Gtx 1050tI az fps veriyor

Mustafa Bilen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
29 ocakta elime ulasti.cs go da full ayarlarda max 200 min 120 aliyorum youtubeden bazi testlere baktim yaklasik 70 fps fark var. Sistemim gtx g1 gigaybete Gtx 1050ti r3 1300x msi b350m pro plus 8gb gsikil ram 1 tb thermate 450w windos 64 bit. Sorun nedir

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RAM kiti fark yaratır Çift kanal ve tek kanal arasında belleklerde FPS farkı oluyor tek modül yerine 8 GB lik belleği 4+4 şeklinde alsaydın daha fazla FPS alırıdın. Bu linkteki kanalda oyunlarda Ekran Kartı, RAM, HDD vs SSD gibi karşılaştırmalar yayınlanıyor 8 Tek Modül RAM vs 4+4 RAM oyunda FPS 'yi nasıl etkiliyor bakabilirsin. Attığım örnek oyun PUBG ama tüm oyunlar için bu geçerli. CSGO testi yapılan bulamadım ama sorun bu olabilir. Güncel driver kullanığından emin birde.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Mustafa Bilen' Alıntı:
29 ocakta  elime ulasti.cs go da full ayarlarda max 200 min 120 aliyorum youtubeden bazi testlere baktim yaklasik 70 fps fark var. Sistemim gtx g1 gigaybete Gtx 1050ti r3 1300x msi b350m pro plus 8gb gsikil ram 1 tb thermate 450w windos 64 bit. Sorun nedir

Videolar ne zamanın tarihine ait ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Mustafa Bilen' Alıntı:
8 gb ram eklersem  kadar fps artisi olur

Ben öyle bir şeyden bahsetmedim. DUAL Channel özelliğini kullanmak Bellek ulaşım hızını arttırır buda aynı kapasitede 8 GB lik RAM 4+4 = 8 GB DUAL Channel olarak satılan RAM göre daha yavaş kalır. 8 GB RAM takmak önemli değil masraf yapmayın boşa işe yaramaz başta KIT olarak almalıydınız. Siz sürücülerinizi güncel tutun virüs taraması yapın eğer sorun yok ise alabileceğiniz MAKSİMUM değeri bu sistemde alıyorsunuzdur zaten. Bakın mesela aynı sistem ama 4+4 GB RAM var sistemde Bu linkteki videoda sizden daha fazla FPS almış bunun sebebi burada RAM.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Mustafa Bilen' Alıntı:
8 gb ram eklersem  kadar fps artisi olur

Ben öyle bir şeyden bahsetmedim. DUAL Channel özelliğini kullanmak Bellek ulaşım hızını arttırır buda aynı kapasitede 8 GB lik RAM 4+4 = 8 GB DUAL Channel olarak satılan RAM göre daha yavaş kalır. 8 GB RAM takmak önemli değil masraf yapmayın boşa işe yaramaz başta KIT olarak almalıydınız. Siz sürücülerinizi güncel tutun virüs taraması yapın eğer sorun yok ise alabileceğiniz MAKSİMUM değeri bu sistemde alıyorsunuzdur zaten. Bakın mesela aynı sistem ama 4+4 GB RAM var sistemde Bu linkteki videoda sizden daha fazla FPS almış bunun sebebi burada RAM.

Uğurun da dediği gibi ram almandan bahsetmiyoruz dual channel çift kanaldan yani :)

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri