GTX 760 Model Ekran Kartı Sıkıntısı

Ensar Can

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
GTX 760 model ekran kartım vardı. Her şey normalken ekranda karıncalanmalar oldu bilgisayarı yeniden başlatınca bir daha açılmadı. Otomatik onarım, bilgisayarınız başlatılamadı gibi hatalarla karşılaştım, bazen de tam başlıyacak gibiyken monitörde sinyal yok hatası aldım ve ekran siyahlaştı. Format attırdım daha sonra taktığımda eski sürüm kurulu olduğu için şöyle bir görüntü aldım:http://prntscr.com/jsvz3l
Yeni sürümü kurunca eskisi gibi hiç açılmamaya başladı. Denetim masasından silip tekrar taktım, ardından eski sürümü kurdum fakat yine aynı.
Ek fotoğraflar:http://prntscr.com/jswnbk -https://prnt.sc/jswnij

[size=small]Bir kaç kişiye sordum tamiri yok, ümit yok gibi cevaplar aldım. Ne öneriyorsunuz?[/size]

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kartınız arızalanmış olabilir, monitör kablosu sorun olabilir, RAM 'ler sorun olabilir, Güç kabloları sorun olabilir, Statik elektrik olabilir veya kasada kaçak olabilir. 

Sırası ile aşağıdakileri deneyebilirsiniz her işlem sonrası test edin.

1: Önce kasa içi güç kablolarını kontrol edin sonra monitörün kablosunu ve deneyin. 
2: Sonra RAM 'lerinizi çıkarın uçlarını silgi ile silin ve temiz bir fırça yardımı ile temizleyin soketi üfleyin toz kalmasın ve takın test edin.
3: Görüntüyü işlemciniz destekliyorsa anakart üzerinden görüntü alın ancak bu işlemde ekran kartını komple sökün.
4: Statik elektirik boşaltmı için  Bu linkteki makaleyi okuyabilirsiniz.
5: Uzay montaj yapın, kasanın içinde ki her şeyi yumuşak bir yerde tercihen sünger veya beyaz katı köpükler üzerine kurup çalıştırın. Bunların içinde 3 numaralı işlem hariç hiçbirisi işe yaramaz ise ve 3 numaralı işlem işe yararsa bu ekran kartınız arızalanmış demektir. Tamir veya çöp başka yolu yoktur.

KS

Ensar Can

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ekran kartı driverlarını silip taktığım zaman bilgisayar açılıyor, sadece aygıtlarda falan o sıkıntı yaşıyorum. Driverları kurduğum zaman ise komple gidiyor. Kablolarla veya elektrik boşaltımıyla bir alakası var mı?

Tamire götürdüm; fırınlama işlemi yapılacak sanırım. Bir faydası olur mu? Arkadaşlarım kısa vadeli çalıştırır dediler ama garantisi yokmuş tabii. Başka bir tamir yolu var mıdır sizce?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Yok en bilindik tamir yöntemi fırınlamadır ve bu işleme gireceğine göre muhtemel ekran kartı arızalanmış parça değişimi yapacak götürdüğünüz yer ve eğer iyi bir tamirci ise sorunsuz ekran kartınız çalışır ama kaltesiz iş yapan yerlerde çok bu iş bu iş biraz şans işi. Yazılım odaklı sorun olsaydı format işleminden sonra düzelirdi yazılımın müdahalesi ekran kartının güç istemini zorladığı için yarı düzelme veya geri eski haline dönme gibi şeyler olabilir. Kartınız tamirden gelsin daha doğru sonuçlara varabiliriz.

KS

Ensar Can

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamirde fırınlama yöntemi yapılacaktı fakat istemedim. 3 gün sonra bozulacak bir şey için 100 lira para vermek istemedim. Onun yerine yenisini almayı düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

KS

Ensar Can

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hangi kartı öneriyorsun? Önceki kartıma eşdeğer bir şeyler arıyorum, doların seviyesi malum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
GTX 760 4GB olan model ise eş ona en yakın ve eş değer kart GTX 1050 Ti. Bende 4GB GTX 760 var GTX 1050 Ti aralarında 5-10 FPS fark var. Ben olsan GTX 1050 Ti alırdım 900-1100 TL arası sıfır fiyatları.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri