım ınternette yazan çoğu şeyi yaptım ddu ıle sürücü silip eskisini yükledim yine aynısını yaptı ekran kartını çıkarıp slotunu değiştirdim yine aynısını yaptı opera gx kullanıyordum 05.03.2026 tarihinde yani bugün onu kaldırdım chrome geçtim yıne aynısını yaptı cpu ısınıyorsa oda yaptırabilir diye termal macununu yeniledim test yaptım occt ile 90 dereceyi geçmedi sıcaklığı aklıma başkada bir şey gelmedi yardım edebilirmisiniz fikirleriniz nelerdir ?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2026-03-05 165439.png
    Ekran görüntüsü 2026-03-05 165439.png
    148.2 KB · Görüntüleme: 5

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
442
Msi Anakartta normal bu durumlar, önce Bios güncel değilse Bios güncelleyin.
İşlemcinin kendi grafik kartı açık mı kapalı mı ? Tarayıcı açıkken işlemcinin grafik kartını mı kullanıyor yoksa harici olanımı ?
Driveri temiz kurmak için DDU şart değil.
Windows güvenlik duvarı ve virüs korumasını kapatın, extra virüs proğramı varsa onuda kapatın driverleri öyle yükleyin.
Biosdan İgpu multi monitör ayarı ya da buna benzer ayar varsa açık yapın sadece tarayıcı açıkken işlemcinin grafik kartını kullansın.
Bios Gen-4 Gen-5 ayarları var mümkünse Gen-4 te kullan zaten grafik kartında hız sıkıntın olmaz.
Aynı şekilde Bios da resisazle bar ya da rez.bar benzeri ne varsa onu da açıp bu ayarlarla deneyin.
- Bios güncelse bu adımı geçtik diyelim.
-Ekran kartı sürücüsünü güvenlik ve virüs korumasını kapatıp kurup bu adımı da geçelim.
- Tarayıcı ayarlarında donanım hızlandırma ayarı varsa onu zaten kullanmayın kapatın.
Geriye sadece işlemcinin grafik kart Bios ayarı ve Ram overclock durumu kalıryor ikisinden birinde mutlaka çözülür.
Tarayıcıda video izlerken görüntü donuyor ses devam ediyorsa bu ayarlar büyük olasıkla çözer.
Aynı şekilde görüntü devam ediyor ses takılıyorsa sistem ondan sonra kendini kapatıyor ya da reset atıyorsa sürücü ile ilgili.

KS

onurtmell

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Msi Anakartta normal bu durumlar, önce Bios güncel değilse Bios güncelleyin.
İşlemcinin kendi grafik kartı açık mı kapalı mı ? Tarayıcı açıkken işlemcinin grafik kartını mı kullanıyor yoksa harici olanımı ?
Driveri temiz kurmak için DDU şart değil.
Windows güvenlik duvarı ve virüs korumasını kapatın, extra virüs proğramı varsa onuda kapatın driverleri öyle yükleyin.
Biosdan İgpu multi monitör ayarı ya da buna benzer ayar varsa açık yapın sadece tarayıcı açıkken işlemcinin grafik kartını kullansın.
Bios Gen-4 Gen-5 ayarları var mümkünse Gen-4 te kullan zaten grafik kartında hız sıkıntın olmaz.
Aynı şekilde Bios da resisazle bar ya da rez.bar benzeri ne varsa onu da açıp bu ayarlarla deneyin.
- Bios güncelse bu adımı geçtik diyelim.
-Ekran kartı sürücüsünü güvenlik ve virüs korumasını kapatıp kurup bu adımı da geçelim.
- Tarayıcı ayarlarında donanım hızlandırma ayarı varsa onu zaten kullanmayın kapatın.
Geriye sadece işlemcinin grafik kart Bios ayarı ve Ram overclock durumu kalıryor ikisinden birinde mutlaka çözülür.
Tarayıcıda video izlerken görüntü donuyor ses devam ediyorsa bu ayarlar büyük olasıkla çözer.
Aynı şekilde görüntü devam ediyor ses takılıyorsa sistem ondan sonra kendini kapatıyor ya da reset atıyorsa sürücü ile ilgili.
Ben biosu güncelledim tarayıcıda ki grafk hızlandırmayı kapattım denemediğim ram ayarında xmp kapatmak ve gen4 gen5 ayarına bakmak kaldı konuyu açtığım saatten beri pc açık hiç yapmadı lol de oynadım csde oynadım arada youtubedan video izledim bakalım tekrar açtığımda yapıcakmı ona bakıcam

fikrettr

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
37
İşlemci : i5 14600k
Ekran kartı : Asus Prime GeForce Rtx 5060Ti 16Gb
Anakart : Msı Z790 Gamıng Plus Wifi
Bellek : Gskill Ripjaws M5 Rgb 32Gb(2x16) 6400 mhz CL36
Ssd : WD Black SN7100 1TB m2 7250/6900Mb/S
Kasa : GamePower WarCry Edge 1x Black Fan Type-C Gaming
Güç kaynağı : Asus rog strix 750w gold 80+ sertifikalı
Sıvı soğutucu : Msı Mag Coreliquid a15 360mm
04.03.2026 tarihinde kickte yayın izlediğim sırada ekran dondu ve 1 sanıye sonra sıyah ekran geldi 2 3 saniye sonra düzeldi nolduğunu anlamak için olay günlüğüne baktığımda ekte olan görseldeki hatayı aldım üstüne furmark testi falan yaptım gpu sıcaklığı 60 dereceyi geçmedi ve 6 7 saatlik cs2,god of war ragnarök,lol gibi oyunlar oynandı yine yapmadı ama akşam tarayıcıdan youtube girdim ve aynısı oldu çok şaşkındım ınternette yazan çoğu şeyi yaptım ddu ıle sürücü silip eskisini yükledim yine aynısını yaptı ekran kartını çıkarıp slotunu değiştirdim yine aynısını yaptı opera gx kullanıyordum 05.03.2026 tarihinde yani bugün onu kaldırdım chrome geçtim yıne aynısını yaptı cpu ısınıyorsa oda yaptırabilir diye termal macununu yeniledim test yaptım occt ile 90 dereceyi geçmedi sıcaklığı aklıma başkada bir şey gelmedi yardım edebilirmisiniz fikirleriniz nelerdir ?
Geçmiş olsun , RTX 5060 Ti gibi yeni nesil kartlarda oyunlarda sorun olmayıp sadece tarayıcıda siyah ekran gelmesi genelde donanımsal bir arıza değil, 'Chromium' tabanlı tarayıcıların (Chrome/Opera) donanım hızlandırma çakışmasıdır. Çözüm için tarayıcı ayarlarından 'Donanım hızlandırmayı kullan' seçeneğini kapatmalı ve NVIDIA Denetim Masası üzerinden Güç Yönetimi Modu'nu 'Maksimum performansı tercih et' olarak değiştirmelisin. Furmark ve GoW gibi ağır yüklerde sorun yaşamaman kartın sağlam olduğunu gösteriyor , bu yüzden HAGS ayarını kapatmak gibi yazılımsal adımlara odaklanman yeterli olacaktır ;)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri