Gta 5 drop problemi

KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Arkadaşlar ThrottleStop 9.5 diye bir program @ÖzgeXONCE hocam denemiş fakat ryzende program farklı sanırım intelde problemin sebebi cpu anlık olarak turbo boost yapınca ya ısıdan yada ihtiyaç olmadığından dolayı otomatik olarak turbo boostu kapatıyor böylelikle kapatınca drop yiyorsun fakat işlem anlık olduğu için bu donma şeklinde yansıyor aç kapa mantığı yani bu sistemi disable edince cpu belirli bir değerde çalışıyor ve aç kapa mantığı olmadığı için stabil bir fps geliyor ayrıca programda işlemci ghz yükseltme yapılabiliyor fakat dediğim gibi ısı değerlerini çok dikkatli bir şekilde kontrol ederek gitmek lazım. Yani tehlikeli bir muhabbet otomatikte bile turbo boost esnasında derece 80 ve üzerini anlık olarak zorluyor :/

KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
Konu linki

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
Konu linki
12400f işlemcim var ama kapatırsam 2.50 ghz düşer hızım bu iyi bi şey değil ki

XXL

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
357
bendede çok nadir oluyor eğer faydası varsa yapacağım

KS

Bahadır Çeneli

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
87
bendede çok nadir oluyor eğer faydası varsa yapacağım
Hocam zaten kullanıma göre değişiyor programı detaylı inceleme fırsatı bulamadım ghz değerini manuel olarak desteklediği kadar artırım yapılabiliyor fakat turbo boost seçeneğini sürekli aktif seçeneği varmı bilmiyorum dediğim gibi incelemedim tam anlamıyla fakat dediğim gibi işlemcim base değeri yüksek olduğundan dolayı kurtarıyorda olabilir fakat boost yapınca 5.0 küsürlere çıkıyor ve soğutmak için custom sıvı soğutma daha mantıklı rog ryujin II 360mm full ayarlarda filan çalıştırmam lazım ki buda süpürge makinası sesiyle eş değer uzun vadede durulmaz yanında.

Yağız Doğançay

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ryzen7 5700x3d rtx 4060 eagle 8 gb 64 gb ram gta 5 drop sorunu var çözüm bilen acil yazsın

NStar

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar sorunu çözdüm galiba kesin diyebilirim Nvidia ekran kartı olanlar nvidia denetim masasına girip ordan da 3D ayarlarının yönetilmesi sonra program ayarları ordan gta 5 i seçiyoruz seçtikten sonra aşağıda Arkaplan uygulaması maksimum kare hızı 144 veya 150 fps sabitleyin uygula deyin tamamdır bu kadar. (BU SORUNU 4080 İ9 13900K SİSTEMİMDE YAŞIYORDUM)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri