Soru Güç Kaynağı Yeterlimi

Shiva7

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
21
daha önce pc hocasının bir videosuna denk geldiğim de 550 eh 600 den aşağısı kurtarmaz gibi bir cümle duymuştum sizin sisteminize göre yeterli mi değil mi bilmiyorum ama genel anlamda 500 düşük olabilir

KS

kominist cat

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
daha önce pc hocasının bir videosuna denk geldiğim de 550 eh 600 den aşağısı kurtarmaz gibi bir cümle duymuştum sizin sisteminize göre yeterli mi değil mi bilmiyorum ama genel anlamda 500 düşük olabilir
güç kaynağı 500wat

işlemci 65 watt istiyor

ekran kartı 140 Watt istiyor

ve diyer fan ram vesare 150 watt desek geriye 145 watt kalıyor

sıvı soğutma fan başına 3 watt 2 fan var 6 watt eder pompa ise 2.4 watt tüketiyor bence birşey olmaz

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
661
güç kaynağı 500wat

işlemci 65 watt istiyor

ekran kartı 140 Watt istiyor

ve diyer fan ram vesare 150 watt desek geriye 145 watt kalıyor

sıvı soğutma fan başına 3 watt 2 fan var 6 watt eder pompa ise 2.4 watt tüketiyor bence birşey olmaz
Hesabınızda epey bir yanlış var gibi.
65W işlemci yazıyor diye her an o kadar tüketmez. Maksimum tüketim değeridir. Siz render alıyorsanız veya iş istasyonu olarak sürekli full çalıştırıyorsanız tepe değerlerini baz alabilirsiniz. Tabii oyunlarda da tepe noktasını gördüğü anlar olur. O anlarda da güç yeterli geliyorsa problemsiz devam edersiniz.
Ekran kartı oyunlarda işlemciye göre daha sık tepe noktasında watt tüketimi yapar. Bazen ekran kartı da daha düşük tüketiyor.
Diğer bileşenler ise sizin yazdığınızdan çok daha az tüketir. 150W fazladan biçmişsiniz o parçalara. O kadar yüksek değerleri görmez.

Sıvı soğutmanın çektiği güç de epey az olur. 10-20 Watt civarı tüketebilir. RGB olunca ufak miktar artış da olur.

Bu sisteme 500W yeter mi sorusunun cevabı yeter. Sıvı soğutma da eklersiniz sorun olmaz.

Özetleyecek olursak sisteminiz 300W değerleri her zaman görmez bile, maksimum o civarlara çıkar.
Ayrıca PSU'nun serin ve daha güvenli çalışması için araya koruma payı bırakılır. 500W kaliteli bir PSU kullanıyorsanız yarıyolda bırakmaz (arıza yapmadığı sürece). Tabii PSU model yazmadığınız için bunu biz bilmiyoruz.

Şebeke elektriğinin ayarsız gelmesi durumları kaliteli PSU'ya bile sorun yaşatabilir. Bu farklı bir konu. PSU korumaları yetersizse o zaman bu gibi durumlarda sorun yaşatabilir. Ek olarak PSU'yu ve dolaylı olarak sisteminizi korumak için piyasada akım korumalı prizler, UPS'ler, regülatörler vardır. Bunlar şebeke elektriğinin dengesiz gelmesi durumunda zararlarını azaltabiliyor. Kullanıp kullanmamak size kalmış.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri