GTX 1050TI G4560

sm1le53

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,

2-3 sene önce topladığım oyun tabanlı sistemim ilk gün verdiği performansı vermemeye başladı. Oyun testlerinde ani fps düşüşleri yaşanıyor. Örneğin

CSGO oynarken +150 fps civarında oynarken 1-2 saniyelik 30FPS civarına düşüyor. Bu durum neredeyse oynadığım tüm oyunlarda geçerli. Isı değerlerini kontrol ettiğimde herhangi bir olumsuz durum göremedim işlemci sıcaklığı yük altında 60-70 , Ekran Kartı sıcaklığı 60-70 civarında geziyor. CPU ve GPU kullanımına baktığımda GPU kullanımı çoğu zaman %95 civarında CPU kullanımı ise genelde %70-%80 civarı ama anlık olarak %90-%95 üzerine çıkabiliyor muhtemelen sorun işlemciden kaynaklı diye düşünüyorum fakat elimde test edebileceğim başka bir işlemci olmadığı için net teşhis koyamadım. Kasanın içerisi temizlenmiş durumda.

Sistem Özellikleri;

H110M 1151 2133MHZ Anakart
8 GB DDR4 2133 MHZ Ram
İntel Pentium G4560 3.5GHZ İşlemci
Asus GTX 1050Tİ Ekran Kartı
HDD kullanmaktayım SSD sistemimde bulunmuyor.

Yardımlarınızı bekliyorum oyun zevkim alt üst oldu...

Enes Yavuz

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ekran kartınız işlemcinize baskı uygulayıp verimli çalışmamasına ve darboğaz yapmasına neden olabilir ayrıca termal macunu en son ne zaman değiştiniz genelde termal macun sorunu oyunlarda ani fps düşüşüne ve ısınmaya sebep olur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemciniz 1050 Ti için yeterli bir işlemci. Sıcaklık değerlerinizde normal seviyelerde oda sorun değil. İşlemciniz kartınızı %90 üzerinde tutuyorsa darboğaz yok demektir. Ancak CSGO işlemciye çok yüklenen bir oyundur yani anlık işlemciyi fazla zorluyorsa o FPS drop yapabilir. Ayrıca RAM miktarınız az CSGO kaç GB RAM kullanıyor bilmiyorum ama o sorun olabilir eğer sınırlardaysa ona bir bakın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri