GTA 5 DÜŞÜK FPS

Ömer Faruk Topsakal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sistem gereksinim:/casperf650(laptop)
ekran kartı: nvidia 940mx
işlemci: i5 8250u
ram: 8gb
1tb harddisk
 Arkadaşlar öncelikle bende sistemimin çok iyi olmadığını biliyorum lakin aynı sisteme sahip insanlar en düşük ayarlarda 40-60 fps alıyorlar fakat ben en düşük ayarlarda 20 fps i  geçemiyorum driverları güncelledim. msi afterburner sonuçlarını yazayım: 
gpu sıcaklığı:67
gpu kullanımı %99
cpu sıcaklığı: 80-90 arası
cpu kullanımı :%18
ram kullanımı: 6034 normal mi bu değerler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Öncelikle CPU sıcaklığınız 80 dereceler normal sayılır ama 90 civarı yaklaşan veya üzeri değerler fazla. Bu sıcaklıklar frekans olarak işlemcinizin gücünü düşürür ki buda ekran kartının FPS olarak daha az sonuçlar vermesini sağlar. Bunun dışında genel olarak bir sorununuz yok görünüyor değerlerde. Bu sorun ne zamandır var?

KS

Ömer Faruk Topsakal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ya oyunu yüklediğim andan beri bu sorunu yaşıyorum başka ne gibi bir sorun olabilir ki ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sorun sadece 1 oyunda mı yoksa her oyunda böyle oluyor mu? MSI afterburner ile CPU frekasınızıda paylaşın bakalım sıcaklık CPU frekansınızı düşürüyor mu anlarız.

KS

Ömer Faruk Topsakal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
genellikle 2700-3400 bandında seyrediyor hocam başka oyun oynamıyorum arada valorant giriyorum onda da en düşükte 50 felan alıyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Frekans seviyeniz çok dalgalı arada ciddi fark var genelde olması gerek tepe seviyede 3.400mhz hızında stabil kalmasıdır ama sizde sanırım işlemci sıcaklığından dolayı arada frekans düşürüyor ve oda FPS i etkiliyor. Yani sorun sıcaklığa bağlı CPU frekansı düşüşü ona bağlı FPS düşüşü gibi duruyor.

KS

Ömer Faruk Topsakal

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Anladım yani genellikle 3400mhz ama 2700 düşüyo birden sonra tekrar 3400 oluyo neyse ozaman ben driverları silip yeniden yükliyeyim olmadı macun felan süreriz başka bir neden yok gibi gözüküyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri