Yardım Gta 5 & Ets 2 De Ekran Kartı %99 Kullanmıyor Ve Fps Düşük Oluyor.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
@HG07 OCCT ve Furmark ile ikisinide aynı anda teste soktum İşlemci fanının üzerindeki ledler çok az kısılıp tekrar düzeliyor döngü şeklinde az önce testleri kapattım şuan bi sorun yok sabit yanıyor ledler sanırsam PSU yetersiz geliyor fakat yetersiz gelse sistemin kendisini kapatması gerekmez mi?
Yani bilemiyorum, dediğiniz gibi yetersiz olsa kapanması lazım genelde, görüntü falan gitmeli bildiğim kadarıyla. Psu'da yetmiyor olabilir, harici güç beslemesiz bir model olduğundan anakart da yeterli besleyemiyor olabilir. Ama kart tam yük çalışabiliyorsa, çalışması lazım anlamadığım kısım o. Düşük ayar açarsın tam yük çalışır 100fps verir, yüksek ayar açarsın yine tam yük çalışır 50 fps verir.

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Yani bilemiyorum, dediğiniz gibi yetersiz olsa kapanması lazım genelde, görüntü falan gitmeli bildiğim kadarıyla. Psu'da yetmiyor olabilir, harici güç beslemesiz bir model olduğundan anakart da yeterli besleyemiyor olabilir. Ama kart tam yük çalışabiliyorsa, çalışması lazım anlamadığım kısım o. Düşük ayar açarsın tam yük çalışır 100fps verir, yüksek ayar açarsın yine tam yük çalışır 50 fps verir.
Ekran kartı bozuk değildir dimi? Gerçi bozuk olsa Furmark'da %99 çalışmaz.

Şaka gibi GT 730 ile 100-150FPS aldığım oyunda 45i geçemiyorum GPU kullanımı %1 e bile düştüğü oluyor.
1678127740532.png

Son düzenleme:
KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
chunklar 30 da
1678127972317.png

Chunklar 2 de:
1678128015518.png

görüntüleri aynı yere bakarken çektim.

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
buda Assetto Corsa'dan resim: (Riva Tunerdan büyüklüğünü kıstım burda o yüzden böyle bulanık gözüküyor)
CPU kullanımı %60 a kadar geliyor GPU kullanımı 99-100 hiç 99 altına inmiyor. (+ olarak trafiksiz otoban modundayım)
1678129006409.png

Assetto Corsa ayarları:
1678129082734.png

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
chunklar 30 da
Ekli dosyayı görüntüle 16358
Chunklar 2 de:
Ekli dosyayı görüntüle 16359

görüntüleri aynı yere bakarken
Yani gerçekten saçma kart düşük ayarda da tam yük çalışsa, yüksek ayarda da çalışsa, tam yük çalışmış olur yani, güç yetiyor. Driverlar falan güncel mi çünkü mantıklı bir açıklama bulamıyorum artık. Darboğaz da olmaması lazım. Gt 710 dan sonra driverları silip son sürüm 1050ti driverını kurdun değil mi?

Olmadı vsync açık deneyin birde, en azından sabit 75 fps alırsın belki.

KS

xScreame

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Yani gerçekten saçma kart düşük ayarda da tam yük çalışsa, yüksek ayarda da çalışsa, tam yük çalışmış olur yani, güç yetiyor. Driverlar falan güncel mi çünkü mantıklı bir açıklama bulamıyorum artık. Darboğaz da olmaması lazım. Gt 730 dan sonra driverları silip son sürüm 1050ti driverını kurdun değil mi?

Olmadı vsync açık deneyin birde, en azından sabit 75 fps alırsın belki.
ekran kartını taktım sonra ddu ile sildim ve yeni çıkan driverı kurdum GTX 1050Ti için kurarken ethernet kablosunuda çıkarttım Windows Update yüklemesin diye.

VSync de denedim olmadı.

linkde ki psuyu önerir misiniz?

Power Supply

Son düzenleme:

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
ekran kartını taktım sonra ddu ile sildim ve yeni çıkan driverı kurdum GTX 1050Ti için kurarken ethernet kablosunuda çıkarttım Windows Update yüklemesin diye.

VSync de denedim olmadı.

linkde ki psuyu önerir misiniz?

Power Supply
Biraz eski bir seriye benziyor, bütçenizi artırabilirseniz Fsp'nin psuları iyi ama daha iyi öneri için yeni psu konusu açın bence. Psu değiştirince sorunun düzelir düzelmeyeceğini bilmiyorum, garantisini ben veremem. Benim fikirlerim tükendi açıkçası, daha eski bir sürüm driver deneyebilirsin belki bilemiyorum. Bu kart grafik düşürünce tam yük çalışıyor, tam yüke yüksek-düşük grafik farketmez, bu kart tam yükte, tam voltajla çalışıyor mu, çalışıyor, benim fikrim psu yetiyor. İşlemcide kolay kolay darboğaz olmaması lzm, acaba işlemcinin grafik birimini falan mı kullanıyor dedim, işlemcinin grafik birimi de yokmuş. Yani...
Konuya kimse bakmıyor zaten, baya bir şey denedik, daha basit bir anlatımla yeni bir konu aç bence benden daha iyi bilen birileri bakar.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri