GTX 1060 6GB Performans sorunu

Richwarrior

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
elimdeki oyuncu laptopunun özellikleri şunlar;

GTX 1060 6GB ekran kartı
16GB ddr4 ram (2400mhz)
7.Nesil I7-7700HQ  işlemci
SSd de mevcut

Bütün oyunları ultra ayarlarda 60 fps ile akıcı bir şekilde oynayabiliyorken assasin creed Black flag gibi bir oyunda durmadan ani fps düşüşleri yaşıyorum 60 fps den direkt 45 e düşüp tekrar 60  fps' ye çıkıyor, ne yaparsam yapayım çözemedim, sizce sıkıntı nedir yoksa oyundan dolayımıdır?

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyun orjinal mi yani bir resmi platform veya orjinal kutulu oyun mu? Daha sonra oyun ayarlarında FPS sabitleme var ise onu kaldır V-SYNC diye geçmekte genelde.

KS

Richwarrior

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Oyun orjınal değil malesef, evet  V-SYNC açık oynuyom ekrandaki kırılmaları engellemek için, o etkilermi bu kadar yoksa oyun orjinal kutulu olmadığı için optimizasyon sorunumudur?

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Richwarrior' Alıntı:
Oyun orjınal değil malesef, evet  V-SYNC açık oynuyom ekrandaki kırılmaları engellemek için, o etkilermi bu kadar yoksa oyun orjinal kutulu olmadığı için optimizasyon sorunumudur?

Büyük ihtimalle oyun sahte olduğu için bu şekilde oluyor

onur.firatt

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Orjinal olmadığından optimizasyon sorunu olabilir ayrıca V-SYNC görüntünün yoğun olduğu bölgelerde yetersiz kalıyor ise sistem yetersizlikten kastım örnek 45 FPS e bile düşmüş olsa o anlarda oyun 60 a çıkarmaya çalıştığından dediğin sorunlar meydana gelir.

Bir de hangi çözünürlükte oynuyorsun?

KS

Richwarrior

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
onur.firatt' Alıntı:
Orjinal olmadığından optimizasyon sorunu olabilir ayrıca V-SYNC görüntünün yoğun olduğu bölgelerde yetersiz kalıyor ise sistem yetersizlikten kastım örnek 45 FPS e bile düşmüş olsa o anlarda oyun 60 a çıkarmaya çalıştığından dediğin sorunlar meydana gelir.

Bir de hangi çözünürlükte oynuyorsun?

1080  de oynuyom ara sıra 2k ile de oynadığım oluyor, sistem yetersizliği derken nasıl bir yetersizlik olabilirki, gtx 1060 gibi bir ekran kartı ile son nesil en güçlü işlemcilerden birinin bir birine dar boğaz yapmasını dahi düşünemiyom. Yalnışmıyım.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri