Gta 5 drop problemi

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Merhabalar arkadaşlar gta5 oynarken bazı yerlerde drop yiyorum donmalar oluyor fakat oyunda 2k çözünürlükte ultra ayarlarda (msaa x4 ve txaa açıkken) gayet akıcı 150-170 arası fps gidiyor fakat çok enteresan yerlerde drop yiyor problem nerde anlayamadım
12900ks
Evga 3090 ti ftw3 ultra
Maximus formula z690
G skill 32gb 6000 mhz 30CL ddr5
Rog thor 1200w platinium II
Rog ryujin II 360mm Argb
Kingston fury renegade 2TB ssd

Monitör asus vg27AQ1A
Ayrıca bios update yapıldı
Gpu bios update yapıldı
Asus armory create üzerinden bütün driver güncelleme yapıldı
Ayrıca nvidia experience üzerinden driver güncellemeleri yapıldı

XMP I ayarlar açık
ResizeBar açık

Ama droplar canımı sıkıyor bi çözüm varmı oyun yeni daha ilk görevlerdeyim
Lütfen çözüm önerisi olan var mı

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Bu sistemde de drop oluyorsa....

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
3090 lı bir sistemde kart ısınmamasına rağmen fanlar oto da olduğu için anlık fps düşüşleri yaşanmış tuhaf ama oto fan dan çıkarınca düzelmiş siz de bir ihtimal deneyebilir misiniz ekran kartı fanını mauel olarak yükseltip bir dener misiniz test etmiş oluruz bu durumu ?

KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
3090 lı bir sistemde kart ısınmamasına rağmen fanlar oto da olduğu için anlık fps düşüşleri yaşanmış tuhaf ama oto fan dan çıkarınca düzelmiş siz de bir ihtimal deneyebilir misiniz ekran kartı fanını mauel olarak yükseltip bir dener misiniz test etmiş oluruz bu durumu ?
Hocam otodan alırsam ne olarak ayarlamam gerekiyor peki bunun hakkında bilgi varmı yani 5 farklı mod var ama full modda çalışması pek mantıklı değil gibi geldi

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hocam otodan alırsam ne olarak ayarlamam gerekiyor peki bunun hakkında bilgi varmı yani 5 farklı mod var ama full modda çalışması pek mantıklı değil gibi geldi
oto fandan çıkarın mesela normalde 55 ten sonra çalışıyorsa kart sıcaklığı 55 i geçmiyorsa çalışmaz siz msı afterburnerdan otomatik olanı kaldırıp kendiniz belli bir seviyede çalıştırın mesela yüzde 55 fan hızı ayarlayın fanlar çalışsın öyle deneyin .

ÖzgeXONCE

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Bana fps drop demeyin ya :D ya adamın sistemine bak fps drop yiyor. O kadar para ver oyunlar takılsın. Yok yiiiiiaaaaaa. Aga cidden bu drop sorununun sebebi karanlık kutu gibi kesin çözümünü bilen bir insan evladı yok. Herkesde farklı farklı sebeplerden dolayı FPS DROP gerçekleşiyor.

KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
oto fandan çıkarın mesela normalde 55 ten sonra çalışıyorsa kart sıcaklığı 55 i geçmiyorsa çalışmaz siz msı afterburnerdan otomatik olanı kaldırıp kendiniz belli bir seviyede çalıştırın mesela yüzde 55 fan hızı ayarlayın fanlar çalışsın öyle deneyin .
Hocam yok sanki oyun esnasında değilde cinematic muhabbetlerde filan daha çok takılmalar var yoksa araç sürerken filan gram drop gelmiyor çok enteresan yav

Fenomend

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
518
Hocam yok sanki oyun esnasında değilde cinematic muhabbetlerde filan daha çok takılmalar var yoksa araç sürerken filan gram drop gelmiyor çok enteresan yav
Bazı oyunlarda sinematik sahneler belli bir fps te sabit oluyor 60 sa 60 120 ise 120 ama siz yine de bir deneyin bir ara sonucu yazarsınız şimdi oyunda sinematik sahne beklemek gerekir :) vsync açıksa kapatın fps sınırlaması olmasın . Size bir tavsiye siz şu an hikaye modu oynuyorsunuz 4k monitör ya da tv varsa ayarları full çekip hikaye modunu öyle oynayın çünkü online olmadığı için fps in çok aşırı yüksek olması gerekmiyor 4k 60 ya da 120 fps verebilmeli o sistem :) Ama sisteminizde bir sorun yok bunu bilin benim traş makinesi 2010 gta 5 2015 orta ayarlar 60 fpsler de sinematik sahnelerde düşüş olmuyor. Yeni nesil güçlü sistemleri ne kadar ayar yükseltseniz de takılmalar donmalar yapabiliyor ara sahnelerde bu yüzden eski oyunlarla araları iyi olmaz :)

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
hocam ben drop sorunun gtada advanced graphics acarak cozmuştum dene istersen.

ayrıca experince programı sıkıntılı temiz kurulum yap bence

KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
hocam ben drop sorunun gtada advanced graphics acarak cozmuştum dene istersen.

ayrıca experince programı sıkıntılı temiz kurulum yap bence
Hocam neler açmadım ekran kartı kullanımı daha yarıya gelmedi vsync açıcam öyle denicem fps sabitlemede işe yarayabilir diyorlar fakat bu seferde oyun içide fps sabitlenecek çok saçma bir muhabbet hayır bide 4090 bekleyecektim şu muhabbetten sonra benzini döküp çakıcam çakmağı o derece yani
Birde menüde de normalde kasma var zaten oyun içinde gram sıkıntı olmuyor fakat ilk oyuna girerken setting menüsünde filanda kasıyor zaten sıkıntı olduğu ordan bellide ekran kartıyla işlemci arasında geçiş yapabilme ihtimali varmış eve gidince onu denicem nvidia ayarlarından gta yı 3D ayarları bölümüne ekleyip sürekli ekran kartını seçsin diye yüksek ayarlı nvidia işlemcisini kullan diye bir seçenek varmış onu denicem

Arthur Morgan

Co Admin
Co Admin
Tepki
2,027
Merhabalar arkadaşlar gta5 oynarken bazı yerlerde drop yiyorum donmalar oluyor fakat oyunda 2k çözünürlükte ultra ayarlarda (msaa x4 ve txaa açıkken) gayet akıcı 150-170 arası fps gidiyor fakat çok enteresan yerlerde drop yiyor problem nerde anlayamadım
12900ks
Evga 3090 ti ftw3 ultra
Maximus formula z690
G skill 32gb 6000 mhz 30CL ddr5
Rog thor 1200w platinium II
Rog ryujin II 360mm Argb
Kingston fury renegade 2TB ssd

Monitör asus vg27AQ1A
Ayrıca bios update yapıldı
Gpu bios update yapıldı
Asus armory create üzerinden bütün driver güncelleme yapıldı
Ayrıca nvidia experience üzerinden driver güncellemeleri yapıldı

XMP I ayarlar açık
ResizeBar açık

Ama droplar canımı sıkıyor bi çözüm varmı oyun yeni daha ilk görevlerdeyim
Lütfen çözüm önerisi olan var mı
Msaa ayarını x16 ya alıp denermisin?

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Hocam çok sıkıntılı durum çözüm üretemedim.
Ben bile 3070ti 1080p monitörde kullanıyorum ayaları fulleyince %99 oluyo gpu.

Senin ekran kartın 2k monitörde hayli hayli gpu kullanımı yükselmeliydi.

ÖzgeXONCE

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Yok cidden bir kara bela veya büyü olmalı. Tüm sistem iyi montajlanmış her güncelleme yapılmış ama bu sorunlar aşırı ötesi gizemli ve saçma. Acaba aldığımız donanımlar teknolojik bir sıkıntı mı gösteriyor yoksa bilgisayarımızın içinde yazılım çakışması mı yaşanıyor anlamıyorum. Herkesin topladığı aldığı bilgisayar çoğunlukla sıkıntısız oluyor ama bazıları çok gizemli problemler yaşıyor.

KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Yok cidden bir kara bela veya büyü olmalı. Tüm sistem iyi montajlanmış her güncelleme yapılmış ama bu sorunlar aşırı ötesi gizemli ve saçma. Acaba aldığımız donanımlar teknolojik bir sıkıntı mı gösteriyor yoksa bilgisayarımızın içinde yazılım çakışması mı yaşanıyor anlamıyorum. Herkesin topladığı aldığı bilgisayar çoğunlukla sıkıntısız oluyor ama bazıları çok gizemli problemler yaşıyor.
Problemin sorunu turbo boost arkadaşlar konu ile alakalı başlık açtım turbo boostu disable yapınca herşey stabil oluyor drop 0 inanılmaz hale geldi inanamadım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri