Gta 5 %100 işlemci kullanımı ve droplar

enesfurkanozbek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Meraba bi sorum olacaktı 7 8 ay önce asus phoneix 1050ti r31200 16 gb ddr4 2133 hmz ram bir pc toplamıstım sadece harddiski deiştirmedim var diye 6 7 senelik galiba WD 500 gb 7200rpm  gta 5 de bütün ayarlar high işlemci ayarları kapalı işlemcimi %100 kullanıyor ve fps drop ve yerlerin FPS : 50-60 yüklenmemesi tabelalar gibi şeyler başıma geliyor yüklediğimden beri oyun hala aynı oyun dosyalarını doğruladım vs. hiçbir çözümünü bulamadım bana yardımcı olabilirmisiniz ? (harddisk sağlık durumunda hd tune proda denedim quick scanda sağlam hepsi yeşil fakat health bölümünde (c7) ınterface CRC Eror Count attention diyor kabloda sıkıntı olabilir yazıyor harddisk kablosunda.)

NosferatuTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
enesfurkanozbek' Alıntı:
Meraba bi sorum olacaktı 7 8 ay önce asus phoneix 1050ti r31200 16 gb ddr4 2133 hmz ram bir pc toplamıstım sadece harddiski deiştirmedim var diye 6 7 senelik galiba WD 500 gb 7200rpm  gta 5 de bütün ayarlar high işlemci ayarları kapalı işlemcimi %100 kullanıyor ve fps drop ve yerlerin FPS : 50-60 yüklenmemesi tabelalar gibi şeyler başıma geliyor yüklediğimden beri oyun hala aynı oyun dosyalarını doğruladım vs. hiçbir çözümünü bulamadım bana yardımcı olabilirmisiniz ? (harddisk sağlık durumunda hd tune proda denedim quick scanda sağlam hepsi yeşil fakat health bölümünde (c7) ınterface CRC Eror Count attention diyor kabloda sıkıntı olabilir yazıyor harddisk kablosunda.)

Öncelikle Merhabalar, Yeni Bir Sata Kablosu Almanız Gerebilir Ayrıca Bilgisayarı Komple Virüs Taramasından Geçirin. Benim Tavsiyem Formattır Böyle Durumlarda. Güncel Driverları Kurun Ekran Kartı Chipset Gibi. Sorununuz Çözülecektir. :)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemci için kullanım oranlarına baktım bu kombinasyonda %50-85 arası oluyor bu aralık normal bu işlemci için %100 olduğunda işlemcin darboğaza giriyor darboğaz olmaması gerekir kullanım %20 civarın yüksekte seyrediyor sende bunun sebebi her şey olabilir ancak ilk yapman gereken şey Virüs taraması sonra o HDD kablosunu değiştirmen ve son olarak sürücülerinin son sürümde olduğundan emin olman ve Windows ayarlarından Oyun ayarları bölümünden her şeyi kapatman ve GameDVR ayarını kapatman https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=6239-DZCB-8600 bu linkten nasıl kapatacağına bakabilirsin. Sonrasında BIOS update 'in varmı bunu kontrol et varsa BIOS güncellemenide yap.

KS

enesfurkanozbek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
windowsum orjinal değl en son 1 sene önce format attım ve pc de esed vardı ama süresi doldu yeni format cd si orjianl arkadaşımdan alıp atacağım sonra sata kablosunu değiştirip oyunları yükleyeceğim şimdiye kadar bios güncellemesi yapmadım ilk aldığımdan beri... (sadece e.kartınınkini kurdum)

şuanda esed nod 32 yi etkinleştirdim ve pc de tarama yapıyorum

ugur.gözaydın ve NosferatuTR dedğiniz gibi esed şuanda tarıyor ve game dvr kapattım birazdan sata kablosu almaya gideceğim gitmeden önce değerleri gta 5 e girip gözlemleyeceğim...

KS

enesfurkanozbek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tamam teşekkürler alıp takdığımda haber vereceğim

yeniden gta 5 e girip 1080p high ayarda denedim fakat aynı sıkıntı var fps 70 lerde fakat drop giriyor yerler yüklenmiyor tabelalar vs. birazdan gidip sata kablosunu alıp deneyeceğim ve en son pc ye format atacağım işlemci %100 kullanıyor bazen %97 lere düşüyor o kadar çoğunukla %100

KS

enesfurkanozbek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bilgisayarcı açık değilmiş yarın alıcam sata kablosunu yarın hem formatı atarım bios güncellemesinin nasil yapildiğini bilmiyorum format attıktan sonra yardımcı olurmusunuz yada şimdi yapsak bios güncellemesini belki düzelir ?

KS

enesfurkanozbek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Asus A320 M-k Anakart güncellemesi var ama indirdğimde açılmıyor setup dosyası gibi değil

KS

enesfurkanozbek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben onun bi eski sürümünü indirmisim19.04.2018 tarihli olani simdi kurdum bilgisayari actim tekrardan yeni surumu yukleyecegim

Benim indirdigim dogruymus biosa girdigimde öyle gözüküyor en son bios suanda güncel gta 5 e girip simdi deniyecegim olmazsa en son yarin format atip butun herseyi guncelleyip sata kablosunu deistirip deniyecegim buyuk ihtimal orjianl win 10 kurunca duzelcek gibi

Sorun hala devam ediyor islemci %100 kullaniyor fps 70 80 lerde ama fps drop oluyor islemci %100 ekran karti ise %80 90 larda geziyor...

KS

enesfurkanozbek

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
işlemcide bi sıkıntı mı var acaba şuanda garantisi devam ediyor ? yalnız yük altında gta 5 deykende 45 dereceyi geçmiyor işlemci bide arkadaşım veremeyebilirmiş https://urun.n11.com/isletim-sistem...0Ex2THmIDCOeGRcOADxjMqh5aoNnLpwkaArUrEALw_wcB söyle bi siteden alsam direk etkinleştirsem güncellemeleri yapsam olrmu yada yeniden usb ile orjinal olmayan bi format atıp bunu etkinleştirip güncellesem olurmu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Böyle keyler çok satılıyor bir sorun yaşayanı hiç duymadım alabilirsiniz. Key geldikten sonra https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 bu siteden Aracı şimdi indir yazan butondan inen yazılım ile orjinal Windows ISO 'sunu indir ve key ile aktifleştir. Hepsi bu sorun olacağını sanmıyorum ama yinede https://urun.n11.com/isletim-sistemi/windows-10-pro-etkinlestirme-lisansi-P260318589 bu linkteki keyi al daha güvenilir ayrıca İade koşulları ve teslim koşulları daha iyi anında E-Posta ile geliyormuş KEY.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri