Yardım Gta 5 & Ets 2 De Ekran Kartı %99 Kullanmıyor Ve Fps Düşük Oluyor.

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Merhaba 2 gün önce 2.el MSI Aero GTX 1050 Ti aldım ilk aldığımda her şey gayet iyidi ekran kartı tüm oyunlarda %97-100 arası kullanıyordu fakat dün başlıktaki sorun başladı. Forumlardan baktım çözmeye çalıştım fakat olmadı Furmark da 1080P testi yaptım 65-70W gücünde %98-99 arası kullanıyor. Assetto Corsada yüksek ayarlarda %97-%99 kullanıyor ayarları düşürünce yine %70 e kadar düşüyor. GTA 5 de herşeyi en yükseğe çekince düzeliyor fakat bu seferde 30 FPS oluyor. ETS 2 de en yükseğe çektim %100 oldu sonra 80KM/H geçince %35 kullanıma kadar düşüyor darboğaz olabilirmi diye düşündüm fakat furmarkta sistem kendini ne resetledi nede drop oluştu.

İşlemci kullanımı maksimum %50 görüyor ortalamada ise %44

Sistemim:
Anakart: Esonic H55-KEL
İşlemci: I7 870 2.93GHz (Turbo hızda 3.19GHz de kullanıyorum)
PSU: Everest 350W Peak (12V kanalından 240W veriyor)
Ekran Kartı: MSI Aero GTX 1050 Ti
Ram: 2x4 - 8GB (Galiba 1333MHz)

Son düzenleme:

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Merhaba 2 gün önce 2.el MSI Aero GTX 1050 Ti aldım ilk aldığımda her şey gayet iyidi ekran kartı tüm oyunlarda %97-100 arası kullanıyordu fakat dün başlıktaki sorun başladı. Forumlardan baktım çözmeye çalıştım fakat olmadı Furmark da 1080P testi yaptım 65-70W gücünde %98-99 arası kullanıyor. Assetto Corsada yüksek ayarlarda %97-%99 kullanıyor ayarları düşürünce yine %70 e kadar düşüyor. GTA 5 de herşeyi en yükseğe çekince düzeliyor fakat bu seferde 30 FPS oluyor. ETS 2 de en yükseğe çektim %100 oldu sonra 80KM/H geçince %35 kullanıma kadar düşüyor darboğaz olabilirmi diye düşündüm fakat furmarkta sistem kendini ne resetledi nede drop oluştu.

İşlemci kullanımı maksimum %50 görüyor ortalamada ise %44

Sistemim:
Anakart: Esonic H55-KEL
İşlemci: I7 870 2.93GHz (Turbo hızda 3.19GHz de kullanıyorum)
PSU: Everest 350W Peak (12V kanalından 240W veriyor)
Ekran Kartı: MSI Aero GTX 1050 Ti
Ram: 4x4 - 8GB (Galiba 1333MHz)
güç planı hangi modda , tam perfomanssa alın öyle bi test edin

prizdende kaynaklı olabilir tam güc vermiyordur

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
güç planı hangi modda , tam perfomanssa alın öyle bi test edin

prizdende kaynaklı olabilir tam güc vermiyordur
ekran kartının güç planı Maksimum performans işlemci ise Nihai performansta. 6lı uzatma priz kullanıyorum.

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
1677839533908.png

ETS 2 orta ayarlar ilk uyguladığımda durduğum yerde %90 kullanım hızlanınca %10-40 kullanım oluyor haliyle fps düşüyor kasmalar başlıyor. En yükseğe alıncada %99 kullanım hızlanıncada aynı şekilde %10-60 kullanım oluyor

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
güncel.

Ekran kartından olma ihtimali var mıdır? Fakat olsa Furmarkda aynı sorun olmazmıydı. Furmark da 768p de bile olsa %97 altına inmiyor

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
yok mu yardım edicek biri ETS 2de menüde %90 kullanıma çıkıyor oyun içinde %40 oluyor anlamadığım ilk taktığımda tüm oyunlarda %99 sabit kullanıyordu neden böyle oldu Bios'dan bir ayar yapmam gerekli mi az önce DDU ile sürücüyü kaldırdım 531.18 sürücüsünü yükledim. Sürücüden kaynaklı olabilir mi? bir stabil bir sürücü söylerseniz onuda denerim.

Maethril_

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
Ets2 optimizasyon olarak bozuk bir oyun zaten. Gta5 de bilemedim.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
hem nvida denetim masasından hemde oyunlarda kapalı.
ETS de Tmp de falan baya optimizasyon kötü düşebiliyor, öteki türlü ise bilemiyorum ama Gta 5 de bende de Gpu'yu tamamen kullanmıyordu, %80 seviyelerinde falandı ayarsal olarak hiçbir kısıtlama yok iken. Gta 5 te ayrıca fps sabitleme olayıda vardı hz seçerek, onuda kapatın.

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
ETS de Tmp de falan baya optimizasyon kötü düşebiliyor, öteki türlü ise bilemiyorum ama Gta 5 de bende de Gpu'yu tamamen kullanmıyordu, %80 seviyelerinde falandı ayarsal olarak hiçbir kısıtlama yok iken. Gta 5 te ayrıca fps sabitleme olayıda vardı hz seçerek, onuda kapatın.
oda olmuyor %40 lara kadar düşüyor kullanım Ekran kartında sorun olabilirmi arkadaşımda da çift fanlı gtx 1050 ti var işlemcisi i3 2130 yada 2120 darboğaz olmasına rağmen The Forestda en yüksek ayarlarda 150FPS alıyor ben 50 60 alıyorum orta ayarlarda

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Hocam önemli kısımların ss ini aldım koydum, bayadır girmiyordum, tekrar bir gözden geçirip bir kaç değişiklik yaptım, şuan bu ayarlarda iki oyunda da %99 kullanıyor kartım. Nvidia Control panelden de resim atacağım ama açılmıyor, açılırsa eklerim.

+Nvidia Control Panel'i de ekledim, monitörün maksimum yenileme hızı seçili ve gsync açık kullanıyorum. Gsync açıksa kapatıp deneyebilirsiniz, DisplayPort kablo yok ise kapalıdır zaten.

Ekli dosyalar

• ets.JPG
    ets.JPG
    48.1 KB · Görüntüleme: 246
  • advenced gta.JPG
    advenced gta.JPG
    33.7 KB · Görüntüleme: 237
  • gta1.JPG
    gta1.JPG
    46.7 KB · Görüntüleme: 233
  • 2.JPG
    2.JPG
    28.1 KB · Görüntüleme: 227
  • 1.JPG
    1.JPG
    22.6 KB · Görüntüleme: 249
Son düzenleme:
KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Hocam önemli kısımların ss ini aldım koydum, bayadır girmiyordum, tekrar bir gözden geçirip bir kaç değişiklik yaptım, şuan bu ayarlarda iki oyunda da %99 kullanıyor kartım. Nvidia Control panelden de resim atacağım ama açılmıyor, açılırsa eklerim.

+Nvidia Control Panel'i de ekledim, monitörün maksimum yenileme hızı seçili ve gsync açık kullanıyorum. Gsync açıksa kapatıp deneyebilirsiniz, DisplayPort kablo yok ise kapalıdır zaten.
GTA 5 için olanları yaptım %99 kullandı fakat 35-40 arası fps aldım kasıyordu online girsem bu şekilde 25 e kadar düşer

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Advanced distance scaling i biraz düşünebilirsin istersen, diğer ayarları atmadım zaten onları orta ayar falan yap, kullanımı etkileyen kısım resimdekiler.

ekran kartından bir yana sıkıntı yoktur dimi?
Yok onlar yüksek baya özellikle gölgeler baya düşürmüştür fps'i, kendi kartıma göre ayarlı olduğundan, 1. Fotoda üst kısım, advanced kısmında en alttaki ayar kullanımı etkileyen ayarlar. Diğerleriyle kendiniz artık istediğiniz fps seviyesinde tutacak şekilde oynabilirsiniz, atıyorum gölgeyi arttırır, uzaklığı kısarsınız falan bunlar fps i değiştirir sadece.

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Advanced distance scaling i biraz düşünebilirsin istersen, diğer ayarları atmadım zaten onları orta ayar falan yap, kullanımı etkileyen kısım resimdekiler.

Yok onlar yüksek baya özellikle gölgeler baya düşürmüştür fps'i, kendi kartıma göre ayarlı olduğundan, 1. Fotoda üst kısım, advanced kısmında en alttaki ayar kullanımı etkileyen ayarlar. Diğerleriyle kendiniz artık istediğiniz fps seviyesinde tutacak şekilde oynabilirsiniz, atıyorum gölgeyi arttırır, uzaklığı kısarsınız falan bunlar fps i değiştirir sadece.
darboğaz var galiba dediklerinizi yaptım fakat düzeldi fakat bazen ekran kartı %78 işlemci %60 kullanıyordu

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
darboğaz var galiba dediklerinizi yaptım fakat düzeldi fakat bazen ekran kartı %78 işlemci %60 kullanıyordu
Yani işlemciniz 1050ti ı besleyebilir aslında ama oyun işlemci de kullandığından ufak darboğaz oluyor olabilir. Gölgeler kapalı 8x msaa falan deneyin, ekran kartına daha fazla yük bindirip işlemciyi hafifletin. En yüksek nasıl fps alıyorsanız artık öyle devam edin. Nvidia Up Scaling geldiydi bi ara ne kadar yararlı olur bilmiyorum hiç kullanmadım ama deneyebilirsiniz.

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Yani işlemciniz 1050ti ı besleyebilir aslında ama oyun işlemci de kullandığından ufak darboğaz oluyor olabilir. Gölgeler kapalı 8x msaa falan deneyin, ekran kartına daha fazla yük bindirip işlemciyi hafifletin. En yüksek nasıl fps alıyorsanız artık öyle devam edin. Nvidia Up Scaling geldiydi bi ara ne kadar yararlı olur bilmiyorum hiç kullanmadım ama deneyebilirsiniz.
image scaling mi. bir de gt 730 varken en düşüğe bile çeksem %99 sabit oluyordu

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri