Güç Kaynağım Yeter Mi Acaba ?

mehmettasdemir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
Merhaba arkadaşlar,

Şuan kullandığım sistem:

Msi 3090 suprim x
Msi b550 gaming plus
Msi 750 w 80+ gold psu
Msi spatium pce 4,0 500 gb m2
Ryzen 7 5800 x (stok fan)
Rampage kasa modeli aklıma gelmiyor.

Kule tipi soğutucu takmak istiyorum, hangi modele yönelirsem psu rahat bir şekilde besler. Şanlıurfa da oturduğum için 80-90 derecelerde geziyor sıcaklık biraz daha düşsün istiyorum.

Moderatörün son düzenlenenleri:

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
Merhaba arkadaşlar şuan kullandığım sistem:
Msi 3090 suprim x
Msi b550 gaming plus
Msi 750 w 80+ gold psu
Msi spatium pce 4,0 500 gb m2
Ryzen 7 5800 x (stok fan)
Rampage kasa modeli aklıma gelmiyor
Kule tipi soğutucu takmak istiyorum, hangi modele yönelirsem psu rahat bir şekilde besler. Şanlıurfa da oturduğum için 80-90 derecelerde geziyor sıcaklık biraz daha düşsün istiyorum.
Psu sağlam bi psu sorun oluşturmaz bütçe nedir bide kasanızın tam modelini bulursanız iyi olur çünkü ona göre soğutucu önericeğiz yani boyut olarak

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,417
Ekran kartınızın TDP değeri 350W. İşlemci ise 105W TDP ile geliyor. 455 ortalamaya sahip. Yük altında tüm sistem 550-580W çeker. Kule tipi soğutucular ise 12V civarı çalışıyor. 5800X için istediğiniz modeli alıp kullanabilirsiniz.

KS

mehmettasdemir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
Psu sağlam bi psu sorun oluşturmaz bütçe nedir bide kasanızın tam modelini bulursanız iyi olur çünkü ona göre soğutucu önericeğiz yani boyut olarak
ancak eve gidince bakarım hocam detaylı olarak.

Ekran kartınızın TDP değeri 350W. İşlemci ise 105W TDP ile geliyor. 455 ortalamaya sahip. Yük altında tüm sistem 550-580W çeker. Kule tipi soğutucular ise 12V civarı çalışıyor. 5800X için istediğiniz modeli alıp kullanabilirsiniz.
hocam sitesinde baktığım da 450 tdp çekiyor gösteriyor ama

KS

mehmettasdemir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64
850 almak daha rahat olacaktır
deprem de pc ye kolon düşmüştü hocam sadece psu ve işlemci ve m2 sağlam kalmıştı geri kalan kısmı da parça parça topladım. Bütçe olarak fazla çıkamıyorum psu olarak. ilerleyen zaman da ancak yapabilirim. Bu sefer de işlemci çok ısınmasın diye kule tipi takayım diyorum.
450w olsa 650 çeker yine fazlasıyla yeter zaten soğutucu sorun oluşturcak kadar bi güç çekmez
1000 tl ye kadar güzel etki edecek soğutucu önerir misiniz hocam?

KS

mehmettasdemir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64

COOLER MASTER MASTERBOX MB511 MESH ÖN PANEL 4x120mm ARGB FANLI MidT ATX KASA rampage kalmış nedense aklımda :D

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
deprem de pc ye kolon düşmüştü hocam sadece psu ve işlemci ve m2 sağlam kalmıştı geri kalan kısmı da parça parça topladım. Bütçe olarak fazla çıkamıyorum psu olarak. ilerleyen zaman da ancak yapabilirim. Bu sefer de işlemci çok ısınmasın diye kule tipi takayım diyorum.

1000 tl ye kadar güzel etki edecek soğutucu önerir misiniz hocam?
bütçe çıkar mı bide 2. el alır mısınız

KS

mehmettasdemir

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
64

ardateo

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
871
En son fiyatıymış ama kaldı ki 25 aylık ürün birde 5 aylığına 1.400 istiyor o daha mantıklı geldi. Hocam kaç derece etki eder tahmini? 90 derecelerde çalışıyor stok fan ile
Bütçe varsa 5 aylık olanı alın derece olarak ise 65 dereceyi geçmez diye düşünüyorum

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri