GT 630 çalışıyor ama devreye girmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alimesih

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

her kapattıktan sonraki açılışında oyuna giriyordum ve anormal düşük fps ile karşılaşıyordum reset atınca düzeliyordu bazen 2 kere atmam gerekiyordu. sonra afterburnerda bunu farkettim ve gpu-z render testinden sonra mhz değerlerinin yükselmediğini farkettim. reset atınca düzeliyor normal değerlere geliyor ve çalışıyor.
bazen normal çalışırken aniden düşüyor ve sabitleniyor bu mhz değerlerine.
bazen bütün bir gün hiç düşmeden çalışıyor bazen çalışırken düşüyor donanımsal olduğunu zannetmiyorum psu'umda sorun yok yeni ve çok dandik bir ürün değil fazlasıyla karşılıyor.
driver ile ilgili olabilir mi acaba? bu cihaz için hangi sürümü öneriyorsunuz asus'un sitesinde 388.xx sürümü yazıyor ama ben 391 sürümünü kullanıyorum.

tabi daha önceki süreçlerde 391 sürümünde yine böyle bir sorun yoktu ama anlayamadım. yardımcı olabilirseniz sevinirim

ısı değeri valorant oyununda 75c termal yeni değiştirdim biliyorum çöp bir kart ama bütçem buna müsait şuan 100 tllik kart için forumu işgal ettiğim için özür dilerim bu arada.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bu linkte GT 630 GPU su için Windows 10 64 bit 451.48 - WHQL sürücüsü var. Buda Win 7 64 bit https://www.nvidia.com.tr/drivers/results/161321 sürümü. Son sürüm 451.48 siz eski bir sürüm kullanıyorsunuz. Önce Display Driver Uninstaller bu yazılım ile sistemi güvenli modda başlatıp eski sürücünüzü kaldırın. Yazılımı kullanmayı bilmiyorsanız https://www.youtube.com/watch?v=q5y3t_o0JH0 bu işinize yarar. Sonra indirdiğiniz güncel sürücüyü kurup sistemi yeniden başlatıp tekrar deneyin.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kartınız NVIDIA güncel sürücü içerisinden çıkartılmış olabilir. Kartın yüke girip girmediğine MSI Afterburner yazılımı ile oyun içinde bakın. Sonucu SS olarak paylaşın.

KS

Alimesih

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
win 10 pro en son sürüm

başka forumlardada araştırdım kart için en son sürüm 391.xx sürümü. bunun driverdan olabileceğine eminmisiniz ? yani şuanlık tek sorunu yüke girmemesi başka herhangi birşeyi yok ama reset atınca düzeliyor yüke giriyor çalışıyor normal bir şekilde. oyunu kapatıp masaüstüne geçtiğim zaman bir daha oyunu açtığımda ekran kartının yine düştüğünü farkediyorum reset atıyorum açılıyor ve yine düzeliyor. bazen açılışta yüke girmiyor bazende kullanmayınca yükten düşüyor ve yine girmiyor sorun sadece bu. oyunu atmama gerek var mı bilmiyorum ama hep %99 kullanıyor oyunda, valorant oynuyorum çoğunluklu. bazen gözlemlerimde şu oluyor en yüksek mhz değerlerinde çalışıyor devamlı. kullanmasam bile son mhz değerlerine sabitlenmiş oluyor. mesela bu mesajı da yazarken sadece chrome açık ama stock olarak verdiği mhz değerlerinin en üstünde kullanıyor düşmesi lazım değil mi kullanmıyorken ? gpu load %3 şuan kullanan birşey yok eminim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemde başka GPU var mı? İşlemci içinde ekran kartı varsa siz onu kullanıyor olabilirsiniz ve ana GPU yüke bu yüzden girmiyor olabilir. Bunu kontrol ettiniz mi?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcinizde HD 2500 INTEL GPU var. Yani sistemde 2 GPU var. NVIDIA denetim masasını açın ve Masaüstü sekmesinden Bildirim Alanında GPU Etkinliği Simgesini Göster diye bir seçenek var onu işaretleyin. Eğer NVIDIA ekran kartı kullanılıyorsa yeşil ikon olacak başlatta yok INTEL kullanılıyorsa kırmızı olacak. Sadece masaüstü uygulamalarında değiş oyunda vs. de kontrol edin durumu.

KS

Alimesih

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
selam hocam. afterburner programını bilgisayardan silince sorun kalmadı. yardımlarınız için teşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri