Gtx 1660 TI OC 6 GB Dueal-Ball Isınma sorunu

Efe Gül

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet Arkadaşlar Herkese Merhaba. Yaklaşık 1 Yıl Önce Donanım Arşivinin DADG2 Sistemini Satın Aldım. 1 Yıldırda Sorunsuz Kullanıyorum.

Soruna Geçelim :

Ben 2-3 Gün Önce NBA 2K20 Satın Aldım Ve MSI Afterburner uygulamasından değerlere bakmaya karar verdim. Baktığımdada ekran kartı sıcaklığım aniden 86-89 derecelere çıkmaya başladı. Bu sorunun sadece
Nba 2K20 de olduğunu sanıyordum ancak diğer oyunlardada test etmeye karar verdim (Rocket Leauge Cs Go). Aynı sorunu bu oyunlardada yaşadım.

Bu problem ekran kartımı yakarmı ? Veya ömrünü kısaltırmı yani kısaca sisteme bir zararı varmıdır ne yapmalıyım.
Kasam :
Cooler Master MasterBox MB501L 600W Mid Tower Kasa

Fan Alsam sorunum düzelirmi ? Önerilerinizi Bekliyorum. Bilgisayarıma önem veren birisiyim ve oyun oynamaya korkar oldum yardımcı olursanız sevinirim

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
90 derecelere kadar normal diyebilirim ama 80 üzeri kartın ömrü açısından pek iyi olmayacaktır. Ömürden kastım 5 yıl sorunsuz kullanırsınız kartı normalde ama bu sıcaklıklar böyle uzun süre devam ederse bu süreden 1-2 yıl düşebilirsiniz bu sadece bir olasılık 50% ihtimal. Yoksa kartın genel olarak bir sorunu olmayadabilir.

Kasanız önden hava akışı iyi bir kasa değil biraz sorunlu hava akışı. Sorununuz genel olarak kasadır büyük ihtimalle. Kasa kapağı açık denediniz mi sıcaklık değişiyor mu diye? Bir bakın böyle değişiyorsa kasa sorundur. Yok değişmiyorsa kartın soğutmasında bir sorun olabilir macun vs. azalmış yada kurumuş olabilir kasa hep böyle sıcaklıklarda çalıştıysa 1 senedir. Kasa değilse kartın macununu bir kontrol edin derdim ama garanti dışı vs. kalabilir kartı sökmeniz. ASUS garanti koşullarını biraz okuyun öyle sökün kartı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri