Gt 1030 performans düşük mü

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Tekrar merhaba ben 1030 aldim ve pc ime taktim yalniz youtube da ki videolardan az cok farki var pek farkli degil yani ama cs go da falan ve diger oyunlarda da dahil cok drop yiyor gibi hissediyorum hele cs de orta ayarlar full hd 100 e de cikiyor 50 yede dusuyor bi el atarsaniz genellikle islemcinin 50 80 civsri kullaniliyor ekran karti 99 isidan bi problem olabilr mi dicem ama cpu 60 i anca goruyor gpu 40 45 bi el atin sıkıntı var mi yok mu sagolun simdiden

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yazdığınız değerlerde hiçbir problem yok sürücüleriniz ve Windows güncel ise arkaplan uygulamalarını kapatmayı deneyin belki sistemi yoruyordur. Birde sadece CSGO 'damı bu denli yarı yarıya FPS düşüşü oluyor eğer tek oyuna özelse bu oyundan kaynaklı demektir.

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Hani 1050 alıyorduk,vazmı geçtin. :)
 E.kartı yüzde 99 ise darboğaz yok demektir. İşlemci K serisi ,şunu ,1 tık, arttırsana.

KS

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Hem 1050 daha cep yakiyor hemde oynicagim oyunlar icin 1030 yeterli dedim ondan vazgectim ustam

Ugur abi aslinda diger oyunlarda da var azcik ama farkedilmeyecek kadar desem yeridir ama bana var gibi geliyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başka sorun yok gibi duruyor işlemcin vs. darboğaz hiçbir problem yok. Sürücüler güncel ve en büyük fark sadece bu oyunda ise ani FPS düşüşü RAM 8 GB 'dan az ise o neden olabilir veya kullandığın disk eğer HDD ise oda olabilir ama bence oyun odaklı bir sorun var ve sistemi rahatlatmak için arkaplan uygulamalarını kaptmayı deneyebilirsin.

Başlat 'a Sistem Yapılandırması yazın ve girin. Açılan pencerede Hizmetler sekmesine gelin ve Tüm Microsoft hizmetlerini gizle kutusunu işaretleyin ve Tümünü Devre Dışı Bırak 'a basın ve yukarıda ki listeyi Üretici sıralamasına alın sadece NVIDIA ile alakalı olanların işaretleyin sonrasında Uygula ve Tamam deyin. Yeniden başlatmak ister Sonra başlat deyin. Görev yöneticisini açın Başlangıç sekmesine gelin ve bu listede sadece ses kartı uygulaması gibi bir şey varsa o ve Windows Defender Etkin olarak kalsın geri kalan her şeyi Devre Dışı bırak ve Sistemi yeniden başlat.

Birde bunlar işe yaramaz ise bana göre gereksiz ama darboğaz olmadığı için yinede işlemcin eğer K serisi ise bir tık O.C. yaparak deneyebilirsin.

KS

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Normal bi sistemde peki bu hizmetlerin devre disi olmasi gereklimidir dediklerinizi deneyecegim ben bu sistemi 2. El hazir aldim apu sistemdi gayet iyi performans veriyordu apu yu kullanirken 8gb ram var sistemi aldigim da hdd icinde bir cok şey kurulu olarai aldim programlar suruculer vb. Bi ara format atmayi dusunuyordum bunun için

met 61

Cezalı Üye
Cezalı Üye
Tepki
0
Garezm' Alıntı:
Normal bi sistemde peki bu hizmetlerin devre disi olmasi gereklimidir  dediklerinizi deneyecegim ben bu sistemi 2. El hazir aldim apu sistemdi gayet iyi performans veriyordu apu yu kullanirken 8gb ram var sistemi aldigim da hdd icinde bir cok şey kurulu olarai aldim programlar suruculer vb. Bi ara format atmayi dusunuyordum bunun için
Formart atmadınmı. Temiz bi format her daim iyidir. Atmadıysan,atmakta fayda var,yani.

KS

Garezm

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Elimde ki cd leri kullaninca format sonu genellikle hata alıyorum cd ler eski bozuk cizik olabilir cizik var zaten elimde usb bellegim de yok malesef ama ayarlayinca atmayı dusunuyorum butun oyunlar d de zaten atarim c ye ama devam etmez umarım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Garezm' Alıntı:
Normal bi sistemde peki bu hizmetlerin devre disi olmasi gereklimidir  dediklerinizi deneyecegim ben bu sistemi 2. El hazir aldim apu sistemdi gayet iyi performans veriyordu apu yu kullanirken 8gb ram var sistemi aldigim da hdd icinde bir cok şey kurulu olarai aldim programlar suruculer vb. Bi ara format atmayi dusunuyordum bunun için

Format işi çözebilir deneyebilirsin. Soruna gelirsek bu hizmetler genel oyun ve internette gezinme deneyimini etkileyen bir faktör değil zaten anlattım NVIDIA / Defender / Ses Kartı yazılımı haricindekileri kaptmanı söyledim ki bunları kapattığında ihtiyacın olduğunda yeniden aktif oluyorlar bu ayar sadece sistem başlagıcında ihtiyacın yokken otomatik başlayıp sistemi yormasın diye yapılan bir ayar seni kötü anlamda etkilemez yani.

Sadomadoking

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
O kart ile normal değerler zaten fazla bişey bekleme derim. Ayarları bir tık düşürürsün çok rahatsız ediyorsa eğer. Birde formatı uzun zamandır atmadıysan Windows 8.1 Pro kurabilirsin bana göre en iyi Windows sürümleri 7 ve 8.1 sürümleridir. Eğer yakın zamanda format attıysan gerek yok sürücüleri güncel tut sıkıntı olmadan kullanırsın.

Edit : Sürücüleri güncellerken mutlaka sistemi " Güvenli Mod" da açıp Display Driver Uninstaller ile silip kurman lazım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri