GTX 1080 İle İlgili Yaşadığım Sorun

Dpt.Legatus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba , ilk defa masa üstü bilgisayar topladım ve bir problem ile karşılaştım. Bu konuda çok amatör olduğumu belirtmek isterim.

Üç haftadır sistemden memnunken , son iki gündür PUBG gibi oyunlarda GPU Temp 82 derece oluyor(%55 fan hızı ile). Fan hızı auto şeklinde kendisi ayarlıyor. Manuel olarak ayarladığımda düşse bile neden 2 gündür bu şekilde olduğunu anlayamadım..

Ayrıca çok daha güçlü bir fan sesi ile karşılaşmaktayım iki gündür. Bu arada CS GO fps performansı optimize edilmiş ayarlar ile 250 civarlarında.

Not : Dereceleri firestorm ile gözlemliyorum.

bilgisayar sistemi şu şekilde ;

İ7 7700 K

Gtx 1080 Zotac

Gigabyte z270x ultra gameing anakart

EVEREST RAMPAGE WIND CHILL-320 120MM FAN İŞLEMCİ SOĞUTUCU

GIGABYTE SUMO Y 700W 80PLUS BRONZE MidT ATX SİYAH KASA

Ayrıca sığdıramadıkları için içini uzantıdaki gibi yaptılar. Sizce değiştirmeli miyim?

https://hizliresim.com/MdM3Q2

Vakit ayıran herkese teşekkürler.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Ekran kartınız referans kart bu konuda kartınızın bu kadar ısınmasi gayet normal fan çalışma hızını biraz yükselterek ısıya etki sağlayabilirsiniz

KS

Dpt.Legatus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes Değirmenci' Alıntı:
Ekran kartınız referans kart bu konuda kartınızın bu kadar ısınmasi gayet normal fan çalışma hızını biraz yükselterek ısıya etki sağlayabilirsiniz

Bilgi için çok teşekkür ederim , bu konuda cahil olduğum için yorumlarınızı okuyarak kendimi geliştiriyorum :)

Peki sizce ilk mesajda eklemiş olduğum fanın duruş şeklini değiştirmeli miyim? Sığmadığı için o şekilde takıldı , fanı değiştirmem gerekiyor uygun değilse.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İşlemcinin üzerindeki soğutucuyu çevirebilirsiniz, fanı ön tarafa bakacak şekilde çevirirseniz o fan blocklara üflediği için sıcaklığı yukarıya atıyor bu şekilde çevirirseniz arka fana üfler oda dışarı atar bu şekilde sıcak hava kasa içinde fazla durmadan tahliye olur.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
İşlemcinin üzerindeki soğutucuyu çevirebilirsiniz, fanı ön tarafa bakacak şekilde çevirirseniz o fan blocklara üflediği için sıcaklığı yukarıya atıyor bu şekilde çevirirseniz arka fana üfler oda dışarı atar bu şekilde sıcak hava kasa içinde fazla durmadan tahliye olur.

Kesinlikle.....

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri