Gsync Farketmeksizin Ekran Yırtılması?

gtx1650s

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Selamlar, Acer Nitro 16 laptopa sahibim. Geçen ay laptopumu viewsonic freesync 144hz monitöre bağladım, yeni ekran kartı sürücüsü görünce monitöre bağlıyken Nvidia App kullanarak güncelledim ve tüm olay böyle başladı. DDu, format ve çözünürlük ayarlarımı teyit etmek bile çözüm olmuyor.

Kısaca: Laptop monitöründe ekran hz değerine yaklaşmaya başlayınca ve aşınca (165hz) yırtılmalar ve kırılmalar başlıyor. Fps’yi kaça sabitlersem sabitleyeyim (60-120-165vs) yinede yırtılmalar tek tük devam ediyor. En son tam ekran video izlerken bile yırtılma gördüm. Telefonla kaydedince net görünüyor ancak video kayıt programları bunu takılma olarak görüyor ve sadece OBS yakalıyor yırtılmaları.

İşin en ilginç yanı ise viewsonic monitörüme ister laptopu ister eski kasa sistememi bağlayayım, FPS fark etmeksizin freesync açık olduğu halde her oyunda ekran yırtılıyor. Eski kasa ve bu monitörümde 4 yıldır 144hz üzerinde oyun bile oynasam asla yırtılma yoktu. Aynı şekilde laptopta da yoktu. Birbirlerine bağladığım gün bu sorun çıktı. VSYNC açmaya hiç ihtiyacım olmuyordu benim.

@Lory hocam özellikle size de sormak istiyorum bu tuhaf durumdan nasıl kurtulabilirim? Laptop 4 aylık servise gönderebilirim ama beni durduran şey harici monitörün de kasamla çalışırken yırtılması.

GSYNC ekran tazeleme aralığı dışında çalışmaz diyorlar ancak ben bu yırtılmaları görmediğimden eminim. Aynı laptopu kullanıp çok daha yüksek fps’li oyunlar oynayan arkadaşlarım da yaşamıyor bunu. Örneğin arkadaşımla Warzone’da 170-180fps alırken ben yırtılmaları fark edebiliyorum, arkadaşım ise GSYNC kapalı bir şekilde oynamasına rağmen görmüyor. Ben laptopta GSYNC kapattığım an fps fark etmeksizin yırtılma oluyor, tıpkı harici monitörüm gibi.

Laptop ekran kartını harici monitörde güncelledim diye böyle saçma bir yazılım çakışması vs. olabilir mi? Hiçbir şekilde mantığım almıyor bu durumu.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri